Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

TROMF22

ezsolt74, vjanos, keri, elektron köszönöm az ötleteket.
Teljesen tapasztalatlan vagyok, eddig abszolút elkerült a 3D nyomtatás téma.
A felület minősége egyáltalán nem kritikus, takarva lesz kívül-belül. Az anyagminőség pillanatnyilag kötetlen.
Kettő darabból is lehet.  
Indulhat a "gyárkéményekkel" is, sőt azok akár zártan, fenekesen is kezdődhetnek.
Ha gyenge a mártogatásból származó héj talán az sem gond, csak váz-szerűen hordozza a test- kontúrt. Valami külső szórással vagy máshogyan még erősíthető.

Örülök, hogy megpezsdült a topik :)

Dolgozom a rajzon is, az első darabokban kiegészítő kézi műveletek is lehetnek.  
Lényeg, hogy a megtestesült darabot szerényebb térlátásúak kézbe vehessék.

0bn8uxmw

Valami ilyesmi lenne?
( Képet kérésre töröltem. Csuhás )
Nyertem hangszórót?[#vigyor3]
Szerintem az alja egyben mehet és a "kémények" egy külön 0.5-ös lapra nyomva majd ragasztva tökéletes lenne.

TROMF22

Nagyon jó!!!
Megnyerted a hangszórót sztereóban!
(A legközelebbi találkozón átveheted :)
Annyi korrekció lenne, hogy a dolog kicsit torzul a "kémények" javára.
Az a laptest laposabb, a "kémények" az ábrázoltnál 2-2,5x hosszabbak.
A befoglaló tér magasságát rátartással adtam meg inkább 60 mm körül lesz.
Mikor rápillantottam a képre, hirtelen azt hittem, hogy a netről varázsoltál le valamit, amin éppen filózok.
Aztán láttam, hogy saját kútfő, jogos a díjazás[#eljen]

0bn8uxmw

Köszi,Google sketcup-ban kb. 2 perc volt megrajzolni.
Ha csinálsz egy móricka rajzot méretekkel papíron, lefotózod és elküldöd a mailemre letervezem neked, majd felrakom a thingiverse-re és ott térben forgatva át tudod nézni.

TROMF22

Nagyon jó! Ez igazi segítség.
Van lehetőségem teljesen pontos, minden részletre kiterjedő CAD 2D rajzot készíteni.
Csak még az idő nem jött össze hozzá. Ez egy hirtelen ötlet vezérelte téma, több más megkezdett dolog fut párhuzamosan. Viszont ez a 3D nyomtatós lehetőség most nagyon kapóra jött. Még sosem használtam, de már az is nagy segítség lesz, ha csak a demonstrációs szintig lehet rá támaszkodni.

0bn8uxmw

Ha van időd a 2D CAD rajzhoz megcsinálhatod de mivel csak a méretek miatt kell jó az papíron is nekem[#wink]

TROMF22

Egy fontos kérdés, mielőtt rajzolgatnék.  
A gyakorlat szerint mi lenne az a célszerű, de minimális falvastagság - ismerve a formát, méreteket, arányokat - aminek:
-kézbe véve már érzékelhetően van tartása, nem csuklik-nyeklik ,mint egy tejfölös pohár
-technológiailag nem jelent extra igényeket
-amihez nem szükséges sok anyag.  

0bn8uxmw

Mivel nagyon sokunknak 0.4-es feje van tehát ilyen széles a nyomott szál ezért ennek többszöröse javallott, én ekkora méretnél az 1.2mm-et preferálom.

TROMF22

Az 1,2 mm egy jó kiindulási alap.  
És jó tudni a 0,4-es többszörözésről is.
Persze az alkalmasan választott bordázás, rádiuszos átmenet is sokat segíthet.

0bn8uxmw

Igen azért van az például, hogy a vázanyomtatáskor egy szál vastagsága is bőven merevvé teszi a nyomatot.

000000000

Házi nyomtatásba jo lenne valami ilyesmit produkálni üvegszál és műanyag kombinácioba!
https://markforged.com
Az alkatrész gyártásba nagy áttörés lenne!

keri

Belegondolva nem is olyan vészesen bonyolult megoldani.

Lehet kapni a Noviánál akár karbon, kevlár vagy üveg szálat spulniban.
Az extruder útjába kell tenni a haladási irányba. Tehát kell egy forgató ami a haladási irányba forgatja és egy vágó szerkezet ami elvágja a végén.

És a legbonyolultabb a szoftver ami ezt vezérli :)

wwe0jgtn5

Azért a Herznél elég lazán kezelik az árakat.
Vettem akciós ABS fehéret, az oldalon 4725 plusz áfa, helybwen meg 6000 plusz áfáért adják. Ez volt az utolsó alkalom, kissé kiestek a kosárból..

ncw4w5nca

Szerintem a legnehezebb része azt elérni, hogy a szálköteget teljesen átitassa a műanyag. Amennyiben csak kívülről van, az egymásmellé fektetett szálkötegek dilatációként hatnak, és komolyabb terhelésnél rétegeire esik szét.

000000000

Ez, azért van, mert a 4.725 nettó ár. És jól hangzik:((
A 6.000 meg a bruttó. Amit fizetni kell.
A különbözetből lesz a stadion, és a vízi bajnokság. És más egyéb.  
Mivel, nálunk mindennek a 27 százaléka, elsőkörös adóként megy a „közös” kasszába.
Vedd úgy, te is hozzájárultál az alapkőletételhez. Országunk gyarapodásához 1300 forinttal. .  
Nem kidobott pénz.

Pont ezért tiltanám be a kiskereskedésbe, a nettó árakon kiírást, és reklámozást.  
Ez, átverés.  
Ahogy te is ezt érzed.