Épül a gépem ::: Sebaj Tóbiás gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:06

Előző téma - Következő téma

3kvyw653f

vehettem volna még egy 1000x1500as tusírt,de az már tényleg grandiózus gép lenne,sok ráfordítással

000000000

Szép csicsa színes, de rossz a nézetrend.
Inkább lenne szabadkézi skicc, de jó.

3kvyw653f

Kedves Tibor45 ! szivesen vennék tőled egy általad jobbnak tartott elképzelést.

3kvyw653f

Kedves Tibor 45 én sokáig nézegettem a rajzodat,de ugyanazt láttam mint a Györgynél,csak más elrendezésben.az teljesen mindegy szerintem,hogy hol van a rajz helyzete,inkább a konstrukció helyességére lettem volna kiváncsi.hátha a Te ötleted jobb. :)

vyvk7xm7

Köszönöm az észrevételt!
Holnap utánanézek, hogy mi is az a "nézetrend" és mikor jó.

t5jvxzhgc

Azt hittem,...előrukkolsz egy fasza "szabadkézi skicc"-el.:((((

Legalább,...a "csicsa" színeit szedted volna el annak a .bmp-nek!:)

fifp6rjch

Hát Tibor45 több év alatt sem változott semmit!
Ma is beleköt, amibe csak lehet. [#vigyor3]
Belinkelte ugyanazt az ábrát, ami szerinte már "nézetrend" kompatibilis.
Persze azt biztos nem vette észre, hogy Szalai György ábráján a két "nézetrend" csupán egy gépelem (szán) pozíciójában különbözik.

De hát ilyen ez "világ...nézetrend". [#taps]

3kvyw653f

Tényleg nem szekálni akartalak,és észrevettem a kritika mögött a segítő szándékot.[#wink]

vyvk7xm7

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szalai_Gyorgy/SebajTobias2.jpg" TARGET=_fnew>Tudom, hogy harmat gyönge próbálkozás, de törekedtem firkantani egyet az európai merőleges vetületi ábrázoló geometria nézetrend szabálya szerint.

000000000

Te szerencsétlen!
1. Ez egy műszaki Fórum, ha hibás dolgok vannak itt, arra talán lehet javító, szándékkal reagálni.
2. Akinek szólt a beírás, intelligens ember lévén megköszönte.
3. Az hogy te a szakrajz elemi szabályait se ismered, és még erre büszke is vagy, az a te szégyened.

000000000

Köszönöm a jó szándékodat, de ez se sikerült helyesen.

fifp6rjch

Tibor45, ne személyeskedj, nem jártunk együtt csajozni!
A 3. pontodra meg csak azt tudom mondani, hogy a szakrajz ismereteimet nem ismered, úgyhogy maradj csöndben!  
De hogy nehogy rosszul aludj, elárulom, hogy a suliban 5-ös voltam szakrajzból, és ha esetleg némi ismerethiányom lenne a témában, akkor megkérdezem édesapámat, aki gépésztechnikus és neki is kitűnő a szakrajz ismerete, nem egy ipari célgépet tervezett és épített már.

000000000

Személyeskedik a fene, de tudod ha ok nélkül bántanak, én is tudok olyan stílusban visszavágni, mint amire elragadtatja magát a vádaskodó.
Az 5-ös jegyednek pedig gratulálok, bár ha ilyenket írsz:
"Belinkelte ugyanazt az ábrát, ami szerinte már "nézetrend" kompatibilis."
nos akkor félek tőle, picit érdemtelenül kaptad az ötöst, vagy "lebutultál" a mai csicsa világtól, amik ontják ránk sok esetben a szart, és az elemi gondolkodás képességét is kiölik egyesek fejéből.
De tudod mit? Nyomass ide pl. egy saját készítésű tórusz és kúp felület áthatási szerkesztést 3 helyes szakrajz nézetben, akkor elhiszem, hogy nem csak a süket duma megy Nálad, hanem valóban megérdemelted a szakrajz ötösödet.

wvs6cpz09

Kedves Előttem Szólók!

Tibor 45-el mi sem értünk mindig mindenben egyet. De a szakrajzi szabályok elég (sőt teljesen) egyértelműek. Tibornak teljes mértékben igaza van, és jogos a felvetése egy műszaki fórumon, hogy helytelen az ábrázolási mód. Vagyis a vetületek elhelyezése.  

Az övé az egyetlen helyes ábrázolás. És senki ne kérkedjen a bizonyítványával, főleg ha a rossz oldalon áll...