Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

svejk

A másik végét nézted???

ANTAL GÁBOR

kis jóindulattal 1.2 mm  vagyis 0.6 mm es falú nyúlvány férne oda

Szalai György

http://www.magnetomachinery.com/image/equipment3a1b-7b.jpg" TARGET=_fnew>A választ az anyag hiszterézis görbéje adja.
Az AlNiCo anyagra jellemző a kis kényszerítő erő. (Hc) Azért könnyű felmágnesezni, mert a mágneses doménjei külső mágneses tér hatására könyen egy irányba rendeződnek. De a kényszerítő erő megszűntével ugyan olyan könnyen vissza is kuszálódnak. A mágneses kör mágneses vezetőképességének növekedése is a kényszerítő erő csökkenését jelenti, tehát attól is könnyen lemágneseződik. A vas mágneses vezetőképessége (Relatív permeabilitása) sokkal jobb, mint a levegőé.
Permalloy motorvas kb. 300 000ur, a sima vas kb. 5 000ur, a levegő meg csak 1ur.
Ezért van, hogy az AlNiCo mágnes igényli a teljes, minél zártabb mágneses kört.

ANTAL GÁBOR

ugyanaz  Majd számolgatok de valami azt sugallja hogy sokkal több kell   Kiindulásképp a motor állórész pakettgyűrű szélesség.  Nálam ez egy kvázi 8 szög de a legvékonyabb helyen is 3 mm

000000000

Ezt hány géppel csinálták egyszerre?

Szalai György

A mágneses kör mágneses vezetőképességének csökkenése is a kényszerítő erő csökkenését jelenti.
(Pedig többször is elolvastam.)

Szalai György

„És ez a 2-3 mm szerintem elég vastag falvastagság a csövednek hogy ne telítődjön.”
Még ha vízvezeték cső helyett valami tekercselt Hipersil szalagból volna. Akkor be is férhetne, meg tán nem is telítődne.

ANTAL GÁBOR

Ha jól megtaposom a csévét ( ez mondjuk a tolómérővel megy )akkor kijön a 1 mm fal

s7manbs8

Ehhez el kell képzelni valami ábrát, de egyet tudok, hogy állítólag az AlNiCo mágnessel a pickup jól szól a gitárban, egyszer léptetőmotorból gondoltam ahhoz valót kivenni.

Szalai György

Na, annak mi lehet az oka, hogy a mágnes anyaga befolyásolja a hangzást?
A mágnes ereje nem, meg a húr anyaga és felépítése sem?
Azt gondolnám, hogy rezgés közben, a húrban keletkező örvényáramok mozgást fékező hatása, csökkentené a pengetett hang lecsengésének hosszát.

s7manbs8

Valami miatt nem azonos hangszínt ad ha más -más anyagból van a vasmag a pickupben. Egy sima mágnessel próbáltam semmi köze nem volt a Fender pickup hangjához.

Szalai György

Ahogy olvasom Fender-éknél, ott van a kutya elásva, hogy a mágnes ereje hat a húrra, fékezi annak a mozgását, változtatja a hangképet. A hangszedő elhelyezése a húr mentén szintén befolyással van a hangzásra. A rezgő szakasz közepén jobban fékez, a végén meg kevésbé.
A Telecaster-ekhez az AlNiCoII közepes erősségű anyagot használták, a közép helyzetű hangszedőben, ezért nagyon édeskés, zenei hangot adott.
Stratocaster-ben az AlNiCoIII van, ami a leggyengébb a családban, kevéssé akadályozza a rezgést, nyak hangszedőben szól szépen.
Az AlNiCoV a család legerősebb tagja, Híd hangszedőben, kicsi rezgésnél is agresszív hangzású.
A Deluxe Stratocaster mindet felhasználja, AlNiCo III nyak, AlNiCo II középső és egy AlNiCo V híd hangszedőben.

keri

Egy szimpla, persze jó minőségű géppel szokták, panoráma állványról, teleobjektívvel.
Persze az sem kizárt hogy automatizálva.
A képeket utólag illesztik össze megfelelő programmal. Ha jól fotóztak, akkor ezzel észrevehetetlen hol vannak az illesztések.

keri

Csöves erősítőknél is a kimeneti hangfrekis trafó adta a jellegzetes hangszínt.
(mostani hibrid csöves erősítőknél nem tudom hogy működik, olyat nem láttam még)
Külön művészet olyan induktív csatolót kialakítani ami megfelelően szól, nem pedig hasraütésre rakják össze. Kb. olyan munka lehet ez, mint egy Stradivari hegedűt összerakni.

VighLajos

A szegedi barátom alkot ilyeneket:
http://partiscum.blogspot.hu/" TARGET=_fnew>Panorámafotók
A 2012-es csoportképen jobbról a harmadik fej (50% hajjal) az vagyok én.