Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Miki2

Az enyém ehhez nagyon hasonló.
A meredek kúpba kell egy tokmány felfogó tárcsát csinálni,
és egy behúzószárral rögzíteni.

jani300

Köszi . Egy 160 as tokmányhoz valót , 50-es kúpba már rég elkezdtem , marógéphez .
Az a helyzet hogy már van tokmánytárcsa rajta , és nem látom hogyan kéne levenni .
A kúp menesztőretesze az látszik (nincs bent a retesz), ott van hézag .
A végén még ki kell vegyem a főorsóját ,de az nagyon balfék dolog lenne , ha hátulról lenne felcsavarozva .

robokacsa

valaki tudna segíteni win xp letöltésében, esetleg ha küldene valami formában.

ywathzay

Szerintem az enyém is ilyen, Danivia gyártmány ha minden igaz. Így néz ki a tokmánytárcsa:
http://www.imgserv.com/images/2015/09/20/yMrKf.jpg" border=0>
a nyakrészen ahová felmegy -ha egyezik az osztófejünk- körmöskulcsnak van kialakítva hely. Na oda ráteszel egy körmöskulcsot, és szépen elkezded letekerni a menettel a hosszúkúpról a tokmánytárcsát.  

jani300

Igen a kicsi nekem is ilyen .
Ha tiédben is 50 es meredekkúp van akkor jobban megnézem .
Nem láttam sem furatot sem hornyot a kulcsnak .
ahol a hollander lenne ott egy 60 as osztású skála van , szerintem a főorsón .  
Nem a hosszú kúp menesztőretesze látszik , hanem a főorsó 50es kúpjának van egy menesztője abban nincs retesz és valamennyire be lehet látni a tokmánytárcsa mögé .
De nyakas a tokmánytárcsa , és lehet hogy tényleg két külön darab .
A meredek kúpból gondolom hogy egy modernebb verzió , amivel még nem találkoztam .
Köszönöm hogy írtál !

Gyula65

Emilke meglátogat!
Üdv!

ywathzay

Akkor ez csak külsőleg hasonlít, mert az enyém csak 24-es skálával rendelkezik nyakrészen, és újra elolvasva a hsz-odat az enyém nem 110kg.

robokacsa

köszönöm, megérkezett, próbálom telepíteni.

Miki2

Azért jó lenne tudni, mit értesz meredek kúp alatt.
Az én osztófejemben ISO50-es kúp van.
Az eszterga tokmánytárcsája is meredek kúpos, de annak teljesen más a szöge, meg a tárcsa felfogatása.

jani300

Igen ISO50-es kúp van benne .
Azt hiszem UO 180 asként találtam magyar osztófejről rajzot  de az Morse kúpos , de hasonlít nagyon .
A szakirodalom is említi egyébként meredek kúp ként .
Van rajt egy 200 as tokmánytárcsa , de így nem használható a kúp .  
Nem egy sürgős dolog egyébként hogy megtudjam hogy van rögzítve a tokmány tárcsa .

jani300

Az osztófej elvileg UO 180/22 típusú .
A tokmánytárcsa rögzítése menetes. (hengeres nyak , kívül menettel)
Köszönöm azoknak akik próbáltak segíteni .

nffab2gnr

A kis kinai AE45S50M eszterga fogaskerék hajtásáról ha valaki 1-2 fotóval kisegítene megköszönném. Valami alkatrész hiányozhat mert nem akar összeállni.Főleg a "vezérorsó" bal vége.

Szirtimorc

Azt hiszem az ugyan az, mint Sieg C2, talán arról több leírás van

Szirtimorc

nffab2gnr

köszönöm a segítséget,de nem látok a 80 fogas kerék mögé,hogy milyen távtartó van ott.A robbantott rajzon nem egyértelmű.