Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

balika

Kb milyen ára lehet a terméknek?

3vv2btrhv

Printings Day-on beszéltem velük , 6 milliót mondtak .

balika

köszi,akkor sajnos nem az Én pénztárcámnak való :(

ih7fm6t23

Megjött a Wanhao i3 teszt darab. Sajnos a héten nem tudom nagyon kiprószálni. Viszont írtátok, hogy jó ötlet volna "összeereszteni" egy 8200-essel. Nekem viszont nincs olyanom. Kinek van egy szerinte jól behangolt, jól beállított K8200-ese, amin ki tudna nyomtatni pár tesztmodellt, és én is kinyomtatnám ugyanezt az i3-mal. Jó minőségű képek kellenének, hogy tényleg látszódjon a különbség (ha van). Illetve javasoljatok tesztmodelleket a megmérettetésre. :) Én a békára gondoltam pl., de lehetne más is. PLA-val nyomtatnék.

Addig is itt van egy D4-es nyomat:
http://3dnyomtatas.blog.hu/2015/05/18/repulogep_turbina_makett" TARGET=_fnew>http://3dnyomtatas.blog.hu/2015/05/18/repulogep_turbina_makett

s5f8tmfv3

https://www.youtube.com/watch?v=IQi8FUsZ8OY" TARGET=_fnew>Most láttam ezt a videót. OK, hogy magas hangok nincsenek, de azért gondolom komoly technika lehet így is.

keri

Mi az hogy nincsenek magas hangok? Azokat is elnyomja a léptetők "hangja" :D

Jó felbontású nyomtató ez tény, de amúgy semmi extra nem kell ehhez szerintem...csak kreativitás.

ykt6caawj

Üdv Kedves Fórumtársak!
Hetek óta olvasgatom a Fórumot (a régebbi bejegyzéseket is) és számtalan, nálam is felmerülő problémára sikerült megtalálnom a segítségetekkel a megoldást.
Egy saját építésű i3 Box (szerű) nyomtatóm van, amivel nagyjából negyedik hete próbálok nyomtatni különböző anyagokból, változó sikerrel.
Miután a e-bay-en beszerzett 20 dekás PLA és ABS csomagjaim fogyóban vannak nyomtatószálat kéne vennem. Saját tapasztalatok híján a Ti segítségeteket kérném, ki, mit használ, és mik a tapasztalatai vele.

ykt6caawj

Régi viccek nincsenek, csak öreg emberek...

Már nagyjából 30-40 évvel ezelőtt "szovjet barátainknál" újságokban, könyvekben előfordultak fólia vastagságú, néhány lejátszást kibíró hanglemezek.

ezsolt74

Mindenképen PLA val próbálkozzál, kevesen nyomtatnak ABS-el mert nem egyszerű jót nyomtatni vele.
Még a HIPS-is jó ,csak azt is legalább 100 fokos asztalon és kapton szalagra tudod nyomtatni.
Nekem a múltkor a jól tapadó ABS-em egyszerűen szétesett, de utólag belegondolva a ventilátort valószínüleg nem kapcsoltam le.

ykt6caawj

Köszönöm a választ, bár ezzel a választási lehetőségek száma még mindig eléggé nagy.

Konkrétan a kérdés kapcsán arra szerettem volna választ kapni, hogy pl. a Gigamax, vagy a Herz Hungária által forgalmazott, illetve a korábban emlegetett 24$-os akciós anyagokkal kapcsolatban kinek milyen tapasztalatai vannak, illetve a szállítás szempontjából melyik mennyire megbízható, mi az amit érdemes kipróbálni, mi az amit messziről el kell kerülni.
A Gigamax-al kapcsolatban például valaki arra panaszkodott, hogy nem lehet őket elérni, a Herz-es akciós PLA-ját pedig Danibá60 megjegyzése alapján lehet, hogy nem érdemes megvenni...

ezsolt74

A Gigamax-al nem tudom hogy mi a helyzet, mert a multkor nem lehetett őket elérni, és az ismerősöm odament személyesen de zárva volt.
Az esun szálaik olcsók jók viszont törnek.
A Herz-nek van most akciója 4725+áfa a régebbi szálak, de azoknál néha voltak méretproblémák(volt olyan szál nekem is ami beleszorúlt a fejbe, mert vastagabb volt a szál, egy 1cm-es részen.) Az új szálaknak viszont 6000Ft +áfa az ára.
Az oldalukon most már külön választották a régi és az új szálakat, gondolom hogy a vásárlók ne keverjék össze őket.
Amúgy szépen lehet velük nyomtatni, és kellemes édeskés szaga van nyomtatás közben, míg az esun szál müanyagos és kicsit kellemetlenebb szagu.
Van még a 3dee ahol tudsz venni szálat, de nekem a Bq gyártmány nem jött be, mert a PLA-juk nagyon vetemedik, szinte olyan mint az ABS.
Annyira hogy volt olyan kissebb kinyomtatott tárgy ami a sarkánál simán feltépte az asztalról a Tesa szalagot.
Amúgy szépen nyomtatta.
Drágább ,prémium szálhoz még nem volt szerencsém, mert nem vagyok hajlandó 1kg szálért 10-12000Ft-ot adni.

ezsolt74

A Herz-nek az ipari natur ABS szála elég jól tapad, viszont nagyon rugalmas, csomót lehet rá kötni, de akkor se szakad vagy rörik el, és nem válnak szét a szálai.
HIPS ami nekem van, (nem tudom hogy Gigamax-os vagy Herz-es) szépen lehet nyomtatni, hűteni kell, jól összetapad, viszont jóval gyengébb mint a PLA vagy az ABS.

ykt6caawj

Köszönöm a részletes választ!

j8zuwag3z

Eleg sokat hasznaltam a 3dee-nel forgalmazott bq gyartmanyu filamentet, csak jot tudok rola mondani! Mar egy teljes dobot elnyomtattam belole, konstans volt a minoseg, atmero, a Zsolt altal emlitett vetemedest se tapasztaltam (van vetemedese persze, de kezelheto, futott asztal, hutes). Hasonlo arban levo mas filamenteket is probaltam, de erezhetoen rosszabb minoseget lehetett vele elerni. Herz, Gigamax filamentekkel viszont nincs tapasztalatom.

ezsolt74

A különböző színű szálak között is lehetnek különbségek.
Nekem a Bq -nak a natúr szála vetemedett.
Viszont se a Herz-es szürke se a Gigamax-os esun-bol a natur és a fehér sem vetemedik semennyire sem.
pl a Gigamax-os esun-ból a natur-al gyönyörűen lehet nyomtatni viszont a fehérrel ugyanolyan beállítások mellett nem szép a nyomat.