Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Rájuk hát.
Akkora a palack mint egy szintetikus higítós "üveg".
1 litykós.

Tesco-ban , Match-ban biztosan van, ott szoktam venni.
150-200 pénz / Liter

4um5b65d

Higtott, nem tiszta anyag.

svejk

Na és akkor melyik oldja jobban az igazi keménylegény vízkövet???

4um5b65d

5-10 százalék benne a sav ha jól emlékszem.

4um5b65d

Passz....
Szerintem ez töménységtől nagyon függ.
Fogsz két vízkövet és kipróbálod.

svejk

Egyébként mechanikusan szoktam eltávolítani, a szitákat mozgatva gyürkészve szépen lepattog.

svejk

Ha holnap az asszony "kémia szertárában" foszforsavast találok, akkor Ő okosabb mint én? Ez megengedhetetlen, azonnal ki kell találnom valamit :))

4um5b65d

Basszus állj oda a csaptelephez. Ha nem foltos, matt, szürke akkor kezdhetsz kitalálni valamit mert az asszony okos. :)

4um5b65d

Hacsak nem ecetet használ az ilyenekre, mert akkor felvághatsz még a savval. :)

s7manbs8

Ezeknek a töménységeknek mintha valami olyasmi oka lenne, hogy a töményebb nem mar valamit, hogy akkor olyan réteg képződik talán, ami megakadályozza a további reakciót, elszigeteli a marandó anyagot pl. gondolom legalábbis van ilyen  jelenség is némelyiknél, nem olyan, mint egy nagyobb kalapács, hogy azzal szét tudod verni a rossz TV képcsövet, amit egy kisebbel nem sikerül. :) Nem mindig a "méret a lényeg" vagy az erősebb.

s7manbs8

Töménybe a portorikói a dögös, egy korsó sörbe helyezve felesként és elszürcsölgetve. :)

000000000

Foszforsavval a rozsdamentes lemezt is lehet ónnal forrasztani.

4um5b65d

Hát jöhettél volna úgy 30 évvel előbb is ezzel az infóval, ezt sem tudtam.
[#worship]

svejk

Akkor az én WÜRTH-ös zsírom is bizonyára tartalmaz foszforsavat. Hol lehet beszerezni? Méreg engedélyes?

000000000

Jó kérdés, fogászaton használják harmincegynéhany százalékos gél-ként. Múltkor bent voltam páromnál a rendelőbe, fel is kaptam az asztalról, hűű mondom ez pont olyan mint az Amtech forrasztó paszta. Na rá is csapott a kezemre, hogy ne nagyon piszkáljak semmit, meg különben is arany árban van.