Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok,
a #60199 boncolós topicban van egy kisfesz csatlakozó,  
de sajnos létezik az az állat...!!!   :)
volt, hogy nem lehetett kapni 42voltosat, az meg, hogy eltolva vannak a dugó pöckei, kit érdekel, a műhelyben mindenki tudja, mexokta már...
(kezdjétek trafóról indítani...)

PSoft

Vissza mail is ment,...épp most nyomtam,hogy mehet!:)

Áááá,nem kell azt megbontani,...fejből is megy(menne)!!:))
Az első megbontás joga,...átruházva Neked!:)))

Szalai György

Ilyet még nem éltem.
Olyat már igen, hogy egy villanykályha számára 380V-ot kötöttek a villanyszerelők az öltözőjük egyik egyfázisú, földelt konnektorába, mert fáztak.
Azután jött a fűtésszerelő és bedugta a flexet.
Utoljára.

r2u4n063m

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)  
Psoft
Holnap - vagy ahogy az időm engedi, a héten megboncolom egy kicsit, tönkretenni nem szeretném túlárammal, ha már túlélte a bolhapiacot, meg ki tudja még, mit nem.  

Szalai György
Alsóörsre meddig?

jani300

Kössél rá 42 voltot , ha nagyon gyenge akkor 220 as .

jani300

Látom már írtad a trafót . Máshol nézelődtem :(

000000000

nem irigyellek, ennyi jótanács... látod, milyen jók vagyunk hozzád! (mint a szamaras ember mesében)

PSoft

"A 42V-os dugónak vastagabbak az érintkezői és közelebb is vannak egymáshoz. Nem passzol a 230V-os konnektorba."

Ez így igaz,de,...

Volt ezekből a törpefeszültségű,nem ipari dugókból/aljzatokból több fajta(legalább kettő?).
Az "ipari"-nál,most pld.az ovális,piskóta alakúra gondolok,két csappal.(masszív alu öntvény dugó,és aljzat)

Amit a #1620 linkjén mutatsz,és amit matricás kollega az adok-veszek,#60199-ben lát,két különböző dugó.

A kettő sem csereszabatos egymással.
Emlékeim szerint,más-más korban,mindkettőt használta az EVIG,a törpefeszültségű pld.fúrógépein.
A sötétbarna,bakelit dugó mindkét csapja hengeres,és vastag,vastagabb mint a 220V-os dugók csapjai,(mint ahogy írod is)csaptávolságot fejből nem tudom,mérni kéne.:((  

A fehér,már fröccsöntött dugó,egyik csapja lapolva van,és ha jól rémlik,más(talán nagyobb)a csaptávolsága kicsivel.
fejből,megint csak nem tudom,mérni kéne.:((

A kétféle dugó:

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/K%e9tkaros_soros_motoros/IMG_4076a.JPG" border=0>          http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Elad%f3/2013.07.21/EVIG_42V-os%20f%far%f3g%e9p/IMG_8134a.JPG" border=0>

Szalai György

24. Szerda Alsóörs, hajó felkészítés.
25.-27. Cütörtök-Szombat Kékszalag végig a Balatonon.
28. Vasárnap Alsóörs Összepakolás, alvás és haza Vecsésre.

Vetesi75

Nem csereszabatos...   A 24V-os a 42V-ossal persze, hogy nem csereszabatos. (Ha jól rémlik 2x kerek a 24-es.)

000000000

...ne aggódj, simán kireszeljük a konnektor furatát :)

r2u4n063m

Elkészültem a képekkel, csupán a szénkefék cseréjéhez szükséges fedelet vettem le, ha ez nem elégséges, akkor széthúzom az egészet.  
Nagy szerencse, hogy itt ekkora segítő szándék van [#kacsint]
https://lh3.googleusercontent.com/-L-LDINxNaSo/Ue66uvBoUTI/AAAAAAAAD0s/rq3Qjuo1FMA/w884-h663-no/P1010091.JPG" border=0>
https://lh6.googleusercontent.com/-zZBzYA4Llko/Ue66uqqr_sI/AAAAAAAAD0w/DGXLjnszdfg/w884-h663-no/P1010092.JPG" border=0>

r2u4n063m

Napsütéses időtök lesz, a naptejet ne hagyd otthon :)

000000000

r2u4n063m

Ez gyors volt :)  
Miről lehet tudni, hogy ez az? A kapcsolón lévő feliratok számomra nem mondanak semmit, illetve a 4(4)/ után mintha 250~ lenne.