Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Bocs de valamiért a telefonom nem mindig rakja be hogy kinek a hozzászólására válaszolok.
Ezt meg ivanovp-nek írtam.

0bn8uxmw

Kínai lézer átalakítás Arduino-ra:

A fw-ben még azt is lehet állítani mire kapcsolgassa a lézert (főorsó, z-mozgás stb.)5V-on PWM-el tudja szabályozni is.

http://3dprintzothar.blogspot.hu/2014/08/40-watt-chinese-co2-laser-upgrade-with.html" TARGET=_fnew>40 Watt Chinese CO2 Laser Upgrade with RAMPS & Arudino

0bn8uxmw

Van, kell egy új LCD illesztő ami a 3.3V-ből 5V-ot csinál:
http://www.amazon.com/Geeetech-Printer-Panel-adapter-RAMPS-FD/dp/B00S67KDPG" TARGET=_fnew>LCD Panel adapter for RAMPS-FD

ezsolt74

Mondjuk a deltákat kivéve nem sok előnye van egy Due-nak.
A nyomtatás úgy is SD kártyáról megy , elindítom a nyomtatást az lcd-ről és ha végzett akkor kikapcsolom a nyomtatót.
Másra nem igazán használom.
Ha meg szép nagy színes kijelzőt is szeretnék akkor egy Raspberry pi-t kell rákötni és Octopi-vel lehet nyomtatni.
Akkor nem fog akadni egy Deltán sem, mert úgy a Raspberry-ről fog nyomtatni és nem az Arduino nak kell a számolást elvégeznie.

s2k5ycubj

Ott valami csúnyán elszállt. Ha csak usb-ről megy tápráadásig,akkor a processzor megúszta. Szedd szét a kettőt és nézd meg az arduinó alaplapon az 5V-os smd tápic-t,szinte biztos,hogy az lesz a hiba! És,ha eddig még nem halt meg,ne dugjál rá 12V-ot a hibajavításig! Így még van esély a javításra.

s2k5ycubj

Ha nem vagy túl messze tőlem szívesen megnézem,javítom neked. Budapest XV.

vjanos

Az eredeti Marlinnal nem lehetne megoldani, hogy a nyomtatófej helyett lézert vagy gravírt hajtson?

Vannk ilyen G-kódok:
M140 - Set bed target temp
M104 - Set extruder target temp
Ezeket szobahőmérséklet alá beállítva elvileg nem fűt semmi.
Csak XYZ-re kódot generálva elvileg mozog a cucc.

De biztos nem ilyen egyszerű... Hol tévedek? :)

ezsolt74

Lehet hogy egyszerűbb lenne mindig a firmware-t kicserélni ha nyomtatás helyett a lézert szeretnéd használni, mert az kb 1-2 perc alatt megvan, és akkor a thermisztorok se zavarnának be.

0bn8uxmw

Találtam egy cikket ahol végig veszik milyen réteg mekkora kitöltéssel miket bír mechanikai terhelésre sajna csal PLA-ra van meg:
http://my3dmatter.com/influence-infill-layer-height-pattern/" TARGET=_fnew>What is the influence of infill %, layer height and infill pattern on my 3D prints?

0bn8uxmw

De persze megoldható lenne, van aki a fej fűtését kapcsolja át lézerre valahol lentebb már linkeltem.
Legjobb lenne egy hibrid FW de az még nem készült el, de szerintem hamarosan megírja egy unatkozó egyetemista az MIT-n.

Sys_m

Szia Laci, az az érdekes, hogy több (arduino+ramps) panelon is ugyan az a hiba, csak nem tudom, mi az ami elküldi az áramköröket. A javítást meg tudom oldani helyben nagyon köszi.

Sys_m

ezsolt74

Nekem volt hogy sikerűlt a végállás kapcsolót a RAMPS-ra rosszúl rádugnom(a +5V-ra )és az Arduino feszszabályzója simán elfüstölt.
De utána ha usb-ről megkapja a tápot akkor rendesen működött, szerencsére más nem füstölt el rajta.
Viszont volt olyan Arduino-m aminél az Lcd csak akkor üzemelt ha usb-ről kapott tápot.
Mikor ezt notebookról üzemeltettem és az csak akku-ról ,akkor az kevés áramot adott neki és simán fagyott.
Ahogy a notebookot hálózatra dugtam rögtön megjavult.  
Érdekes anomáliák vannak néha ezeknél.

s2k5ycubj

A lényeg a szokásos,alul méretezés. És nincs jó hővédelem a táp ic-n,ami ráadásul nem is erre való...  
http://www.datasheetarchive.com/dlmain/Datasheets-23/DSA-459555.pdf" TARGET=_fnew>ncp1117st50

Jól látható a katalógusában. Érdemes egy külső 5V-ot adni külön az arduinonak,vagy ha ez nehézkes,akkor 7-8V-al megtáplálni.
A ramps panelhoz még nem volt "szerencsém",de ahogy elnézem előbb-utóbb...

Devecz Miklós

Szia,

Nekem van vagy 10 darab Mega2560-om, ami behalt.
Lehet belőle még valamit kihozní?