Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

paradipiro

Szuper!

Ezek szerint a dobot kellett ketté szedned.

Örülök, hogy tudtam segíteni.

kmil

Igen, azt kellett ketté csavarni, beállítani, majd fixálni.
Jó lett.

PSoft

Emlékszem...
Ezelőtt 49 évvel a gyakorlati szakmunkásvizsga egyik feladata volt... :)
Egy KS-0 mágneskapcsoló -vagy VMK-6 ki hogy ismeri/ismerte- szét és összeszerelése.
Nos, 49 év után "összefutottam" egy kiváló állapotú példánnyal és...újra elvégeztem a feladatot. :)

Közben el is gondolkodtam...
Akár, ez a példány is lehetett(volna) '76-ban a vizsgán szétszedett kapcsoló.
Ugyanis, a szürke bakelit fejbe sütött dátum szerint ez a kapcsoló akkor már...nyolc éve létezett. :)

PSoft

Még pár kép a "boncolásról" :)

sarktibsi

Én vette egy orosz esztergát 1998-ban , eredeti gyári mágneskapcsolókkal. Egy kedves villanyszerelő barátom szétszedte kitakarította rendberakta , még mindig az van benne és teszi a dolgát.

Bár már vagy 10-éve csak a frekiváltót kapcsolgat , szerintem nem egy rossz konstrukció. [#nyes]

PSoft

Természetesen a kapcsoló nem került kukába a fotózkodás után. Összeraktam és...ment a polcra a többi "emlék" közé. [#kacsint]

sarktibsi

Lehet van már vagy 50-éves.

PSoft

A nyolcvanas években, jó pár esztergát/marógépet újítottam fel villamosan.
Volt köztük román, csehszlovák, keletnémet, meg orosz is.
Nálunk a "magyarítás" volt a cél, én kiszórtam mindent még az...oroszból is. :)

Szalai György

Ez egy nagyon szerencsés mágneskapcsoló. Valami tiszta és száraz helyen lehetett beépítve/tárolva.
A vasmag összefekvő felülete nem korrodált, nem piszkos. Egyetlen szétlapított bogár sem volt közte.
A tekercs papírja sem foltos és nem engedett el a ragasztása sem.
Az összes érintkezője olyan szűz, mint a felső sor?

PSoft

Egy már bőven nyolcvan feletti volt kollégámnál jártam, Ő őrizgette évtizedeken keresztül, sok más, mai szemmel "kacattal" együtt.
Tiszta/száraz helyen volt, a "sufnipolcán" pihent.
Ő azt mondja beépítve se volt, de azért a csavarfejein láthatóak csavarhúzó nyomok. :)
Tőle kaptam, ha nem megyek a hulladékgyűjtőbe került volna.(a többi régi emlékkel együtt):(
Igen, minden ezüstpogácsa [#kacsint] olyan tiszta, mint amit a képen látsz.

RogerCo

Sziasztok,
Nincs valakinek elfekvőben az alábbi köszörűhöz kapcsolója? (220V)
Sajnos ezt szétrabolták, mielőtt rátaláltam :(
Ha lenne érdekelne még 20mm-es tengelyre köszörűkő szorító tárcsák, és ehhez a típushoz illeszkedő védőburkolatok.
Természetesen nem ingyen kérném !

Köszönöm:
Roger

Vetesi75

Ebbe is VGK10-es való? Lehet, hogy találok bontottat itthon, de a bakelit gomb a szárára nehezebb feladatnak ígérkezik.

RogerCo

Köszönöm.
Nem tudom milyen kell bele, mert nincs mintám sem.
Amit megtudok mérni, az a bemélyedés átmérője, a furat mérete, és belül a két rögzítőcsavar mérete és távolsága.
Roger

RogerCo

A jófogáson így néz ki egy hasonló 220V-os gép:

PSoft

Szia Robi!

Ilyen, régi, korhű forgócsapos/kamrás kapcsolót keressél, mint ez...
2019-ben még volt...nekem is, sajna már...nincs. :(
[#t24p6292#]