Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

Nekem van Érden vagy hétfőn a III. kerület Kolosy téren...

0bn8uxmw

Igen, home-ra meg szépen felmászik megnyomja a gombot és boldogság.

s7manbs8

Na, ki van már nyomva ?

ezsolt74

Igaz hogy nem 3D nyomtató, de most lett kész a nyomtatása a lézergravírozómnak.

http://www.imgserv.com/images/2015/04/19/S3NqX.jpg" border=0>
http://www.imgserv.com/images/2015/04/19/1mBP2vW.jpg" border=0>

s7manbs8

Az elemeket magad tervezted ? Jó kis masina lesz.

ezsolt74

Igen én terveztem, a munkaterülete kb 350x400mm lesz.

vjanos

Köszi, egyelőre megoldódott, reggel találtam egy OLX-es uzsorást nem messze.

vjanos

Megszületett ma az első nyomat.
Aztán elkezdtem állítgatni, és csak rosszabbakat sikerült összehozni :S

http://cnctar.hobbycnc.hu/vjanos/3dprinter/elso_nyomat.jpg" border=0>

Köszönet Vérnyúlnak a telefonos segítségért!

keri

Volt téma az asztal fűtés igény. Nem írtam rá progit, mert ahogy kutakodtam több a becslés ebben mintba számolás. Nagyjából 80w kell egy 200*200as alulemez 100 fokosra fűtésére. Sajnos egy 5mm-es parafalemez alátét is kb csak 10w-al csökkenti a teljesítmény igényt, de nagyban függ külső hatásoktól.
A rézlemez, vastagabb alulap, üveg rátét, a felfűtési időt befolyásolja, illetve a felület hőeloszlásának egyenletességét. A hőmérsékletet annyiban, hogy egy erősebb hőszigeteléssel, magasabb lesz a fűtőbetét hőmérséklete, de a betáplált teljesítmény mindenképpen ki fog jutni. Űveglap g. Kapton hőszigetelés miatt ez azt jelenti hogy kisebb arányban a munkafelület felé, amit így célszerű ellensúlyozni alsó hőszigeteléssel.

Ha valakinek van gyakorlati tapasztalta, hogy 100fokra mekkora az ĂĄtlag teljesĂ­tmĂŠny felvĂŠtel, akkor megoszthatnĂĄ, mekkorĂĄt tĂŠvedtem elmĂŠleti szinten :)

keri

Na még egyszer
Volt téma az asztal fűtés igény. Nem írtam rá progit, mert ahogy kutakodtam több a becslés ebben mintba számolás. Nagyjából 80w kell egy 200*200as alulemez 100 fokosra fűtésére. Sajnos egy 5mm-es parafalemez alátét is kb csak 10w-al csökkenti a teljesítmény igényt, de nagyban függ külső hatásoktól.
A rézlemez, vastagabb alulap, üveg rátét, a felfűtési időt befolyásolja, illetve a felület hőeloszlásának egyenletességét. A hőmérsékletet annyiban, hogy egy erősebb hőszigeteléssel, magasabb lesz a fűtőbetét hőmérséklete, de a betáplált teljesítmény mindenképpen ki fog jutni. Űveglap g. Kapton hőszigetelés miatt ez azt jelenti hogy kisebb arányban a munkafelület felé, amit így célszerű ellensúlyozni alsó hőszigeteléssel.

Ha valakinek van gyakorlati tapasztalta, hogy 100fokra mekkora az átlag teljesítmény felvétel, akkor megoszthatná, mekkorát tévedtem elméleti szinten :)

vjanos

Van esetleg valaki, aki szívesen megmutatná a nyomtatóját a találkozón?
Budapesti indulással még van szabad helyem a kocsiban. Ingyen.

000000000

Szia!

A nyomatod élét nézve szerinte 2 dolog lehet a probléma, vagy rossz minőségű változó átmérőjő a szálad amit használsz, vagy az extrudered nem "fogja" a szálat rendesen, erért nem egyelletesen nyomja, nagyobb ellenállásnál megcsúszik a szálon, esetleg lépést veszít az extruder meghajtó motorja. Két dolgot érdemes megpróbálnod szerintem nagy hirtelen. Picit érdemes szorítani a rugókon az extruderben, ha lehet. Lassabb nyomtatási sebesség.

s7manbs8

Most pontosan nem mérést mondok, de a 24V-os 6A-os kapcs tápról táplált fűtött asztalom, ami kb akkora felületű, az éppen elbírja, néha volt, hogy a kapcs táp leállt, tehát ki van használva majdnem teljesen a táp, 100W körül lehet.

vjanos

Kösz, megnézem amit írtál.
Ezt miből látod egyébként?

A szál gigamaxos akciós PLA.

ezsolt74

Szia.
Milyen nyomtatód van milyen csapágyazással?  
A Gigamax-os PLA egyenletes szálvastagságú, itt lehet hogy inkább a szíj feszességével esetleg a csapágyak kottyanásával lehet a gond, ezért nem egyenletesek a sarkai, nem talál vissza mindig ugyanabba a pozícióba, viszont a tetején anyagtöbbleted van, vissza kéne venni a anyag mennyiségéből egy kicsit.