Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Kipufogó tömitő, ragasztó. Használtam már hasonló célra.

Devecz Miklós

Ez mennyire rugalmas?
A termisztor üveg háza nem törik el a hőtágulás hatására?

ra8nsmk6w

Szerintem próbáld ki, A Bosal gyártmányút használtam ( nem nagy pénz) Egy biztos kikeményedés után már nem rugalmas, a szó valódi értelmében. Amennyiben tartassz tőle egy két szilikon gyürübe helyezd a termisztort. A 200 C az is kibirja.

Devecz Miklós

Köszönöm, kipróbálom.

Antal Sándor

Bevallom én is kételkedek benne de hátha mégis....

Antal Sándor

Köszönöm a segítséget! Utánanézek.

000000000

Segíts a bénának!

Próbált már valaki, Emilt Word -ba másoltam. Ki akarom nyomtatni, de nem nyomtatódik, csak az Email címek, és az utólag beírt megjegyzéseim. A levél szövege helyét üresen hagyja a nyomtató.  
Mi lehet az oka?
Mi a megoldás?

Fontos nagyon!  

vjanos

Csak tipp: valami formázási probléma.

Ha nem gond, hogy megváltozik/elvész a formázás, próbaképp
- vagy jelöld ki Wordben az egész szöveget, és állíts be rá egységes betűszínt és betűtipust.
- vagy először az email tartalmát illeszd be egy jegyzettömb-be (notepad), majd onnan ismét másold be a szimpla szöveget és innen illeszd be wordbe.

000000000

ggdr57dg

Ha színes tintasugarassal nyomtatsz, nézd meg, nem fogyott-e ki, illetve nem száradt-e be a fekete patron. Tapasztalat, a jelenség pont ez volt. A szöveget feketével írja, ezért azt a feketéből nyomtatja, a "körítést" valami sötét szürkével, ahhoz meg kever színt. A fekete nem fog, ott "nem nyomtat" a többit meg valamilyen színkeverékkel nyomtatja.

Csak ötlet, de jártam már így.

h3wc53s

Sziasztok!
Előzmények: Építettem (már kb. 2 éve), egy nagyon olcsó és egyszerű HobbyCNC gépet (zártszelvény váz, fióksines megoldás, István féle Hobby vezérlő, MACH3).
A cél, nem  az eszeveszett pontosság volt, hanem a működés megismerése.
Nem tudok, túl sokat foglalkozni vele, de néha előveszem a támát és kicsit játszom vele.
Olyan gondom van, hogy a ráépített faipari felsőmaró befogóképessége 8mm.
Most kezdtem próbálkozni, kicsit finomabb gravírozással és hogy 1/8"-os szerszámot is befoghassak, szétbarmoltam egy kézi gravírozót. Levágtam a befogó részt, mert első közelítésben a tengelyátmérő 7,7mm és gondoltam, ez a 8mm patronba ok lesz. Első közelítésben ok. is volt, csak törtek a szerszámok.
Nos beszerertem egy mérőórát és megnéztem, eszeveszettűl sok a futáshiba (mármint a patron a patronba + szerszám). Nem is merem leírni, mert szemmel is látnom kellett volna.
Milyen megoldást javasoltok, hogy továbbléphessek (viszonylag pontos futást szeretnék elérni 1/8"-os szerszámnál).
Üdv:
Zsolt

000000000

Ha, a felsőmaró futása „pontos” akkor vegyél egy 8mm –es szárú R11 befogószárat. Ahhoz tudsz venni 7 mm ig patronokat, közöttük az 1/8” is.  
A befogó szárából vágsz annyit, ami szükséges, hogy betolhasd a felsőmaró patronjába. a befogót. Így, több féle szerszámot használhatsz. Lehetőleg órázd ki berakáskor, és ne szedd ki. Így használd mindig.  
A befogót és patronokat többen árulnak, olcsón itt a fórumon.

s7manbs8

http://www.ctctools.biz/servlet/the-159/ER11-COLLET-CHUCK-8MM/Detail  

ilyenre gondolsz ? Ez tényleg jó lenne, nekem is 8-as megy bele a felső marómba, ettől ócsóbban árulják a cnc barátaink ?

000000000

Igen, erre gondoltam.  Én is használom ezt a pótbefogós, megoldást bizonyos esetekben.
Itt a fórumon, ha jól emlékszem, 1/8” patronnal, 7-8 ezerért volt utóbb.  
Számolni kell, és a szerint venni.  

s7manbs8

Igen patron is kell bele az meg még annyi kb ja.,