Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Na jó, most akkor léptem...
A szokásos mellébeszélés mindenki részéről, mert alapjában a feladat sem volt meghatározva rendesen.
Csináld úgy ahogy akarod, kapcsolgass csak 24V DC tekercset szilárdtestrelével.

Ha gondolod küldök még egy fél zsák nem bele való dolgot, hogy meg tudd még jobban bonyolítani... Ehhh...

e7c897sd8

Így igaz, de nem csak a motort kell megvédeni! :-)
30 mA-es fi relé az embert védi, a hőkioldó meg a motort. Neves barkácsáruház németországi boltjában vettem egy 220v-os vizes csempevágót, ott a villásdugóba volt aplikálva a fi relé is.
Tehát összegezve: a működéshez nem feltétel a fi relé megléte, de a család védelmében érdemes beruházni!

http://tv2.hu/tenyek/video/mosogep-razta-halalra" TARGET=_fnew>Egy pici gondolatkelő, nem is régen történt!!

vjanos

Amennyire tellett próbáltam meghatározni a feladatot... :S
Majd legközelebb próbálok jobban rágyúrni.

svejk

Ááá, rá se hederíts. Mi vagyunk a hülyék, hogy mindenbe beleütjük az orrunkat. :)
Nem ez első eset, meg nem is az utolsó. :)

ggdr57dg

Ha már ilyen jól megveszekedtétek ezt a motorvédős dolgot, szerintetek a kozo féle WILO-hoz (1,5kW, adattábla szerint Y400 50Hz esetén 3,9A) elég a PKZM0 2.5-4A, vagy 4-6.3A kellene inkább? Valahogy pont nincs olyan, ami a skála közepe felé esne, és nem szeretném, ha 5 percenként vissza kellene nyomnom...
Egyébként http://elektronika.vatera.hu/ipari_gep_berendezes/villamossagi_berendezesek/moeller_motor_vedo_kapcsolo_pkzmo_2_5_4a_1621716047.html" TARGET=_fnew>itt egész jó áron van.

@vjanos Mintha azt írtad volna, hogy Neked is ilyen van. Biztosan 1,1kW?

vjanos

Nekem is olyan van.
Egyébként itt már semmi sem biztos este megnézem... [#falbav]

ggdr57dg

Révész Richárd

Mindenképp a 4-6,3A-est válaszd.
De ha tudod, mérd meg üzem közben az áramfelvételét.

vjanos

Igaz, nekem valamiért a P2 ragadt meg a fejemben...
Egyébként melyik eset a P1 és melyik a P2?

ggdr57dg

Mintha az rémlene, hogy ha 1 fázisról használod kondival, akkor ennyi a leadott teljesítmény.
A kondi értéke nincs feltüntetve, de a helye ott van.

© Révész Richárd - megmérem az áram felvételt. Viszont közben nézegettem a motorvédők adatlapját, 1,5kW motor teljesítményhez mind a Moeller, mind Telemecanique a 2,5-4 amperest ajánlja. A felvett áram majd eldönti.

Révész Richárd

http://szivattyuk.hu/files/wilo_mhi_muszaki_ism.pdf" TARGET=_fnew>A mellékelt ábra szerint a P2-t kell figyelembe venni.
Ha ez így van, akkor csak 2,5-4A-ig motorvédő kell, mert a táblázat szerint 3,1A az áramfelvétel.

Révész Richárd

7.oldalon van a táblázat.

Révész Richárd

Való igaz.Megnéztem én is.
De a #14771-ben már módosítottam.

ggdr57dg

Köszi. Közben néztem amit belinkeltél, ezek szerint a névleges teljesítmény a P2. Próbáltam rákeresni, mi lehet a P1. Másik WILO eszköznél P1 a teljesítményfelvételt jelenti.
Azt értem, mi a névleges (amire tervezték, vagyis üzemi) de mit jelent a "teljesítményfelvétel"? A max. terhelés esetét?

000000000

Az nem az lehet, mikor teljes keresztmetszeten megy a víz?