Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Mondjuk ez az áttétel nélküli se kidobott pénz, ha már megvan, mert legfeljebb ráépít az ember egy áttételt és akkor ugyanott vagyunk.

keri

Mint mondtam én magamnak terveztem, így ezt a problémát is megoldottam, ráadásul extra kevés anyag elegendő :)

https://updp7g.dm2301.livefilestore.com/y2prF5YMjEoD2rq2oA_N-Esw3iLGlCeAqbK1vCBVYxcKdEPmke_N7da-f8l5m4TS3fgdQfWdV163V6RqofAlIEVpKnnkgjm839_Qvrhd-N5W_WKBrJxTadX_5X5CxprTWNBDA8fYFUlXnCPhmPLIoGTgA/Keri_Extruder.jpg?psid=1" border=0>

keri

Ja, eszembe jutott miért terveztem át. Nekem NEMA23-as motorom van, és többnyire csak 17-esre vannak kész modellek.
Ja meg a hátránya hogy esztergálni kell egy tengelyt amin elfordul a kar.

s7manbs8

Na, ez a jó látod, meg ez Nema23-as gondolom.

0bn8uxmw

Jól néz ki, igen a lényeg, hogy minél kevesebb ideig legyen a szál szabadon a kerék után, lehet tefloncsővel is áthidalni azt a részt, de mindek egyszerűbb olyanra nyomtatni.  
Motornak bőven elég a nema17 1.75-ös szálhoz csak erős legyen (2A) és a száltovábbító kerék átmérője is nagymértékben befolyásolja a szükséges erőt ugyebár. Minél nagyobb a fogazott rész átmérője annál több erő kell a motornak.
http://airtripper.com/wp-content/uploads/2013/10/extruder-filament-drive-gears.jpg" border=0>
Az mk7-hez(képen D) minimum 1.7A 0.4Nm az MK8-hoz (képen C) 1A 0.3Nm kell kb.

0bn8uxmw

Ilyen amikor kicsit összetörik a tükör a nyomtatón, nem bírta a 110 fokot de nem is ez első ami elpusztul rajta, ami érdekes mind ugyanott reped meg (bal élén középen). Direktben van a tükrön a szilikon fűtő(kétoldalas ragasztóval felnyomva) és mivel kerek nem fedi a tükröt a szélein. PLA-hoz a 60 fokot bírja csak az ABS-hez a 110 fokot nem, ha 2mm-es alu lapot raktam alá akkor 90 fok felé nem tudott menni. Az lesz hogy berakom a CNC-be és kimarom/elvékonyítom a közepét az alu lapnak, hogy belemenjen a kerek fűtő lap. Így talán tudja majd a 110 fokot és az alu lap elosztja a hőt.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vernyul/kossel_mini_tukor.jpg" border=0>
Amúgy meg a helyi üveges 600 Ft-ért vág két tükröt úgyhogy a  kapton szalagot jobban sajnálom mint a tükröt.

xmkwac9

Köszi Vernyul: a Marlin tegnap beindult. A mikrolépések számát még nem növeltem...

0bn8uxmw

[#eljen]akkor ezek szerint jó a beállítás a toshiba-hoz. Melyiket használod 6560 vagy 6600?

vjanos

A PCB fűtőlap jobb, vagy rosszabb, mint a szilikon?
Ezek szerint a túl vastag (4-5mm)alu lap sem jó...

A tápod bírná egyébként szusszal?

xmkwac9

Igen jó lett a beállítás (CONFIG_STEPPERS_TOSHIBA meg a többi, bár hogy melyik pontosan melyik gyógyította meg nem tudom). 4 db. egy tengelyes TB6560-as vezérlő, amit ebay-en/aliexpressen lehet venni.

Dakota25

Nem tudtok véletlenül az (MARLIN, de bármi más is megfelel) M303 Auto-PID-tuning kódhoz hasonló programocskát, ami az adott kialakítású hajtást tesztelné, meghatározva a maximális, lépésvesztés nélküli gyorsulást, végsebességet (fordulatszámot) automatikusan, a home-kapcsolókat felhasználva referenciapontként, visszaadva a határadatokat úgy, mint az M303 a PID paramétereket? Stepper autotuning??

000000000

És hová érdemes rakni az exrudert a nyomtaton?
1. közvetlen a fütöfejhez.
2. pár 10cm re összekötbe a gyorscsatis levegö csövel a fütöfejhez ahogy D. Miklós gépén is van.

000000000

Edzet üveg az birja a höt ami pl a vonal izzós refik elöt is van.
Valami vörösréz lemez megoldás kellene az gyorsan szétviszi felveszi a hőt a fűtőt asztalról meg vékony is lehetne ara mehetne a vastagabb alu ami lomhább a hőleadásban.

s7manbs8

Elkezdtem egy vázát nyomtatni, ahog meg körbe körbe, nagyon gyakran megáll 1 mp-ekre és ott emiatt csinál egy gubancsot. SD kártyáról megy, Marlin, ArduinoMega2560 panel.  

Lassú lenne a feldolgozás emiatt lenne ? Az LCD-t ha letiltanám, akkor esetleg segítene valamit ? Vag vegyem lassabbra a nyomtatás, most 50 mm/s, akkor esetleg utolérné magát ?

s7manbs8

Lehet Arduino DUE-vel már nem lenne ez a gond, csak nem tudom arra van e már működő verzió.