Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

https://skfb.ly/DTLU" TARGET=_fnew>Letölthető próbára

000000000

Hello srácok! Rég jártam erre! Kísérleteztetek már kapacitív vagy induktív auto-bed leveling-el? 1 cseppet elakadtam. Marlin téren. valamint ha valakit érdekel van 1 induktív jeladóm eladó.

ezsolt74

Egyszerűbb egyszer rendesen beállítani a nyomtatót,és akkor nem szűkséges az auto-bed level.
Feleslegesen terhelnéd vele az Arduino-t ,mert akkor folyamatosan a nyomtatás teljes ideje alatt korrigálnia kellene.

vjanos

Mindenesetre a tipp jó volt, addig túrtam itthon, míg előkerült egy nagyszerű "gembird hdd cooler" amin két darab is van :)

0bn8uxmw

Egyetértek Zsolttal az auto szintezéssel kapcsolatban: [#eljen]
A http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1237373865&order=reverse&index=4&azonosito=hobbycnc#7373" TARGET=_fnew>#7373-as hozzászolásban kifejtettem a véleményemet az auto bed leveling-ről.  
Gondolat ébresztőnek: Ha már az asztalra sem tud pontosan viszzatalálni magától mit vársz tőlle nyomtatás közben.
[#vigyor3]

keri

Hőleadó felületed emlékeim szerint nagyobb neked?

Illetve a tápod csúcsban dolgozik 100W-ot, de folyamatosan, vagy valamilyen kitöltéssel kapcsolgat?

keri

Egyébként ennyi infó is elég. Ez sem pontatlanabb tapasztalat, mint amit én saccoltam [#vigyor2]

keri

És milyen hőmérsékleten törik?
Csak mert nekem BitShapes fehér szálam van. Amikor megvettem nem is tudtam törni, most meg mint a ropi, viszont a pincében kb. 10fok van, én ennek tulajdonítom. Esetleg ha 30-40 fokra előmelegítenénk, pl a munkatérből kiáramló hulladék hővel a spulnit akkor jobb lenne a rugalmassága?

ezsolt74

Nekem a szobában van 20 fokon a nyomtató.
Az benne a legrosszabb kogy másnapra a teflon csőben lévő szál is darabokra törik ,így kihúzni se lehet már belőle.
Ilyenkor kézzel áttolom a szálat ,amíg el nem éri a fejet(nehogy nyomtatás közben elakadjon)., persze így minden alkalommal vagy 60cm szál megy a kukába.
De most már rendszerint kihúzom belőle a szálat a nyomtatás után.
Szerintem nedvességgel is megszívja magát, lehet hogy ez is közrejátszik abban hogy jobban törik.
Akkor ezek szerint nem csak a Gigamax-os szálak sajátossága, hogy törnek.
Az lehet hogy a 10 fok már alacson hőmérséklet a szálnak.
Viszont érdekes hogy miután ki van nyomtatva egy tárgy már nem törik, olyan mint ha átrendeződne a szerkezete az anyagnak.

keri

Mondjuk álló helyzetben nekem még nem tört, csak ha meghajlítom. Csak feltűnő volt hogy vásárlás után csomót is köthettem rá, szó szerint csípőfogóval kellet vágni, most meg könnyedén törik, de akkor ez PLA tulajdonság.

s7manbs8

Én visszatértem direkt hajtásra, azzal nincs gondom, mint a bowdennel.

ezsolt74

A direkt hajtással nekem csak az a gondom, hogy egy léptetőmotor sokkal nehezebb mint most kompletten az X kocsim.
Ha ráraknék egy 350g-os léptetőmotort akkor kitöltésnél szétrázná az egész gépet.
Most is beleremeg az egész gép a kicsi apró gyors mozgásoktól.
Az lenne az igazi ha 100g alatt lennének a léptetőmotorok, ugyanilyen erővel, akkor már biztos elgondolkodnék rajta.

s7manbs8

Érthető, én eleve olyan méretűre építettem, ami elbírja ezt a tömeget, előtte volt egy kísérlet is, utána látva hogy megfelelő, akkor építettem nagyobbra, illetve komplett az egészet. Az asztalomat meg szervó mozgatja, pedig az is elég nehéz lett.

s7manbs8

A bowdenesnél, próbáltam olyan szálat is, ami eléggé hajlékony, szerintem minden fajtára nem jó a bowdenes, annak is megvan a maga előnye hátránya.

ezsolt74

Igen, pl a Ninja Flex-nél még az extruder kialakítása se mindegy ,az extruder keréknél nem lehet szinte semmi hézag mert felgyűrné a szálat.
Nálam könnyű a nyomtató, és ezért tud berezonáltatni az egész.
Ha kétszer ilyen nehéz lenne az egész, akkor biztosan nem mozogna.
A Prusám simán elmozgott a helyéről, igaz nem sokat , de volt hogy a plexi doboznak nekiment , és mozgott tőle az egész asztal is.