Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

5ys7kn5

sufnituning

Szia!

Az anód és katód wolframból vannak?
Vagy csak a katódok?
Vagy miből?[#nemtudom]

Szalai György

Ezen a világon minden ideiglenes. A cső is, a gazda is.

Rabb Ferenc

Nikkel lemezből készülnek elektrokémia maratással.

molnarfme

Üdv,
Nálam is hányoóik néhány példány nixi. Meg néhány SD902.
Ha valakit érdekel jelentkezzen!
Ferenc

szf

PSoft

'tuttam... [#vigyor]
Így legyen "ötösöm a lottón" :)

molnarfme

Üdv.
Rajtam nem mulik.A feléhez sem ragaszkodom, a tizedével is megelékszem. Sok szerncsét!!!
ferenc

PSoft

sufnituning

Köszönöm, csak akkor nem értem, hogy világít, úgy tudom elképzelni, hogy izzik a szám, de a nikkel olvadáspontja elég alacsony. [#nemtudom]

sufnituning

Az alacsony olvadáspontot a wolframhoz képest értem.

somma

Nem izzólámpa, hanem:Glimm, vagy parázsfény... elven működik a NIXI cső

PSoft

Nixie-cső...

IdézA szerkezet lényegében egy üvegcső, amelyben egy drótháló (anód) és több különböző számjegy, vagy egyéb szimbólum alakú katód található...Ha valamelyik katódot feszültség alá helyezik, körülötte színesen ragyogó gázkisülés jön létre.

sufnituning

Akkor már kezdem érteni, tehát a gázkisülés világít, nem izzik, csak érdekes, de nem lesz vele soha dolgom. Milyen gáz veszi körül?

sufnituning

Jó akkor erre is Megkaptam a választ, tehát neon köszönöm, tök okos vagyok már. [#zavart2]