Épül a gépem ::: Sebaj Tóbiás gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:06

Előző téma - Következő téma

9ji0dz7t

Hello  

ha gondolod hozzám el tudsz jönni most vannak nálam épülő gépek eszterga maró miegymás :)  

üdv Adamant

cxkt2gvrw

Szia,

Te kerestél 160 -as marótárcsát korábban?

3kvyw653f

3kvyw653f

Sziasztok! ujra itt! de mostmár tényleg nekifogok en nek az ördögmasinának!

3kvyw653f

eddig is pénzhiányban szenvedtem,ezért csúszik ez a projekt,sajnos ezután is abba fogok szenvedni. satukkal foglalkozom,és hegesztéssel,esetleg akinek szüksége van ilyen jellegű segítségre,eszközökre,cserélhetnénk gép építéshez való alkatrészekre,vagy alapanyagokra.minden megoldást szivesen meghallgatok!

3kvyw653f

sajnos még mindig ott tartok,hogy nemtudom,milyen megoldással  oldjam meg a híd csapágyazását

bwm784wiu

Két év fejtörés után sem sikerült kitalálnod? Hosszú project lesz.[#csodalk]

3kvyw653f

nem tudtam a géppel foglalkozni sajnos :/

3kvyw653f

Tudom,hogy mindenkinek sok a dolga,de egy picit segíthetne valaki! [#wave]

r4nhuu5aw

"Sziasztok! olyan fórumtársat keresek,akihez el tudok menni "konzultációra" baráti beszélgetésre,gép építés ügyében . "
Jó lenne tudni merre laksz , ha kitöltenéd az adatlapodat (elég a város neve) lehet hogy könnyebben találnál jelentkezőt
Egyébként ha véletlenül Csongrád megyei vagy én is szívesen látlak egy délután ...

ydud4uw6m

Sokan segítenének de szerinted ki emlékszik,hogy mit akartál.

Fel kellene vázolnod újra az elképzelésedet,vagy valami infót csöpögtess mert így nem nagyon lehet ötletelni. [#nemtudom]

iv43r83d

Merre laksz?Én Nyíregyháza mellet ha a közelben laksz
szívesen látlak!

3kvyw653f

Sziasztok! ismét itt. változott a projekt,találtam egy kisebb nútos asztalt,ebből szeretnék marót :)

3kvyw653f

Mindenkinek köszönöm a segítő szándékot! :)

ajpwg6jrn

Én írnék pár sort saját tapasztalataimból.
Többféle gép építés lehetséges szeintem, ha nem mozogsz olyan körökben ahol kidobnak CNC-s motyókat, akkor az alábbi lehetőségek biztosan játszanak (A-tól D-ig folyamatosan nő a bekerülési költség):
A opció --> nagyon olcsón szedett vedett alkatrészekből (menetesszár, fa, zártszelvény, csapágyak, ebay-es kacatok...) összeraksz valami kezdetleges játékszert sok kitartással. Majd rájössz hogy ezzel nem lehet fémet marni csak rajzolni. De sokat tanulsz belőle és a következő már sokkal jobb lehet.
B opció: veszel egy más által épített neked tetsző gépet vagy egy leselejtezett ipari darabot és beüzemeled/rendberakod/átalakítod.
C opció --> Van valami tervszerűséged, amihez megpróbálsz alkatrészeket összevadászni használtan. (Persze mindig kell valamin módosítani hogy jó legyen.) De lassan összeáll és jó is lehet. Ennek hátránya hogy időigényes és folyamatos kompromisszumokat kell kötni.
D opció --> Új alkatrészekből építkezel és megmunkálod/megmunkáltatod azokat. (Ennyiből szerintem új gépet is lehet venni. :) )

Én személy szerint a B és C opciót "alkalmazom" jelenleg. És az a tapasztalatom hogy úgy érdemes nekifogni általunk tervezett gépet, ha van sok időnk/energiánk/pénzünk és kellő felszereltségünk. (Mivel nekivágtam a C opciónak is, emiatt már vettem egy hagyományos marót, egy esztergát, egy szalagfűrészt és rengeteg CNC alkatrészt...) Ennyi pénzből már majdnem vehettem volna egy használható fémipari CNC központot használtan. [#nyes]
 Természetesen nem bántam meg, mivel ezért hobbi a hobbi.
Kitartást neked. Nagyjából körvonalazódott már hogy mire szeretnéd használni a gépet majd, amit építesz? (Vagy csak tetszik a dolog, de még nincs cél?)