Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

A HIPS-is jó ,de annak legalább 80-100 okos asztal kell.
100 fokon kezdtem és 1-2 réteg után visszavettem 80 fokra.

KBalázs

Ezt nem tudom megerôsíteni, csak cáfolni. Lehet hogy a szín is számít amit belekevernek. Nekem UV-zöld (Herz) bô egy hónapos szabadtéri használat alatt, látható színváltozást nem szenvedett, illetve folyamatos sok-kg terhelés alatt vannak de nem törtek el a nyomatok. De bezzeg az epoxy-ragasztott részek elengedtek. Pillanatragasztóval ragasztva viszont tartós.

ih7fm6t23

Most jött ki a gyártó, akinek a nyomtatóit forgalmazzuk egy új Prusa i3 alapú nyomtatóval:
http://3dnyomtato.shoppe.hu/products/wanhao-i3

Mi a véleményetek róla, a képek alapján? Az ár szerintem elég versenyképes lesz. Ez nem kit, hanem összeszerelt nyomtató!

ezsolt74

Szépen ígényesen van összerakva, ehhez képest az ár se túl dúrva, viszont a mechanikája a mai világban már elavultnak számít.
Az asztalt mozgatni csakis Z tengelyen.
Anyagárban egy egyszerű CoreXY nyomtató se kerül nagyon többe, viszont nyomtatási minőségben nagy különbség mutatkozik.

ezsolt74

Bocs, tényleg nem akartam lehúzni, de véleményt kérdeztél :-)

ih7fm6t23

Persze, semmi gond, és igazad is van. Viszont ez összerakva van ennyiért, bár lehetett volna corexy is valóban. Hamarosan kapok egy mintadarabot, majd akkor megírom milyen a minőség, és képeket is postolok. De a leírás alapján és az ár alapján nem tűnik rossznak.

ezsolt74

Igen ennél olcsóbban jóval gyengébb minőségű nyomtatókat lehet csak kapni, sokszor közel ilyen áron.

3vv2btrhv

3vv2btrhv

0bn8uxmw

Kb. kihozták  a I3-ből amit lehetett az összes gyermekbetegségét orvosolva(merevség, Z mozgás stb.). Szerintem a nyomtatási minőséggel sem lesz probléma tudni fogja amit kell, nem lesz egy túl gyors printer a mozgatott extreuder motorjával de kezdő alapnyomtatónak tökéletes. Árban is elfogadható főleg, hogy nem kell csavarozgatni, ha tavaly ilyenkor jelenik meg jó eséllyel tarolja a piac alsó szegmensét, de  idén már a "doboz" h-bot/corexy-ok a "trendik". A magyar roppant árérzékeny piacon remélem el tudtok majd adni jó párat, nem nagyon van más cég aki ennyiért adna komplett nyomtatót. A fő piaci ellenfél a Velleman K8200-ast látatlanban is 2xer körbenyomtatja remélem aki ilyet venne inkább hozzátok megy. Szerintem szerezz majd kölcsön egy Velleman-t és ereszd össze Őket egy teszt erejéig. Aztán képekkel mehet a honlapodra meg ide is berakhatod nyugodtan hátha a google jobban listázza majd.

ih7fm6t23

Köszi szépen, ezek jó tippek és meglátások! Jó ötlet a K8200-es összehasonlítás. Ebben viszont lehet, hogy segítséget kérnék Tőletek, mivel nem akarok elfogult lenni ebben, illetve azt sem akarom, hogy az én összerakásom miatt legyen rosszabb a minőség az elvárható kb. maximumtól. Szóval majd kinyomtatok pár tesztmodellt ezzel és majd megkérem az itteni K8200 tulajokat, akik úgy érzik, hogy jól belőtték a nyomtatójukat, hogy nyomtassák ki ugyanazt és fotózzák le (jó minőségben, hogy látszódjon minden).

3vv2btrhv

https://sketchfab.com/models/b842347a242447d68789f59e7b3bc3db" TARGET=_fnew>Ékszer gyürű
Vernyul , ezt póbáld ki a Debreceni talin !!

3vv2btrhv