Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

h2o

Milyen információt hagytam ki?
Azt valóban, hogy a motor üzemi kondenzátoros.
A tengely nem szorul. A teljesítmény.... Hmmmm... nem emlékszem, de ez egy házi vízmű motorja és ha jól emlékszem a típusszámban 900 szerepel, de elvileg a kondi méretéből lehet saccolni - ha az ember tudja, hogy üzemi kondenzátoros - 8-)
Próbáltam másik 6u-s kondival is és egy 20u-sal is. Egyikkel sem indul.
A kondikat multiméterrel ki is mértem.

000000000

Aztán üresen vagy terhelés alatt próbáltad e indítani?
Eredeti kondi volt rajta, vagy csak valami?
Mert azért üresen illene neki indulnia.
Hogy van bekötve?
Nem sok kérdésem van már.

h2o

Se terhelve, se terheletlenül (szivattyú ház nélkül), se az eredetivel, se egy másik motor indító kondival nem indul magától, csak enyhe noszogatásra. Amerre picit meglököm, arra forog, tehát valami guzmi a segédtekrccsel lehet...
Hogy van bekötve???
Fázis-nulla a főtekercsre, a kondi a segédtekercsre + a főtekercsre.

000000000

És a segédfázis tekercs másik vége hova megy?
Mert gyanusan nem kap villanyt a segédfázis!

Rabb Ferenc

Egy tekercsvéget kihagytál a felsorolásból, de gondolom csak véletlenül. A segédfázis másik vége a főfázis valamelyik végére kell legyen kötve. Ettől indul egyik vagy másik irányba. Tehát valahogy így kellene kinéznie a bekötésnek:

http://cnctar.hobbycnc.hu/vjanos/vegyes/egyfazisu_motor_bekotes.png" border=0>

A képen lévő tekercsellenállások értéke  természetesen számodra nem lényeges

Rabb Ferenc

Egy kicsit pontosítok: a segégfázis két végének megcserélésével változtatható a forgásirány

h2o

A hiba oka megvan. Figyelmetlen voltam... 8-(
A segédfázisnak csak az egyik vége van kivezetve, a másik belül közösítve. Valaki előttem már bíbelődhetett vele,  mert rossz helyre volt kötve a kondenzátor én pedig nem ellenőriztem le. Tehát a segédfázissal volt párhuzamosan kötve a kondi.
A tanulság, hogy minden lehetőséget meg kell vizsgálni.

Szalai György

Beszéjjünk má! [#confused]
A fémmarós tapasztalattal bíró fórumtársak véleményét szeretném kérni tisztelettel.
Birtokolni vágyom egy szerszám befogós marómotort, amivel néha-néha acélt, kemény alut, sárgarezet marogathatnék kedvemre. Szeretném használni benne még a D=10mm élkör átmérőjű, Z=6 élű marót, acélban is, n=1000/perc alatti fordulatszámon. Nem termelek, és nem sietek sehová, elég nekem az e=0,5m/perc előtoló sebesség, úgy számolom, F=200N forgácsoló erő alatt megúszom.
A lehető legkisebb tömeg miatt egy P=750W teljesítményű, meglévő Yaskawa AC servo motorral meghajtott, majd ezután beszerzendő bolygókerekes hajtómű lenne az áldozat, aminek a kimenő tengelyét egy négy pont érintkezésű ZKLF golyóscsapággyal megtámogatnám.
A problémát a tengely szerszámbefogó részének megfelelő pontosságú és keménységű kialakítása jelenti. Az anyagát puhának tartom a feladathoz, deformáció nélkül edzeni nem tudom, pontos belső kúpot esztergálni és köszörülni meg sem próbálnék.
http://www.cmtutensili.com/show_items.asp?pars=RIC~796 ER20" TARGET=_fnew>Most találtam ezt.
A felhasználásával mindössze csak egy központos lyukat kéne fúrnom az áttételből kiszerelt tengely végébe és abba belső menetet készítenem, kisesztergán, szegnyeregbe tolt fúrótokmányba fogott szerszámokkal. Erre mernék vállalkozni.
Abban nem vagyok biztos, hogy ez a famegmunkáláshoz készített menetes tengelytoldás alkalmas, elég pontos lehet-e a feladatra.
Vélemények kellenének, attól, akinek van.

000000000

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

svejk

Ott van sok minden, mire is gondolsz pontosan?

h2o

Elnézést, hogy ezzel fárasztottalak benneteket és köszönöm a rávezetést...

jani300

Akkor végül is csak el volt kötve egy száll . A lényeg hogy megoldódott a probléma .

Szalai György

Nem étem, hogy most meg miért nem működik a link, beillesztés előtt kipróbáltam és működött.
Megpróbálom másképp megmutatni. A .pdf dokumentum 256/302 lapján, ami a katalógus 253. oldala. “ER20” chucks. Rendelési szám 796.162.00
http://www.cmtutensili.com/media/Files/143_13_english_catalogue_2012.pdf" TARGET=_fnew>http://www.cmtutensili.com/media/Files/143_13_english_catalogue_2012.pdf

Szalai György

És most #15473-ban lévő link nekem ismét a jó helyre mutat, ahol csak pont az látszik. Elképesztő.

vvvsmkgjx

Sziasztok! BF20 vario cnc géphez érdekelnének a következő adatok:

előtoló sebesség, gyorsulás, lassulás, min. előtoló sebesség, és golyósorsónál kell-e beállítani menetemelkedést és lépést.  

Nem találtam ezekről leírást nem tudom hol érdemes a dolgoknak utánanézni ezügyben.  

Illetve van valaki aki használ NCdrive vezérlőt?