Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Bakker...

Ezt a részt az előbb lehúztam az idézetből, pedig elsőre ott volt.(gondoltam, úgy is elolvasod a linket, minek másoljak annyit)
Nem kellett volna! [#vigyor]

IdézA kijelzés színét az üvegcsőben található kisnyomású gázkeverék határozza meg; de általában narancssárga és vörös között változik. Ez a gázkeverék általában nagyrészt neonból, kisrészt argonból és higanyból álló Penning keverék.

PSoft

Idéz...tök okos vagyok már.
Ilyet...sose mondj! [#nyes]

sufnituning

Csak azt nem értem, hogy ez olyan nagy cucc, hogy mindenki megveszik érte és sokan ezt vadásszák, mert hiánycikk, vagy nem tudnak már ilyet a mai technikával gyártani, csak a középkorban volt erre lehetőség, vagy ez olyan antik mdolog? Vagy mi ebben a pláne? [#nemtudom]
Tényleg nem akarok senkit megbántani, csak érdekel ez az egész.

sufnituning

Bocsánat, igen láttam a linket, el isolvastam, az pedig, hogy tök okos vagyok, ez jórészt Nektek köszönhető

sufnituning

De ez csak vicc! Nem vagyok okos. [#zavart2]

sufnituning

Tényleg! Ez vörösréz lemezzel nem működne? Arra gondoltam, hogy a számok abból lennének.

szf

Szalai György

Tovább gondolva az a kijelentésem biztos nem igaz.
Hiszen, ha minden ideiglenes, akkor egy dolog biztosan állandó. Maga a változás.
Nem mindegy, ezt buktam.

Szalai György

Nem mindenki veszik meg érte, csak ennek is vannak fanatikus rajongói.
Ha már ,,hogy működik" a fejezet címe: Hát úgy, hogy a médiából ömlik ránk a fekália, ettől egyenlőséget vonunk.
Modern világ = szerves trágya + tervezett elavulás.
Hát megemlékezünk a régi szép időkről azzal, hogy tisztelve imádjuk annak ereklyéit.
Áldott legyen a Nixie-cső, a porcelán foglalat, az örök életű villanykörte, stb. De legfőképp aki kitalálta és megalkotta őket.
Asziszem, valahogy így lehet.[#vigyor2]

sufnituning

[#eljen][#eljen][#eljen]

dezsoe

Tökéletes megfogalmazás, még akkor is, ha nálam a Nixie-cső behelyettesítendő a vákuum fluoreszcens kijelzővel. :)

somma

Bocsi ! De két különböző elven működik a NIXI cső és a vákuum fluoreszkáló kijelző.
 Kb annyi mint benzines vagy dízeles az autó.
Vákuum fluoreszkáló kijelző

Rabb Ferenc

Bocsi ! De [#3977@dezsoe] még véletlenül sem keverte össze a két különböző kijelzőt.

Csupán arra utalt, hogy neki nem a Nixie cső hanem a vákuum fluoreszcens kijelző a szíve csücske...

somma

Mea culpa !
Az én olvasatomban másként értelmeztem.
 Semmiképpen sem akartam kötözködni. Nézzétek el nekem.
Már mentem is a dolgomra.

dezsoe