Épül a gépem ::: Sebaj Tóbiás gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:06

Előző téma - Következő téma

wvs6cpz09

Egy-két áthatási él hiányától eltekintve már jó is lett.

000000000

Ez a beszéd, köszönöm és gratulálok.  
Látod Gyuri milyen jó egy kicsit megtornáztatni a műszaki agytekervényeinket, most már üde, friss, és sikerérzés töltheti el ezen reggeledet, így a napod is jó lesz.

000000000

Vigyázz, mert "szörszálhasogatásod" miatt kikapsz Te is B.Csabától.:)
A #293-at köszönöm!

000000000

3kvyw653f

Szerintem maradjunk a lényegnél(gép építés) hiszen mindenki ezért van itt,mert szeretünk barkácsolni :)

fifp6rjch

Tibor45!

Ne gyerekeskedj már ezzel a bizonyítsd be dologgal, ez olyan ovodás stílus!
Te mérnök vagy, és ebből élsz. Én nem mérnök vagyok, és nem is ebből élek, én végzettségem szerint operatőr és vágó vagyok. De szakrajzot tanultam a középiskolában, és akár hiszed, akár nem, ötös voltam, még a szabadkézi szakrajzaim is ötös eredményeket kaptak!
De nem hinném, hogy ezt Neked bármi módon is bizonyítanom, vagy igazolnom kéne!

Az állandó kötekedésed megjegyzése pedig maximálisan indokolt volt, mert évek óta minden szarba belekötsz, szerintem itt a fórumon is többen vannak akik "beszóltak" már neked hasonló dolgok miatt, mint ahányan nem.

A kérdéses ábrát illetően meg feleslegesen szóltál hozzá, mert az ábra műszaki szempontból teljesen lényegtelen volt, nem egy gépgyártáshoz szükséges dokumentációt vagy műszaki rajzot linkeltek be, így a mérnöki és műszaki ábrázolás teljesen lényegtelen volt.
Ezzel az erővel beleköthettél volna az ábra szineibe is, mert ugye egy mérnöki professzionalitással elkészített, minden igényedet kielégítő műszaki dokumentációban ilyen szinek sincsenek.
Vagy éppen beleköthettél volna a harmadik nézeti ábrázolás hiányába vagy a méretadatok hiányába, és még sorolhatnám.

Ugye érted a lényeget, hogy miért is volt felesleges a NAGY szakmaiságod?

wvs6cpz09

A topik gazdája a #299 -ben udvariasan megkért mindenkit, hogy ne az Ő témáját szemeteljük tele.  

Akinek még ezután is van "érdemi" mondandója a témával kapcsolatban, menjen át a szófosóba (Semleges csevegő, vegyes ügyek)

fifp6rjch

Amire kellett arra reagáltam, de egyébként jogos a kérés, de tekintsük ezt a pár hsz.-t, amolyan kitérőnek, ami egyébként mind az emberi beszédben, mind pedig az irodalomban jelen lévő eszköz.

Részemről a téma lezárva, teljesen igazat adok magamnak! [#whatever]

vyvk7xm7

Sok nézetkülönbség alapja, hogy szakmai fórumként kezeled ezt a fórumot, pedig a bejegyzések tartalma alapján nagyon nem látszik annak. Kétségtelenül vagyunk páran, akik szeretnénk szakmaiabbak lenni, de a többség egy kicsit sem törekszik rá. Nincs rá igénye.
A múltkori áskálódásom alapján ez egy szelíden kedvtelgető, félvakon Hobby próbálkozó, és főleg pedig ipari hulladék hasznosító, kereskedő fórum.
Vissza kéne térni a topicgazdi eredeti kérdéséhez a #269-ben, hogy ki mit lát bele ebbe a vasdarabba.
Mit érdemes kezdeni vele?

3kvyw653f

mindenkinek igaza van....el lehet térni a témától,az élet se egyenes út....így legalább mindenki kicsit belelát a másik lelkivilágába......jó is ez így szerintem :)

3kvyw653f

viszont ott tartottunk,hogy az a terv,amit György kolléga felvázolt,az mennyire jó,vagy mit lenne érdemes rajta módosítani.

3ztiz2p39

Jók a fórumra a jelzők!
Főleg az ipari hulladék hasznosító tetszik, nagyon találó. :))

Valamikor régről jött ez a szakmai fórum megnevezés, -már nem is emlékszünk ki nevezte el-  de szerintem sem az.
Jó ha van itt 10 olyan ember akinek ténylegesen a szakmájába vág a fórum témája, aztán a fórum 60-70%-ának vannak "fémipari alapképzés" címén homályos emlékei az iskolából, a maradék pedig még ennyit sem tanult, viszont tetszik nekik eme barkácsolás.
No ezen utóbbiaknak kellett volna anno műszaki pályára menni! :)

De hát ahogy Varga Laci komám szokta mondani, manapság senki sem azt csinálja ami a szakmája, amihez ért, hanem sok esetben homlokegyenest mást.
Persze tény, hogy Tibor45-nek majdnem mindig igaza van csak hát no, meg persze, meg de hát... :)

3ztiz2p39

Nekem is volt egy nagy -úgy 400x600-as-  T nútosom, de most Farkas Ádám gépén díszeleg.
Pedig még az oldalát fel is marattam Lakatos kollégával a síneknek.

De elvetettem az ötletet.
Az ember a T-nút területét minél jobban ki szeretné használni, ehhez ez nem jó megoldás, mert a marómotornak nagy a holttere.
A marómotor orsóközepének kellene bejárni az asztal szélét.
De itt jön az ellenvetés, egy jó gépnek legalább 100-200 mm-rel nagyobb legyen az asztala  mint a bejárandó pálya, mert különben lefogatási problémába ütközik az ember.

Szóval nem lehet elég okos a dolgozó...
Az ilyen portálhidas gépeknél talán jobb ha  nem az asztal a teherhordó szerkezet, hanem a T-nútos akár le is szerelhető.

vyvk7xm7

A lefogatás dilemmában együtt érzek, de valahol el kell kezdeni.
A rajzomon a T nútos részt végig járhatja a szerszám a teljes hosszában.
Két oldalt, a függőleges lapok mellett pedig, marad egy-egy fél főorsónyi holttér a munkadarab lefogatásra.