Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az mi az a 0,4 -es modul ?

s7manbs8

Nekem meg a fűtött asztal nem jött meg, pedig elvileg lett rendelve is, most emiatt kínlódok éppen. Megyek is valami boltba valami szalagért amire tudnám nyomni, mire is tapad ? Festéke boltban van ilyesmi az a kék színű szalag ? Nekem ABS van arra mondjatok tutit, mire ragad.

ezsolt74

ABS fűtött asztal nélkül nem hinném hogy tapadna.

wa76ftbim

A modul a fogaskerekek egyik jellemzője. Két fogaskerék csak akkor hajlandó együtt dolgozni, ha a moduluk megegyezik.
;
;http://hu.wikipedia.org/wiki/Modul_(m%C5%B1szaki)&" TARGET=_fnew>;Modul;

s7manbs8

Akkor alá kéne pörkölni, valami bontott kenyér pirító fűtőszállal, vagy amit találok itthon ... :)
;
;Keri a 0.4 mm a fejemnek is a kimeneti átmérője, azzal nem tudom meg lehet e csinálni a modulodat.

0bn8uxmw

Tea/kávéfőző platnija nem lenne jó?

PSoft

;Mutassatok már közelebbről pár képen egy ilyen fűtött üveglapot.
;Hogy néz ki,hogy van megoldva?
;
;
;

wa76ftbim

Mind a 3 lenti képen látsz ilyen asztalt. Amit linkeltünk saját gépeket pár hozzászólással lejjebb mindegyiken olyan van.
;
;@elektron
;modult nem lehet nyomtatni az kiadódik a fogaskerekek tulajdonságaiból. A megtervezett fogaskereket lehet kinyomtatni aminek 0.4-es a modulja. De ennek semmi köze a nyomtatáshoz.  
;Egyébként én se értem mit szeretett volna mondani keni ezzel a hozzászólásával...

rbbhbyvfs

Sima nyákon alakítanak ki cikk-cakk vonalakból ellenállás pályát, mint az autók hátsó szélvédőjén, erre raknak egy üveglapot és kész is.
;Mehet bele a 12V 10A és már fűt is.

rbbhbyvfs

http://reprap.org/mediawiki/images/7/74/Layout_Heatbed_MK2a.svg&" border=0>;

0bn8uxmw

Közepén a likban meg a termisztor helye van, azért van kihagyva.

keri

http://hu.wikipedia.org/wiki/Fogasker%C3%A9k&" TARGET=_fnew>;Fogaskerék wikipédia;
;
;A fogak méretét határozza meg a modul.
;Modul*pi= fogak hossza az osztókörön.
;Fogasléc esetén egy az egyben a fogak távolsága.

keri

Te kritizálsz még a nevem sem jól írtad le [#eplus2][#crazya]
;
;Akkor újra. Mekkora modulu fogaskereket tud nyomtatni?

80n6rakth

épp most akarok méretezni egy ilyen fűtést. Mi a tapasztalatotok, hány W/cm^2 lenne elfogadható? 12V-ról fog üzemelni és relét fog kapcsolni csak a vezérlő. (én első ránézésre 0,5W/cm^2-re gondoltam)

wa76ftbim

Nem kritizálok senkit. A nevedet valóban elgépeltem bocsi érte.  
;De a kérdésed továbbra sem tiszta. Amennyire én tudom egy 0.4-es modulú fogaskerék lehet 12 m átmérőjű is és lehet 4 mikron átmérőjű is. A modul az a tervezésből ered és nem fordítva.  
;Az hogy mekkora fogaskereket lehet nyomtatni az attól függ milyet tervezel, és mi fér el az asztalon.  
;A képlet amit írsz az helyes ez valóban így van, viszont a fogakra eső ívhosszt a mérnök határozza meg akkor amikor kiszámolja a fogtőfeszültséges az általános hajlítást és egyéb feszültségeket a fogaskerékben.  
;
;Sajnos ezen felül nincs elegendő elméleti tudásom arra vonatkozólag, hogy &"Mekkora modulú fogaskereket tud kinyomtatni?&"  Szerény véleményem szerint akkorát amekkorára megtervezed. Ha van konkrét modelled küld el nekem kérlek és megnézem neked ki lehet-e nyomtatni.