Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Szia,

Mennyire vagy képben a 3D nyomtatással? Teljesen nullásól indulsz a témában, mechanika és elektonika mennyire okoz problémát?
Amúgy egy CoreXY-os nyomtatót javasolnék neked, viszonylag egyszerű összerakni és elég szabadon lehet megépíteni méretben is.
Lehet érdemes lenne megkérdezned Devecz Miklós-t szerintem csinálna neked egyet.

laaci

Köszönöm mindenkinek.
Már egy másik fórumtárs jelentkezett.

Jancso

Köszönöm szépen a reagálást!
Teljesen kezdő volnék, de igyekszem megoldani "itteni" segítséggel a gépépítést. Ha elakadok, akkor itt a fórumon tanácsokat fogok kérni a "szakemberektől"! Üdv Jancsó

0bn8uxmw

Rendben [#wink]

Van már elképzelésed mekkora nyomtatót szeretnél?
PLA-t vagy inkább ABS-t szeretnél többségében nyomtatni?
Arduino Mega 2560 és Ramps 1.4 lesz az elektronika?
Mennyi a kb. költségvetésed?

000000000

https://youtu.be/5sblh0bBHoQ" TARGET=_fnew>Egy kis videó 3D nyomtatott tárgyak felületének simává tételéhez (Youtube Link)

ezsolt74

Ez sajnos csak ABS-hez használható, a PLA-t nem igazán oldja az aceton.

000000000

A srác ezt el is mondja a videóban, sőt azt is, hogy rohadtul veszélyes.
De a cél szentesíti az eszközt !

ezsolt74

Nem különösebben veszélyes, mert pl: mikor ABS-t nyomtatok akkor a forró fűtött asztalt simán le szoktam elötte törölni acetonnal, csak nem szabad nyílt lángot a közelében használni.
Olyan mint a benzin, ha megfelelően van használva akkor nem jelent veszélyt.

000000000

Az ördög nem alszik és ezért karikásak a szemei :)  
Tehát jobb félni mint megijedni.

ezsolt74

Jancso

Kedves Uram! Még Én sem tudom hogy milyen fajta nyomtatót szeretnék építeni, és hogy milyen alapanyagból szeretnék nyomtatni. A lényeg az lenne hogy jó minőségűek legyenek a nyomatok.
Egy fórum társtól már kaptam egy tanácsot hogy a
CoreXY fajta az ami elég jó.
Üdv Jancsó :-)

Devecz Miklós

Azért egy gép építés elött el kellene dönteni, hogy egyáltalán mit, és hogyan akarok építeni.
A tanácsokat már csak a döntés után tudnánk adni.  [#fejvakaras]

Jancso

Tisztelt Devecz Miklós!
A CoreXY-nál maradnék.
Üdv Jancsó :-)

vjanos

Kezdd ott a dolgot, hogy milyen gépeid, eszközeid vannak, milyen anyagból tudnál egy vázat készíteni.
Marógép, eszterga, állványos fúró?
Alu profil, zártszelvény, lézervágott lemez, bútorlap?
Mennyit tudsz rááldozni?

Ha ABS vagy PLA anyagot használnál, az szerintem megy ugyanazzal a fejjel.
A minőség nagyrészt a vázad merevségétől és a fejtől függ.

https://sites.google.com/site/3dprinterlist/" TARGET=_fnew>Nézz körül itt, és próbálj egy olyan konstrukciót keresni, amit szerinted el tudnál készíteni.
http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1248029185" TARGET=_fnew>Esetleg kukkants be Kerihez, ott vannak képek egy kis szerszámozottsággal épülő konstrukcióról.

Jancso

Kedves János!
Alu profilból lesz a vázszerkezet, ez már meg van.Üdv Jancsó :-)