Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Farkas Ádám

Most csak félig van igazad.. ezek próbamarások voltak ez egy "drágább" fajta kínai maró,szemmel látható a köszörülés, de jól vizsgázott.. gkód íráskor ilyenen tesztelek, márkást csak végső esetben teszek be :)  (sőt a homlok lapját köszörűvel kézből még megdöntöttem)

Szedlay Pál

Az általam linkelt is ferdeszemű csak ez Japán.[#lookaround]

zozo

A piás üvegek nyakán láthatóak ezek a szorítóhurkos "biztonsági őrök".  
Sose láttam, hogy az asztal alatt mit matat vele a pénztáros, hogy leveszi az őrt az üvegről.  
https://lh3.googleusercontent.com/-CXC8GCNaotw/UOMIC6PUDwI/AAAAAAAACAk/81dERzDcLsE/s512/IMG_0133.JPG" border=0>

No, most boncolunk.
Mint látszik, van benne egy tekercs kondival (LC tag) ami nyilván a kapunál elhangolja a rezgőkört így bejelez a lopásvédelem.
Aztán egy lágyvas-mag, ami rugó nyomással rögzíti a bovdenre tekert spirált, így nem lehet széthúzni. Már sejtem, csak egy tekercs kell a szerkentyű köré, hogy nyítható legyen :)  Ügyes.

https://lh4.googleusercontent.com/-yIXd7wYsyPY/UOMIJuRqk-I/AAAAAAAACAs/EL2CdthAtdo/s512/IMG_0134.JPG" border=0>

0uuaaky4s

Szia Keri!Mi volt a problémád a szuper kínaí esztergáddal, hogy szét kellett szedni? A fotókból itélve csak csapágycserét látok,de úgy látom,hogy ugyanolyan csapágyat raktál vissza mint az eredeti.Arra lennék kiváncsi,hogy rezeg e leszúráskor, oldalazáskor és mennyire körkörös az eszterdált átmérő? Nekem is ilyen gépem van és én kúpgörgős csapágyakat raktam a másik helyett.

jani300

Te se olvastál ám vissza .

keri

Ledarálta a műanyag fogaskereket, azt gyártottam hozzá újat. A gép építős topikomban körbe is fotóztam a fogaskerékgyártást.

Ezért kellet szétszedni és ha már szétszedtem, akkor javasolták hogy tegyek bele SKF csapágyakat a kínai helyett.
Mivel közvetlen tapasztalataim vannak a kettő közötti különbségről megfogadtam a tanácsot.

keri

És igen, rezeg, ha túl nagy fordulaton tolom neki, de éppen ezért alacsony fordulaton nagy előtolással szoktam leszúrni. Ez ugyan terheli a motort és ugye a műanyag fogaskereket, de gyönyörűen lehet vele leszúrni.

A főorsó stabilitásával alapvetően elégedett vagyok ezért is nem erőltettem a kúpgörgőst.

robroy007

egy mágnes is elég lehet a nyitáshoz [#eplus2]

zozo

No, kipróbáltam hamar egy böszme nagy hanszóró mágnessel, de nem mozdult. Meglepően kemény rugó van benne.  
Sztem meg kell küldeni pár amperrel azt a tekercset is ami meghúzza.

0uuaaky4s

Csak ma jártam elősször ezen az oldalon.

0uuaaky4s

A körkörösségrő nem írtál, hogy milyen . Ovális vagy tökéletes?

keri

Százados óra meg sem rezdül.
De alapvetően mivel nem lóg a csapágy, nem tud ovális lenni.

A tokmány persze silány, de ki szoktam órázni befogásnál mindig. Úgy azért használható.

jani300

Csak azért írtam mert részletesen publikálta és szépen kivitelezte .

keri

Ja, csak az ellenség összezavarására mindig más topikba rakom be [#hehe]

jani300

Ja ja , de érdemes mindet olvasni .