Épül a gépem ::: Sebaj Tóbiás gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:06

Előző téma - Következő téma

3kvyw653f

Köszönöm , a drága idődből rám fordított figyelmet !
csak komoly alkatrészeket szeretnék felhasználni,mert pénzkeresős komoly gépet szeretnék összerakni. elképzelés nagyjából megvan,a méretezés,anyagkiválasztás,beszerzés következne......ha ebben tudnék segítséget találni a gép alapja egy 780x420 as gyárilag nútos öntvény asztal,súlya 80kg. szerintem ez elég merev lesz hozzá :)

cxkt2gvrw

ydud4uw6m

Több mint 5 év telt el és eddig egy tusírlapot láttunk..[#nemtudom]
Egyébként ha pénzt is szeretnél vele keresni vegyél egy gyári gépet.

xw705sph

Vagy egy hagyomanyost kellene atalakitani.

3kvyw653f

más dolgom volt.... van aki egész életében egy gépet se épít,én legalább nekikezdtem!! :)

3kvyw653f

nade most belehúzok! ja.. közben vettem egy E400as esztergát :)

3kvyw653f

Vettem egy e 400as esztergát...... Előtte évekig gyüjtögettem a késeket, meg mindenféle szerszámot, amiről azt gondoltam hogy jó lesz az esztergához. Most rendezésre került a sor, es találtam 5ös morse hüvelyeket, ami a szegnyeregbe nagy. De azt hallottam, hogy a főorsóba 5mk való. Igaz lehet ez?

ywathzay

Használtál te már szerszámgépet élétedben? Az mk5 és az 5-ös morse ugyanaz.

rcxk9dpbt

Hát..ha megvetted a gépet..és ott vannak az 5-ös morzék..tessék belepróbálni..higgy a saját szemednek..

3kvyw653f

Csak libát kergettem eddig....miért kell amúgy hülyének nézni a másikat? Mert nem irogatok minden nap ide?

3kvyw653f

Ne haragudj, de azért nem fogom levenni a tokmányt, hogy megnézzem, való e oda 5ös morse! Olyantól vártam segítséget, aki biztosan tudja!pont. Amúgy látom, hogy akik előrébb tartanak lenézik a másikat. De azt tudd, hogy titeket is lenéz egy milliárdos.

99cwyhfhj

Kb. fél perc volt megkeresni az általad kért infót. Ott van mindjárt az első oldalon. Azért ha értelmesen leírtad volna, hogy E400 esztergáról van szó nem odaröffentet e 400, akkor elsőre rájövünk miről van szó.
Íme:  https://www.uni-miskolc.hu/~ggytmazs/tantargyak/komplex1_09/Eszterga_gepk.pdf

rcxk9dpbt

Én azt hiszem semmi sértőt nem irtam..biztattalak hogy ismerkedj a géppel.
Előbb-utóbb ugyis szerelned kell..nem nagy ügy egy tokmánylevétel..

t5jvxzhgc

Te tudod, de ha így gondolod/folytatod, rövid úton kihalt lesz a topikod.
Csak a magad írásait olvasgathatod vissza benne.

t5jvxzhgc

[#t108p345#]

Itt mondjuk úgy kezdte, hogy...
IdézVettem egy e 400as esztergát......