Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vjanos

"Mi mind megszállottak vagyunk valamilyen szinten :) "
[#eljen]

http://9buz.com/content/uploads/images/August2014/finding_friends_with_the_same_mental_disorder_priceless__2013-07-24.jpg" border=0>

MoparMan

5GHZ-n sokkal jobb a helyzet.

@lari: próbáld csökkenteni a titkosítás mértékét nem kell 256Bit pl

lari

No akkor pontosítanék.
Az egész dolog célja, egy meglévő internet szolgáltatás(30Mbits) megosztása, két külön villanyórával rendelkező telek/ház között.
A két TP-link 5210G készülék adott, nem igazán szeretnék beruházni másra.
Az átlőtt jelnek csupán annyi a dolga, hogy pl egy internetes videót is akadozás mentesen lehessen megnézni.
Tegnap este a vevő antennánál is a csatornakiosztásnál átállítottam automatikusról a  10 -es csatornára.
A letöltési sebesség felkúszot 7Mbits-ra, ami már elég gyorsnak tűnik. Ha így marad, én már elégedett leszek.
Lehet, hogy ezeket a csatornákat végig kellene néznem, hogy melyiken a legjobb a jelátvitel?
Aztán van egy Distance setting menü, ahol be lehet állítani, az antennák hatósugarát egészen 56Km-ig. Ez jelenleg automatikusra van állítva.
Nem tudom, itt mi lenne az ideális? Beállítani egy minimális távolságot (pl 1km) nagyobb jelnyereség érdekében, vagy hagyni automatikuson?

lari

Köszi a tippet,Ezt a titkosítás dolgot majd megnézem, hogy mik a lehetőségek a beállításoknál...

000000000

Nem ismerem ezt a TP AP-t, de az UBNT cuccokon a távolság megadásával a kimenő RF teljesítmény semmit nem változik.
Ez arra szolgál, hogy a adás vétel közötti szünet intervallumát növeli meg, ne szórjon rá az egyik eszköz a másik jelére.
50km-nél azért van némi késés és mire az egyik rászól a másikra és az másik meg pont akkor vált adásra mire odaér a csomag akkor az elveszett.
Tehát az inkább csak a adott távolságra állítsad.  
Sőt olyan probléma is szokott jelentkezni ha a kimenő teljesítményt felkurblizzák csörgőre hagy égjen az a akármilyen chip benne !
Elméletileg ezt simán el kell viselnie , de az adás vétel kapcsoló minél nagyobb teljesítményt váltogat annál lassabb, zajosabb, így a sebesség is némileg csökken.
Ergo nem minden estben jó az ha maximális a RF power.

Érdemes egy FW frissítés is mert azóta pár BUG-ot javítottak.
Alábbi linken megtalálod, de a verzió számát azért ellenőrizd !  

http://www.tp-link.us/download/TL-WA5210G.html#Firmware" TARGET=_fnew>http://www.tp-link.us/download/TL-WA5210G.html#Firmware

lari

lari

Egy  FW frissítést követően újra be kell állítgatni mindent, vagy a beállítások megmaradnak?

000000000

Mondom nem ismerem ezt a TP AP-t, tehát bármi lehetséges.  
UBNT cuccoknál megmaradnak a beállítások FW csere után, de minden esetben megy rá egy reset.
Ez csak megszokásból mert az új FW és a régi beállítások néha csinálhatnak elég speciális anomáliákat.  
És elég rossz mikor feleslegesen kell visszamenni több 100km-t mert beüt valami.    

nwmewgze

Sziasztok!
Segitség kellene!
Hogyan tudom beállitani, hogy az üresjárati sebesség a beállitott maxon menjen pl:500mm/s de amikor a tényleges melót csinálja a gép lassan csinálja?Artcam 2008-at használok+mach3  
Az artcamban hiába adom meg a szerszám paramétereknél, hogy lassu legyen a befúrás-marás akkor is ugyan 100-on tolja a gép..
Mach3ban nem találok ilyesmit(vagy béndzsa vagyok)  
Szeretnék egy kis ciklus időd spórolni, de a márványhoz nem túl optimális a gyors sebesség, kézzel álogatni meg ha nem muszáj nem akarom.
Köszönöm!

000000000

Szerintem a mértékegységgel van ott a bibi mert 500mm / másodperc az elég gyors !
Próbáld inkább mm / perces előtolással.
Küldj egy G kód részletet és ki fog derülni mi a hiba.  

000000000

Sziasztok, van valakinek Roland Camm3 gépe?

000000000

000000000

Léptetőmotor esetén NEM tudsz előtolást állítani, csak az előtolás "gyakoriságát".
Az előtolás sebességét az egy lépés alatt fennálló sebesség adja. Az pedig igen gyors.
Az előtolás, mármint út per idő, csak illuzórikus.
Csak EGYENLETES mozgás esetén lenne igaz.
Léptetőmotor esetén a mozgás sok minden lehet, csak egyenletes nem.
Mikor "lép" a motor, akkor bőven túlszárnyalja az ésszerűség határait. Után vár a következő lépésig. Gyakorlatilag nincsen sebesség.
No de majd ezeket a dolgokat elmagyarázzák neked a többszörösen sztahanovista "gépépítők".
A szerszámok nagyon extrém értéken forgácsolnak.
Ütésszerű igénybevételnek vannak kitéve. Mint ha kalapáccsal adnád nekik az előtolást.
Bonyolult lenne előtolást csak közelíteni is.
Pláne, hogy ez a probléma fel sem merül az amatőr programozókban.
Nem akarom most rájuk ujjal mutogatni.

nwmewgze

Hát!! :)  
Köszi a segitséget, az artcamban volt a bibi át állitottam mm/min-re most működik!
Amit nemtudok még vagyis tesztelem az a szerszám beállitásoknál van  
1 átlép-step over - az világos
2Léptetés lefelé - fingom sincs micsoda de mm-ben van
3 betöltési arány mm/min most már ez is világos  
4alameritési arány mm/min ez is világos
5 az orsó is világos  
6szerszám szám  
Szóval a 2. Pontot nem értem nem tudom micsoda mire jo!
Köszi meg egyszer

000000000

Örülök neki, hogy csak ennyi volt a hiba.
Amúgy erre a demóra ne hallgass mert a legnagyobb TROLL a fórumon, és csak a ugatja a dolgokat !