Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sanka74

Ok. Ismét köszi a segítséget!

w987wzmm

Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni, hogy hol indítanak CNC tanfolyamot? Tele van a nett okj-s tanfolyammal... de még is melyiket válasszam. Mire figyeljek oda? Gondolom van ezernyi gép. Hasonló a programozásuk? Melyik gép a népszerű, aminek érdemes a kezelését elsajátítani?

2dbfy8y

Szia!

Elvégzel egy tanfolyamot!
Az az alapok megszerzésére jó!
És ha érdekel tényleg, utána majd szépen rájössz mindenre! Alapokban minden gépben van hasonló!
Én pl. egy ilyen tanfolyamon kezdtem, nagyon is érdekelt, és most is imádom csinálni! Ott a suliban csak két eszterga volt: egy siemens, és egy Nct 90T!
Munkahelyen egyből megmunkálóra kerültem! Nct, Fanuc, Heidenhain, és én azt tartom, ha valakit érdekel igazán, akkor az lehet bármilyen gép!
Ja és csináltam egy kis faesztergát Mach3 vezérléssel! És én azt tartom, hogy a "Szorgalom " a fő lényeg! A tanfolyam valójában, csak egy papír, utána kezdődik a valóság!

000000000

Az NCT Akadémia tanfolyamát tudom ajánlani Budapesten. Van Kecskeméten is tanfolyam, állítólag jó, meg talán Nyíregyházán.

w987wzmm

000000000

Sziasztok!
Egy pályázathoz kellene nekem egy teljesen legálisan használható operációs rendszer+ cnc(maró) vezérlő és valamilyen cad program amiket könnyen lehet használni ilyen létezik?
Linuxhoz azt hiszem van az emc2+ valami?
Később meg jó lenne egy olyan is amit vállalkozásban is lehet használni,de most az előbbi lenne a fontosabb.
Nagyon szépen megköszönném,ha tudnátok segíteni.

000000000

Cam+vezérlőt akartam írni.

D.Laci

000000000

XP-t már nem forgalmaznak meg nekem ingyenes megoldás kellene.

Kristály Árpád

Kinai Xp....hátérben linux fut...de minden progi megy rajta és atombizton...
A chip.eu szerintem letölthető...úgyan úgy kel használni mint az XP!

Kristály Árpád

D.Laci

Azt nem irtad hogy ingyenes kel.
Akkor marad a linux..
XP-t még lehet venni. Vagy Win7-röl "downgrade" -elni.

000000000

Köszönöm a segítségeteket,Árpád neked van ezzel a kínai xp-vel tapasztalatod?Esetleg tudsz linket küldeni?És tuti biztos,hogy legálisan is használható?

000000000

És hogyha xp akkor már a cam nem gond cut2d demóját lehúzom és kész.