Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Ja, a kocka 10.1 mm :) oldalirányban is kb egy tized plusz van benne.
A békánál meg a rácsos kockánál 99% volt a flow mert mindent állítgattam összevissza...

Hőfok 200 fok.
A békánál próbálgattam, ott az alja 200, a két kék jelölés közt 205, a teteje meg 210 fok. De nem igazán látok különbséget.

Száltolást nem mértem, de megnézem majd. 16 mikrolépésen van.

A csigában az orra körül van egy hiba - kilőtte a szíj a rátett rugót... de forrasztópákával restauráltam :)

rf63unrk7

"Olyan mintha gerjedne az egész!"

99%, hogy a gyorsulás paraméter értéke a túl nagy.
Vedd le egészen kicsire, majd a "potin" is érdemes még finomhangolni.

rf63unrk7

Ilyeneket keress, és az értékeket drasztikusan csökkentsd (ha már mozog utána lehet növelni):

MAX_ACCELERATION_ ...

MAX_JERK  
MAX_ZJERK

MAX_FEEDRATE_X  
MAX_FEEDRATE_Y
MAX_FEEDRATE_Z

HOMING_FEEDRATE_X  
HOMING_FEEDRATE_Y
HOMING_FEEDRATE_Z

MAX_ACCELERATION_UNITS_PER_SQ_SECOND_X
MAX_ACCELERATION_UNITS_PER_SQ_SECOND_Y
MAX_ACCELERATION_UNITS_PER_SQ_SECOND_Z

MAX_TRAVEL_ACCELERATION_UNITS_PER_SQ_SECOND_X
MAX_TRAVEL_ACCELERATION_UNITS_PER_SQ_SECOND_Y
MAX_TRAVEL_ACCELERATION_UNITS_PER_SQ_SECOND_Z

esetleg még:

DOUBLE_STEP_DELAY  
STEP_DOUBLER_FREQUENCY
STEPPER_HIGH_DELAY

0bn8uxmw

A #7773-szerint a4988-al gond nélkül megy csak a drv rosszalkodik.

0bn8uxmw

Akkor marad a mérőóra ha lehet kettővel mérve. Meg kellene nézni mennyire talál vissza ugyanoda a mechanika x,y-ban. A két sarka között átlósan járatnám a mechanikát és nézném az órákat mennyire talál vissza pontosan.

000000000

Tartó áramnál is zizeg fügyül az egész!

000000000

Ez milyen filmware configba van?
Mert malvin felesem található meg ezeknek a beálitásoknak!

rf63unrk7

"Ez milyen filmware configba van? "

Repetier-ben.

Itt lehet egyszerűen configurálni:

http://www.repetier.com/firmware/v091/

http://www.repetier.com/

Nálam is volt hasonló, a sebességállítás oldotta meg. De mint jelezték, lehet, hogy nálad a hardware hibája.

A megadott paraméterek a configuration.h- fájlban vannak...

http://www.repetier.com/documentation/repetier-firmware/rf-installation/

vjanos

Jogos.
Mondjuk mérőórával még nem mertem megközelíteni a szerkezetet, de valamikor sort kerítek rá :)

A deltával egyébként milyen sebességgel nyomtad a békákat?
Illetve mennyit tud maxon, használható minőségnél?

0bn8uxmw

Leszeletelem:
Első réteg 20mm/s
Utána 50 mm/s nyomtatás, kitöltés és mozgás, a külső fal van visszavéve 35 mm/s -re.
Ha kicsit nyomok mint a béka (5cm átmérő) akkor marad így, ha nagyobb a tárgy akkor az első pár réteg után az LCD-n felcsavarom a sebességet kb. 8cm átmérőig 150%-ra felette 200%-ra.
Minőségi romlás nem nagyon van. A bowdenes extruder miatt ha sok szálvisszaszívás kell a nyomatnak(ide-oda ugrál a fej) akkor szoktam hagyni a sebességet alapon vagy max. 150% különben nagyon cibálja a szálat.  

s7manbs8

Ezeknél a DRV8825 és A4988 vezérlőknél z 5V-ot h nem kapja meg hamarabb akkor nem száll el, mint a TB IC nél ?

000000000

van itt 4db dvr ami a leirtakat produkálta tegnap kaptam 1db kolegátol ami másik rampsba ketyeget az nálam is jo de nagyon zajos ez is uzem közbe de legalább ez léptet is a motort!
Sajnos ez a zaj az valami beldö ocilátora van dvrnek és ez kavar be álitolag gogle mesél eröl a betegségéröl is!
Egyenlöre marad at a4988!:)

000000000

Én az ilyesmit polyfuse sorosan tesztelgetem akkor nem nagyon tud meg szaladni az áram igy a félvezetök meg maradnak! :)

s7manbs8

Nem rossz ötlet, lehet sorba kötök velük majd én is, elvileg van is alkatérszem itthon.

i83667iks

milyen anyagbol erdemes nyomtani pla/abs ?