Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

igen csak be kell kalkulálni a polifuse értéket ha 1A értékü az ugy 2A old ki!

3vv2btrhv

0bn8uxmw

Szia,

Láttam az adok-veszek-ben kerestél 3D nyomtató alkatrészt, sikerüt beszerezni?  

Kezdésnek majd PLA-val próbálkozz azzal van a legkevesebb probléma. Letapad gond nélkül csak hűtést igényel.

keri

Tényleg!
A te DLP printereddel mi van? Csak a projektor hiányzik hozzá?

wwe0jgtn5

Urak, valaki használ Arduino Due-t? Az mene a deltába, ha feléled Ramps-fd-vel.
Hogy programozta fel, látom mint port, de nem tudok rátolni semmit, megakad.

3vv2btrhv

Tulajdonképpen igen .

i83667iks

szia,alakuloban van,az alapotlet prusa i3 jellegut epitek, a debreceni talin lattam a tiedet hogy mi mindent lehet csinalni s nem birom megalni hogy ne epitsek eggyet

ezsolt74

Ha teheted akkor inkább Corexy-t építs ne Prusa I3-at.
Ha olcsó nyomtatót szeretnél építeni akkor inkább egy ilyet.
http://www.thingiverse.com/thing:730199

3vv2btrhv

http://thingiverse-production-new.s3.amazonaws.com/renders/dc/d9/f7/02/be/P319059620150319000246_preview_featured.JPG" border=0>

ezsolt74

Igen, ez az olcsó Corexy nyomtató.
És még jól is néz ki.
Nem hinném hogy sokkal többe kerülne mint egy Prusa i3, viszont annál biztos hogy sokkal jobb.

Sys_m

Sziasztok, 1-2 tapadással kapcsolatos tapasztalatot szeretnék megosztani veletek, amibe belefutottam.
Nagy kérdés, hogy mit és hogyan nyomtassunk. Réteg felbontás, alapanyag, hőfok, sebesség és még sorolhatnám, hogy mi minden befolyásolhatja a nyomtatás kimenetelét, most a tapadás kérdését boncolgatnám. Ajánlott üveglapra kapton szalagot tenni, de még erre is kell "adalék"(PLA az alapanyag). Sok helyen a hajlakkot javasolják, kipróbáltam és nagyon jó, de... ha kis tapadási felületű és viszonylag magas tárgyat akarsz nyomtatni, akkor kell az extra. Nebuló kenőfejes ragacsot vettem először, egész jól teljesített, de nem az igazi. Nagyobb tapadáshoz kevés, mert az utolsó rétegek felrakásakor, rendszerint megmozdult a melegítő asztalon a kapton szalagos felületen a nyomat (mozgó asztalos gépnél). Vettem Nebuló ragasztó stiftet, ami már jóval erősebb, úgy kell felszakítani az asztalról, tudom mindenkinek ajánlani. Leegyszerűsítve; például, ez a fúró/csavarhúzó is kinyomtatható elcsúszás nélkül: http://www.thingiverse.com/thing:731086" TARGET=_fnew>Pump Hand Drill

Sys_m

keri

Ez nagyon jó konstrukció, kár hogy nem előbb láttam...bár már úgy is a második képemen gondolkodok, pedig az első sincs kész :)

ezsolt74

Számolgattam és és durván 70000Ft-körül kijön egy ilyen alacsony költségvetésű Corexy nyomtató.

keri

Igen az kb. reális. Nekem is hasonlóak az anyagköltségeim egy majdnem ilyenen.

rf63unrk7

Az én tapasztalatom az, hogy a felületet érdesíteni kell. Eleinte az üveglapra egyáltalán nem tapadt a PLA. Próbálkoztam én is mindennel, és az egyik teszt végén az üveget nem tudtam rendesen megtisztítani, csak finom csiszolópapírral.  
Utána viszont már semmi extra adalékra nem volt szükség, a tapadás 100%-os volt. Előfordult, hogy a teszt béka lába letörött, mikor fel akartam szedni az asztalról.
Nyomtatás előtt ecetes törlőpapírral lemostam az üveget és ez is elég volt...
Ha érzem, hogy a tapadás gyengül, akkor újra megcsiszolom a felületet...