Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Igen legtöbbször ez szokott lenni az ABS-el.
Nekem a HERZ-es natur ipari ABS nagyon jól összetapad, de viszont nagyon lágy ez az anyag.

000000000

Megoldottam, letörtem a függőleges részt és a helyére üvegszál lemezből kivágtam az alakot, csavarokkal lett rögzítve és lefestettem.

s7manbs8

ArduinoMega 2560 panelnél, ha az ATMega16U2 procit sem ismeri fel, ott mit lehet vele kezdeni vajon ? Egyiknél volt olyan bajom, hogy a SerialUSB firmware nem volt rajta, de az a procit magát felismerve kérte a driverét, amit feltéve, utána a Flip programmal, fel tudtam tölteni az Arduino mappából a megfelelő hex-et. De ez a rossz példányt ha bedugom, nem reagál semmit sem. Ránézésre mintha kissé ferdén állna a processzor melletti 16MHz kristálya, lehet az lenne a baja ? Találkoztatok már ilyennel ?

s7manbs8

Nem hagyott nyugodni a dolog, annyit sikerült kideríteni, hogy az atmega16u2 processzorát az ISP csatlakozóján keresztül az AVR programozómmal nem lehet elérni, nem olvassa a FUSE biteket sem, az  

avrdude.exe -c avrispmkII -P usb -p m16u2 -U lfuse:r:low_fuse_val.hex:h -U hfuse:r:high_fuse_val.hex:h

paranccsal, a jó panelen ez természetesen megy, úgyhogy vagy a procija ez halott, vagy nem megy az oszcillátora esetleg vagy akármi egyéb hasonló baj, ami előfordulhat, lehet ezt kéne kicserélni ezt a kis procit benne.

rf63unrk7

A Herz-nél akciós "OLD" FILAMENT.
3540 Ft + ÁFA = 4496 Ft

http://herz-filament.com/Webaruhaz.html

vjanos

Köszi,
Rendeltem is két gurigát... :)

ezsolt74

De az új szálak is akciósak, bruttó 6000Ft

balika

sziasztok
használtok a nyomtatóhoz szünetmentest? a hétvégén elgondolkodtam a beszerzésen,mivel egy 10 óra után kb 70%-nál elment egy percre az áram,és ment a szemétbe kb 80 gramm PLA. nem voltam túl boldog. szóval,ha használtok,milyet érdemes venni? köszi a válaszokat.

000000000

Szia, mi az hogy öreg? szavatossági ideje van? milyen lesz utána? ráncos a homloka?
Nem gondoltam, hogy a PLA ilyen. És a belőle készült tárgyak is megöregszenek? a békáim varangyosodnk?

000000000

Az a kezdő kategoria ami van 10..20E ért pár percet tudna csak kiszolgálni azon a 100..200W is amit a nyomtatonak kellene!
Sajnos mélyen a zsebbe kell nyulni ha órás intervalumba kell szünet mentes idő!:)

000000000

9$ megéri vele veszödni?
Nekem ezzel az uj usb CH340G széria van nincs azzal sem gond ahogy sokan panaszkodnak rá!

keri

Mivel általában 12V-ról működik simán tegyél rá egy megfelelő akkut a kisfeszültségű oldalra, és 13,8V-ra állítsd a tápot.

keri

A PLA biológiailag lebomló polimer, azaz egy idő után rideggé és törékennyé válik, majd elporlad.
Nekem a későbbi felhasználásra elrakott teskós bio szatyrok porladtak úgy szét pár hónap alatt hogy először fel sem ismertem mi volt.

Persze  PLA kicsit tartósabb, de ennek is az a lényege hogy környezetbarát.

keri

Szerintem csak a pár perces áramszünetet kell áthidalni, de valóban 10-20A-es terheléssel kell számolni. Azaz egy órás megbízható akkus üzemhez kell egy 40Ah-s akku....
Ez persze nem irreális méret, nekem 200Ah-s van :D