Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

jani300

Szia !
Jól mondta matricás ! Láccik azon hogy 42 voltos .
Elhihetitek .

r2u4n063m

Való igaz, nem vagyok egy kapkodó idegbeteg [#vigyor2]
Az eszterga is két hetet várt az indulás előtt, meg tényleg nemfut el. Addig hobbizgatok mással [#vigyor0]
Ezt a hajszárítós dolgot megpróbálom elkövetni, ismeretlen terület ez nekem, de azzal fejlődik az ember. Persze nem a fürdőben :D  
Psoft
Egy kipróbálás erejéig örömmel venném a lehetőséget :)

svejk

Ne tedd!
Még bajod esik. :)
Csak hirtelen felindulásból írtam, hogy de irigyellek a türelmedért! [#worship]

r2u4n063m

Ha a türelem kíváncsisággal párosul, no abból kerekednek érdekes dolgok :) Az otthoni berendezéseim nagy részét ismerem belülről, legalábbis ami a mechanikát illeti. Amikor pedig egy adott egységet tizedjére szed szét és rak össze az ember, mert valami nem stimmel, de tizen-huszadjára sikerélmény koronázza a fáradozást, nos az ad bőven elég hajtóerőt a további kísérletezésekhez :) Elektronikával viszont csak óvatosan, mert számomra kissé ismeretlen terület.

000000000

Szia,  
tisztelem a hobbydat! Valóban a szétszerelésből lehet tanulni! Hogyan rakták össze! Vagy hulladéktelepeken, mi mitől romlott el, hogyan kell tervezni.
Van egy ismerősöm, monitor javító. Két db szétszerelő technikust alkalmaz. Szétszereltet minden, majd jó lesz valamire. (soha nem készül el nála semmi) A cél a szétszerelés maga. Egy zsák bontott rézhuzalt most éjszaka vittek el tőle a rászoruló buckalakók...

000000000

000000000

A szaktudás egyenesen arányos a tönkretett készülékek számával! [#buck]

svejk

Ezt sajnos tanúsíthatom. :((

000000000

Hello!
A kommutátor tényleg ilyen kormos? Noncs véletlenül menet zárlat a forgórészben,nem mindig van amper szag.

r2u4n063m

Az biztos, hogy néha szétkapva marad egy-egy dolog, miután nem gazdaságos megjavítani, így valamihez majd jó lesz alapon itt is megmarad, mint pl egy-két csavarbehajtó, amik alapul szolgáltak néhány másikhoz :)  
Mint az alábbi képen látható menetfúró hajtóvas a tokmányból és hajtó tengelyéből:)  
A motorja a makita csavarbehajtómba került át, az egyik fogaskerék egy boschba.  
https://lh4.googleusercontent.com/-7GmwfynDB2w/UfOaG7WLTrI/AAAAAAAAD2Q/YIJSwAFVOdc/w884-h663-no/P1010040.JPG" border=0>
Amit szem előtt kell tartanom, hogy egyszerre túl sok mindent nem szabad szétszedni, mert akkor csak kavarodás van, és nem készül el semmi. A másik, hogy a vajasdoboz rendkívül praktikus tárolóeszköz, ráadásképp otthon termelődik folyamatosan.
Az ismeret pedig valóban nő a tönkretett eszközök számával, de ezt vagy megjavítom, ami újabb tapasztalatot hoz más téren, és/vagy jobban figyelek rá a jövőben.

r2u4n063m

Elég fekete, az bizonyos, de nem tudom biztosra mondani, hogy korom-e, ahhoz szét kellene kapjam még egyszer :) Amire lehet nemsokára sor is kerül.

PSoft

Nem korom az!

Vannak kefék,amelyek igencsak feketére festik a kommutátor szeleteket.
Magas a grafittartalma a kefének!

Varga Ferenc

Sziasztok, az EVIG fúró az 42V-os ha kell a tekercselési adatokat is leirom.
Az EVIG gyártott ugyan ilyet kétsebességes tokmány
kihajtással.Sorosra kötni nem érdemes mivel a tekercselés kialakitása nem alkalmas rá.
A másik kérdés a törött mágnes, csak cserével oldható meg mivel a pólusok már kialakultak a törés mentén.
Az ékezetekért elnézést a billentyűzetem rossz.

r2u4n063m

Letakarítgattam a kommutátort, nem tűnik égettnek, sebbenzines ronggyal simán lejött. A hátsó csapágy nyitott, így a kefék is zsírosak egy kissé, attól lehet ilyen fekete. Gondolom ez nem gyári megoldás :D
Varga Ferenc
Engem érdekelnének az adatok, kíváncsiságból, így csak ha nem nagy vesződség :)

svejk

"...a törött mágnes, csak cserével oldható meg mivel a pólusok már kialakultak a törés mentén."

Valóban, én is ezt tapasztaltam hogy nem tökéletes a visrosszagasztott darabbal, de én balga lemágneseződésnek tudtam be a dolgot.
Pedig tök logikus amit írsz, a törésnél már biztos lépnek ki káros erővonalak. [#worship]