Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Tényleg egész jól nyomtat a gépecske. Ami szerintem tuningolásra szorulna az a tárgyhűtő venti, érdemes lenne lecserélni két 50-60mm-esre azt a mostani pici kis ventijét (40mm?) PLA-hoz. A bagoly fülén látom és tollai szélén, hogy igényelne még plusz hűtést. A "szemgödre" utáni hullámok ("ghost-osodás") pedig a jerk érték FW-ben való minimális visszavételével eltüntethetők szerintem, de lehet a plusz hűtés is segítene rajta már.
Ami még szerintem módosítást igénylene az a filament tartója, oldalról húzza a szálat a fejbe, és a nyomtató fej mozgása be tudja lengetni a tekercset ahogy a merev nyomtató szál húzza-tolja a tekercset a fej mozgásával, nem lehetne felrakni a váz tetejére a spulnit és akkor megszűnne ez a hatás és egyenletesebb lenne a szál adagolás ?   175e bruttó árért összerakva nagyon jó kis gépecske már így is.
Linkelem a blogbejegyzésed is a nyomtató képeivel:
http://3dnyomtatas.blog.hu/2015/05/23/wanhao_i3_elso_teszt_megdobbentoen_jo_eredmeny" TARGET=_fnew>Wanhao i3 első teszt - megdöbbentően jó eredmény
Sikerült már találni valakit egy Velleman k8200-al aki csinálna neked pár összehasonlító nyomatot?

ih7fm6t23

Köszi a tippet, kipróbálom egy 5cm-es "hajszárítóval". :) Valóban tényleg úgy tűnik, hogy kevés a hűtés egy picit.
Igen, nem annyira jó megoldás a szál adagolás, de a gyártó szerint a következő szériában a váz tetejére applikálják majd ha minden igaz.
Még nem sikerült jelentkezőt találnom. Igazából olyasvalaki kéne, aki nem moddolta szét a K8200-sát, hanem nagyjából az összerakás / vásárlás utáni alkatrészek vannak rajta. :)

ih7fm6t23

Amúgy sajnos a szállítás közben az X tengely kijött a helyéről (elengedett a kábel szorító), így nekem kellett összerakni azt a részt, de akkor még nem tudtam, mi a megfelelő sorrend, így az elején volt egy kis Z banding, de egy fórum alapján újra összeraktam, utoljára hagyva a bordásszíj megfeszítését, most már szépen nyomtat. :) Azt mondták, majd jobban figyelnek, hogyan szállítják, hogy ne legyen ilyen probléma.

3vv2btrhv

0bn8uxmw

Ha valaki SLA Printer-t akarna építeni nyilvánosak lettek a tervei az EMBER DLP-s SLA nyomtatónak:  
http://spark.autodesk.com/blog/autodesk-ember-3d-printer-source-cad-design-files" TARGET=_fnew>Autodesk Ember 3D printer Source CAD Design Files
https://spark.autodesk.com/sites/default/files/ember_printer_05.png" border=0>

s7manbs8

Ehhez az A4988 panelkához, ha a hűtőbordán nincs ragacs, azt hogy tudom ráragasztani az IC-re ?

wa76ftbim

Nekem mivel csak simán az asztalon fekszik az ardu ezért anno egy vékony réteg hővezető pasztával tapasztottam oda. Nagy mechanikai szilárdsága nincs ugyan de nem is nagyon van zaklatva.

000000000

Nincs fémes hővezetés ic és a borda közöt igy mezei uverapid is jó azzal nem esik le és csuszik el!

s7manbs8

Devecz Miklós

IS (Henkel), nekem bevált.

s7manbs8

Köszönet, azt is felírtam a cetlimre. :)

000000000

ABS-t nem tudok nyomtatni rendesen, a vízszintes részek erősek és merevek, de mikor függőlegesen építkezik akkor a rétegeknél törik mint a ropi nem olvad össze, a fej 0,4mm átmérőjű, rétegvastagság 0,2mm, a hőfokot már felvettem 270C-ra (ajánlott a 230C). PLA- val sokkal erősebben össze tudom tapasztani nem emelt hőfokkal is.

vjanos

Egy pici hővezető paszta, majd a legvékonyabb kábelkötegelőt a lábak közt átdugva a nyákot körülvéve szépen fogja a bordát.