Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Bocs! Mégegyszer.

Nos, én gép nélkül is győzöm önteni. Pláne, ha iszom hozzá némi páleszt is. Néha a haver is besegít, szódát spriccelni:))
Már van házi pálinkafőző, házi sörfőző. És terjed a házi fröccsöntő is?:))

000000000

Szia!
Nekem tervben van egy,hőfokszabályzóm,palástfűtőm már van hozzá,már csak egy kis szabadidő kellene,hogy megtudjam tervezni az egészet,a szerszámzárást léptetőmotorral gondoltam megoldani,de mivel pusztán az orsóval nem tudsz elegendő tartóerőt biztosítani ezért egy olyan megoldáson dolgozom,amivel nem az orsó tartja a terhet,csupán nyitja illetve zárja a szerszámot.Azon gondolkozom jelenleg,hogy építsek-e külön gépvázat vagy csak valami hasonló megoldással a cnc gépemre rakjam az egészet:
http://www.youtube.com/watch?v=YJVwfNNJwsc" TARGET=_fnew>Link

keri

Mondjuk abban igaza van Robikának, hogy köpködtem én is a Skodát, de a fiatal koromat azért kiszolgálta, és olcsó volt minden szempontból, fogyasztása sem volt rossz, még a tuningokkal együtt sem.

7dabp4bai

Szia Richi92!!

Én is hasonlóra gondoltam.
Házilag mennyiből lehet ilyet előállítani.
én ezt a típust láttam http://www.youtube.com/watch?v=uD-kCf8amHk&feature=related

ennek a típusnak az ára 600 dollár.
persze plusz a szerszám költség.

Egyszerű szerszámokat nem gyárt valaki innen fórumról?

h2o

Sziasztok!

1f-ú aszinkron motorral kapcsolatban tudnátok segíteni?
A baja az, hogy nem indul, csak ha meglököm a tengelyt.
A főtekercs ellenállása: 14Ohm, a segédfázisé 47Ohm (tehát nem szakadt). A kondit is kimértem, jónak tűnik (6uF).
Miért nem indul szerintetek?

s7manbs8

Szorul a tengely ? Ha kondit ráteszed és ha nem akkor van valami különbség erejében ?

xfg6v697j

Ha eddig indult ezzel a kondival,akkor mégis a kondi lehet,esetleg kontakthiba,nem kell hogy szakadás legyen,elég ha oxidálódtak a csatlakozások.

000000000

Ha állandó üzemi kondi van rajta lehet már vesztett az értékéből,próbáld meg egy másikkal például mosógépével az általában 10-16 mikrós.

jani300

Kevés az infó a motorról . Mekkora a teljesítménye ? Biztos hogy indítókondis ?

s7manbs8

Azért milyen érdekes mindannyiónknak más jut eszébe megannyi nézőpont és gondolkodásmód illetve tapasztalat.

000000000

Ez a szép ebben a fórumban sokféle ember másfajta gondolatokkal de a cél mégis közös hogy segítsünk egymáson.Egyébként tényleg hiányos az adat a motorról,teljesítmény ,fordulat indító vagy állandó kondis,nyomógombos indításrásegítésű vagy relés.

jani300

Nem sok az ellenállás különbség a két tekercselés közt ? Ha indító kondenzátoros  a motor ?

000000000

Én szeretem az ilyen kérdéseket.
Alapból látnoknak kellene lenni a válaszhoz.
Hiányos kérdésre csakis hiányos választ lehet adni.

Sokszor mondtam már, van egy autóm és nehezen indul.
Mi a baja? (tudom, egy település a duna partján)

Szalai György

Többnyire, aki nem tudja a jó választ, az nem ismeri az ahhoz szükséges feltételeket sem.
A segítő szándékú válaszoló, megmondja, hogy milyen adat kell még neki.
Megy ez, de a kulcsszó a szándék.