Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Nekem a Gigamax-os PLA-ból nyomtatás minőségére a natúr nagyon bevált, viszont a szál maga elég törékeny, mikor a vége felé jár a tekercsen ,nyomtatás után ki kell húznom a szálat a fejből ,mert másnapra  eltörik az extruder elött, nem szereti ha ki van egyenesítve.
Szerencsére nyomtatás közben még soha nem tört el.

s7manbs8

Most nekem van egy Herz szálam PLA transzparens, de az nagyon egyenetlen.

vjanos

Corexy, 16-os lin csapágyakkal.
A szíjat azóta feszítettem, csab véget ért közben a tegnapi nap, próbálgatni már nem tudtam tovább.

Az anyag mennyiséget kipróbálom majd.
A hűtésen is még javítani kellene azt hiszem, csak úgy féloldalról fújta egy kisventi.

ezsolt74

Akkor a mechanikával nem szabadna hogy ilyen gond legyen.
A fejet a kocsival együtt ha megmozgatod finoman akkor gondolom nem kotyog, semennyire sem.
Hűtésre egy axiál venti lenne a legjobb mert az elég erősen tud fújni, akkor is ha leszűkíted ,a kifúvó oldalt.
Vagy két ventit rakj fel a fej két oldalára, de azok a légterelők is jók amik vagy teljesen körbefújják a fejet vagy U alakban fújják.

vjanos

Mármint radiálisra gondolsz? :)
A találkozón talán sikerül zsákmányolni egyet.

Virbo

Egy fórumtársunk már jelentkezett, most várom a válaszát.

0bn8uxmw

Szál probléma nem nagyon lehet, mert akkor az oldalán látszana hiány viszont a képek szerint folyamatos. Gigamaxos PLA-val(ESUN) nem volt soha probléma méretben a törékenységén kívül mint ahogy Zsolt is írja de inkább törjön mikor áll a nyomtató, mint nyomtatás közben megakadjon mint a Herz-es. Az új Herz száltól sem vagyok elragadtatva kaptam fehér ABS mintát, tény, hogy jobban tapad és nem válik fel annyira de annyi lágyítót raktak bele a szálba hogy puhább lesz sokkal a nyomat köthetsz a szálra görcsöt akkor sem törik(szinte HIPS szerű), viszont egyenletességben még mindíg nem éri el a Gigamaxos ESUN szálakat.
A tetejét elnézve szerintem az alábbi problémáknak kellene utánnanézni:
-Jobb hűtés kellene neki 2 db 50mm-es mondjuk vagy a radiális.
Pici száltöbleted van talán de első körben hűtést kellene rendbetenni ha az megvan nyomj egyet a Cura-val ahol leveszed a flow-t 98%-ra mondjuk.
- A kocka teteje leginkább olyan mintha nem lenne merőleges a fej az asztalra vagy mozogna kicsit a fej(szíjfeszesség, vagy maga a fejrögzítés) mert tisztán látszik két háromszög között a különbbség(így nyomtatja, középről megy kifele, majd megint bemegy a közepére és halad a másik széle felé kifele)és a "második" háromszög már csúnyább.
Amúgy meg első nyomatnak első nyomtatótól igen csak biztató hajrá jó lesz ez! Gratula!  
[#worship][#eljen]

ezsolt74

Igen, bocs radiális-t akartam írni.

000000000

Rampsban sd kártyára lehet másolni adatot?
Vagy sd kártyát mindig át kell vinni pcre hogy fel másoljak rá egy g-kodot?

s7manbs8

No, de mivel nem nagy, ha elküldöd kinyomtatom itt, megnézni milyen, ha ráér a gép, csak úgy kísérletképpen. Én amúgy is messze vagyok  Pesttől.

s7manbs8

Lehet másolni  rá Pronterface programmal legalábbis, de az elég lassú sajnos én inkább ki szoktam venni és PC-be dugva másolom rá.

0bn8uxmw

Gyorsabb ha kiveszed és berakod a gépbe az a 25kbyte/s nem sokra elég amit elméletileg tudna.

000000000

Köszi az infot!

000000000

Üdv!

Simplify3D-vel kapcsolatban: valahogy ki lehet próbálni a progit? A yourube-on néztem róla videókat. Tetszik, ahogy a támaszt nyomtatja. Hasonlóan készíti, mint a catalystex. Így sík felületről könnyen lepattintható. Vagy esetleg van másik open slicer, ami hasonlóan készíti a támaszt?

3vv2btrhv

http://forum.david-3d.com/download/file.php?id=9286&t=1" border=0>
Ezt a technológiát szerettem volna bemutatni Debrecenbe , de nem jön össze .