Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

remrendes

En a Ryanairt nem szeretem, az egy legi aruhaz :)

6rk75uezn

jani300

Köszi ! Az ár tökéletes lenne , remélem ránéz a fiam hogy is kell rendelni ...

egenhpm9y

Hát a vezérlőről őszintén semmit nem tudok. A motorokról van kép lejjebb, meg magáról a gépről is. Mach 3-al használom, illetve használnám, ha nem hibázna állandóan... Egyelőre egy filctollat  használok a próbálkozásaimra gravírozó helyett, inkább a papírt pazaroljam, mint az üveget...                           https://drive.google.com/file/d/0B5ltAuzJI3f7aGF4TUZIRjc4UzQ/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/0B5ltAuzJI3f7dVExcWNwa2QtV2s/view?usp=sharing

000000000

Ezt a "ha nem hibázna állandóan..." kicsit bővebben is kifejthetnéd.
Sőt a vezérlőről is dobhatnál képet, mert akkor könnyebb lenne beazonosítani a hibát.  

000000000

köszi!
lényeg hogy olcsó legyen hisz a reptéri iletékel jobban le huzák az embert ha bele esik....

000000000

ötös találatod lesz!
végcélom UK!

wwdjyffm3

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, és még sosem építettem cnc-gépet. Szeretnék összehozni 3 léptetőmotort egy vezérlőpanellel és egy tápegységgel. Ja és persze a számítógéppel. Tudnátok ebben segíteni, hogy hogyan kell motort és tápot választani, mire kell figyelni, stb. Valójában egy marógépet építenék, aminek kb 15-20mm vastag fatáblából, vagy rétegelt lemezből kellene kimarnia a darabokat, pár tizedes pontossággal. Tudnátok-e valami kiindulási referenciát adni?
Előre is köszönöm!

egenhpm9y

Nem véletlen írtam ebbe a topikba :D  Ha a vezérlő az akar lenni, ami a cnc gépen le van borítva, szilikonnal leragasztva, na arról nem tudok képet mutatni :( Gondolom ott lehet a vezérlő, mert azonkívül csak a táp van ott mellette. Megkérdeztem a gép készítőjét, de még nem válaszolt...  A "nem hibázna állandóan" azt jelenti, hogy az elindított g-kódot egy ideig szépen csinálja, aztán csúszik, hol kevesebbet, hol többet, és nem mindig ugyanott. Teszem hozzá, az X is, de az csak nagyon kicsit. Az Y az meg néha 5 mm-t is eltéved... :(

000000000

A Mach-ot te telepítetted és állítottad be, vagy a PC-t is kaptad hozzá  ?  

egenhpm9y

Nem. A laptopomat elvittem magammal amikor a gépet vettem. A probléma ott volt, hogy az enyémen nincs lpt port, ezért a fickó feltelepítette a mach-ot, beállította, valamennyire elmagyarázta a dolgokat, aztán itthon amikor szerváltam egy másik lpt portos laptopot, szintén azt a mach-ot felraktam és az összes beállítást átmásoltam. Driver telepítése  után restart, úgy ahogy kell, minden megvolt. Működik is a gép, csak hibázik és így kb. annyit ér, mintha nem is működne egyáltalán :(

000000000

A Motor tuningban nézd meg a Step Pulse és Dir Pulse értékeket és ha nullán van mindkettő akkot állítsad 4-re  

http://www.cnc1.eu/files/images/stories/mach3/Motor.jpg" border=0>

000000000

Kezdőknél ez szokott az elsődleges hiba lenni

egenhpm9y

Sajnos 4-re állítva sem változott semmi :(  De mindjárt csinálok egy videót, hogy lásd is a problémát...

000000000

Annyit illik tudni, hogy pl. TB6560 alapú vezérlőknél teljesen felesleges a csicsás grafikon bűvölése.
Ugyanis, szoftverből nem lehet állítani a le és felfutást csak a képernyőn.
Itt jön a bizonyos szinuszhullám szerű valami.
Ami azért nem teljesen igaz.