Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Vagy a PC fele kommunikációt letiltani pl. ? a soroson küldi az adatokat, az is csökkentené a terhelés.

s7manbs8

Még a kódban is látok javíthatóságot, szóköz nem kéne belem, meg nem kell 3 tizedes pontosan a koordináta, ez is csökkentené a feldolgozott hosszat.

s7manbs8

Nehogy már sikerüljön, most meg a szálban megláttam egy 2.5 mm vastag szakaszt, gyorsan levágtam és onnan folytatom.

ru38j6dt2

Szia! A nyáklap bírja a max150 fokot huzamosabb ideig ? Csak mert le kellene gyártatnom egy egyedi méretű fűtőlapot ...

ezsolt74

az LCD frissítését vedd vissza 4-5 másodpercenként 1-re, mert nekem is volt ilyen a deltánál. Ez azért volt mert a deltánál 3 tengelyt kell folyamatosan számolnia, és az lcd mát túlterheli az Arduino-t.
A többi nyomtatónál ilyen nem igazán fordulhat elő mert egyszerre csak 2 tengelyt számol folyamatosan, a harmadikat Z-t csak ritkán.

keri

Túlkomplikáljátok picit.
A hőtechnika ennél egyszerűbb. Sima ~3-5mm alulemez elég egyenletesen oszlatja a hőt.
A felfűtés akkor nem működik, ha a hőleadás nagyobb mint a hő betáplálás. Azon pedig az ilyen trükkök sem segítenek. Vagy nagyobb fűtés teljesítmény kell, vagy jobb hőszigetelés, ez utóbbi az egyenletességet is javítja.
Persze a munkafelületet nem lehet szigetelni, tehát a teljesítményt kell növelni, ha alul már szigetelve van.

Az alu lemez vastagságával csak a felfűtési idő csökkenhet, mert a hőveszteség csak a felülettől és a környező hőmérséklettől függ.

000000000

Szerintem akkor érdemes FR4-es hordozós nyákot használni

keri

Most mennem kell, de ha lesz időm este összedobok egy excel táblát amivel ki lehet számoltatni milyen hőszigeteléshez, hőmérséklethez, fedőlaphoz, és alu v. réz lemezhez mekkora fűtési teljesítmény szükséges.

keri

ru38j6dt2

Köszi , arra kiváncsian rábukom majd :)

s7manbs8

Kösz, így érthető is a dolog, ha kettővel elbír, és néha a Z bekavar, ennél a váza nyomtatásnál ahogy szalad körbe-körbe, állandóan emeli a Z-t picit, olyan kódot generált.

wa76ftbim

Egy ilyen progi engem is èrdekelne.

000000000

Nekem a rézmagos cpu cooler jutot eszembe mért is van a fémek kombinácioja!

000000000

i2c megoldást fel dobhatak volna a rampsra lcdnek és még port is marat volna 2560 on!
Deltára is jobban ajánlot a due meg oldást.