Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Miki2

Szervusztok!
Lenne egy kis problémám.
Plyat tapasztaltam, amit több mint tíz év óta még sosem:
Előljáróban annyit, léptető motoros hajtásról vanszó.
Az elidított program szerint rendesen dolgozik, akár több órán keresztül is.
Aztán gondol egyet és megáll, kimarad pár (tíz vagy száz) léptetés, és mintha misem történt volna folytatja a dolgát.
Kiszereltem a motort a helyéről, hogy megnézzem nem a mechanika-e a bűnös.
Miután semmi rendellenességet nem találtam, el kezdtem járatni a motort terhelés nélkül.
A hiba így is jelentkezett.
Mire tippeltek, mi lehet a probléma?
Lehetséges, hogy a motor csapágya akad valamiért?
Kézzel mozgatva a motor tengelyt nem lehet semmit érezni.

Köszönöm, hogy időt szántok rám.

szabo janko

A fogszámnak mindig egész szának kell lennie.

RJancsi

Lehet, hogy eredetileg 18 fogú volt csak már lekopott... [#nevetes1]

Csuhás

Kerék párról lehet szó 17 és 25 fogszámmal. :- )

RJancsi

Az a Mónika show-ban volt. A kép alapján nem tudom ez a 17 vagy a 25 fogszámú kerékpáros.[#nyes]

szabo janko

Gondolom ez valami kis méretű műanyag kerék. Ezekre azt szoktam mondani hogy annyiért lehet egyediben legyártani mint a gép új ára, nem éri meg. Talán ha neten találsz alkatrészt jobban jársz.

fn47xk7ei

Csak poénkodott .Vasárnap reggel van és ő hamarabb megitta a kávéját mint te .[#nevetes1]

konvoid

Szia.
Ír meg a pontos méreteket : fogszám, külső átmérő, kerék magasság, foghossz, egyenes, ferde vagy ívelt kúpkerék.
Mind a kettő kerék ( kúp, tányér) adatai kellenek. Ha beépítési méretét is meg tudod mérni az is jó lenne.
Üdv : István

Csuhás

Érdemes volna varrógép alkatrészként is megnézni, azokban gyakran van hasonló arányú kúpkerék pár.

B.Zoltán

Csináltam kb. 60 liter ioncserélt vizet.

Lecserélném a központi fűtés vizét, hogy ne vízkövesedjen be újra a kazán.
Azt olvasom több helyen, hogy a ph értékkének 7-10, másik helyen 8-12 között kell lenni, most 6,5 környékén van.
Ilyen a pécsi víz ph-ja, trisóval emeljem meg legalább 8-9 közé.
Szerintetek jó megoldás a trisó, vagy maradjon úgy ahogy van?

Miki2

Én fagyállóval töltöttem fel a rendszert.
-15 fokra beállítva, megvéd a vízkőtől, és huzamosabb téli leállás esetén sincs vele gond.
Nekem ez a műhelyben van.

000000000

Nem szerencsés az ilyen alacsony vezetőképességű vizek használata, mert agresszívan pótolni akarja az eltávolított anyagokat.
Ezért korróziógátló inhibitor hozzáadása erősen javasolt !
Különben a fűtési rendszer anyagaiból pótolja majd. (felzabálja)
Sok ilyen utántöltés a rendszer kilukadásához vezet.

B.Zoltán

Ezt a desztillált víz csinálja,hogy feloldja a fűtés fémrészeit is. Az ioncserélt víz esetében nem találtam ilyen írást, mert ott csak kicserélődnek az alkotó ionok.
De lehet, hogy csak tájékozatlan vagyok.

B.Zoltán

Ezt eddig csak a napkollektoroknál olvastam, de ha azt mondod, hogy jól működik akkor ez is egy lehetséges megoldás.

B.Zoltán

Korróziógátló inhibitor azért kevernék bele, ha tudnám, hogy mit kell.
Mert olvasok ilyen csoda szereket 5-10 ezer forintért, de valahogy nem győztek meg.

Mondjuk 22 évet ment 24 fokos kemény 6,5 Ph vízzel,úgy hogy számottevő rozsdásodást nem tapasztaltam most nem szeretnék ártani ezzel az ioncserélt vízzel a rendszernek.