Épül a gépem ::: Sebaj Tóbiás gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:06

Előző téma - Következő téma

3kvyw653f

itt vagyok újra,új lendülettel folytatnám a gépem... :)

ydud4uw6m

3kvyw653f

3kvyw653f

azon elmélkedem,hogy a sima tusírlapomból,hogyan lesz nútos asztal....kérhetek ötleteket? köszi

vyvk7xm7

Csavarozol rá távtartó lappal egy lapos acélt?

3ztiz2p39

Sűllyesztettfejű csavarakkal szerelsz rá hidegen húzott laposacélokat.
Ha elég erős a géped akkor először megfordítva saját magad is megmarhatod az éleit.

8gwpaca0r

Valami ilyen gondolt http://gulivercnc.ucoz.com/_si/0/88874514.jpg" border=0>svejk

8irerv4i

A legegyszerűbb ha eladod .  
És öntvényből marsz vagy maratsz .
 A tusírlapnak kellene értéket képviselnie , még mindig .
De a húzott négyzetvasra laposvas felcsvarozva , egy viszonylag sík alapra , sem rossz hobbi megoldás .

vyvk7xm7

Már többször láthattunk ilyen csavarozott megoldást, acélból és alumíniumból is.
Nekem az sosem volt világos, hogy ha egy síkfelületű merev lapba menetes furatokat készítenek, akkor miért nem jó megoldás azokba a menetekbe rögzíteni egyből a munkadarabot.
Mitől jobb ezekre a menetekre T nútokat építeni és azokba újabb menetes lehúzó pontokat dugdosni, majd ezekre rögzíteni a munkadarabot.
Rengeteg csavar, rengeteg meló, rengeteg tömeg. Szerintem feleslegesen. De kinek hogy tetszik.

vyvk7xm7

„A tusírlapnak kellene értéket képviselnie , még mindig .”
Szerintem ha kihoztad a boltból akkor már csak 150Ft/kg, de lehet, hogy csak 56Ft/kg.
Kérni persze lehet érte bármennyit.

3ztiz2p39

Valószínű azért nem világos mert nem vagy gyakorló forgácsoló. (én sem)

Az általad említett menetes furatos megoldást is alkalmazzák néha, én főleg tömbszikra asztalánál láttam.

Nagyon nagy hátránya, hogy állandóan eltömődnek a zsákfuratok, tisztításuk körülményes.
Kiélezett helyzetben biztos pont ott nincs egy furat ahol le tudnál szorítani valamit.

Ellenben a T_nútos sokkal szabadabb , tisztítása egyszerű és még a hűtőfolyadéknak is csatornául szolgál.

Az általunk említett felcsavarozható felső részesnél ha belemarsz könnyen cserélheted, - akár egyesével-, sokszor síkba marhatod.
Bizonyára nem lesz olyan stabil mint az egybe öntött, de szerintem hobbyra tökéletes.

8irerv4i

Lehet , igazad van ! :(
De azért van még aki értékeli , én tusírlapon szoktam hengerfejet is síkcsiszolni , magamnak , és ismerősnek is .
Per pillanat alacsony a fémkereskedések átvételi ára . De nem idevaló sajnálkozi azon hogy változik a világ . [#integet2]

3ztiz2p39

Az még hozzátartozik, hogy bizony a T-nútos odafigyelést érzéket is igényel.
Ha nem gyári a T-nút anya (nincs a menet vége megzömítve) akkor akár fel is lehet a mélyre hajtott csavarral szakítani a nút szélét,vagy alu esetében maradandó alakváltozásra kényszeríteni.

3kvyw653f

1000X600 as tusirlapom van,ami nem olyan alsómerevítéses nagybordás,hanem az alja is sík,ebből lesz a maróm,van másik ilyen méretű lapom,amit tekinthetünk hagyományos tusírlapnak,az marad eredeti állapotában,és van més jópár darab kisebb is. kb 8db van :)

3kvyw653f

Sziasztok!  olyan fórumtársat keresek,akihez el tudok menni "konzultációra" baráti beszélgetésre,gép építés ügyében . :)