Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Igen. Megvan a hiba oka. Mentéskor minden marhaságot be lehet állítani és centiméter az alapértelmezett egység, miközben a rajz mm-ben készült.
;
;Csináljak valami értelmesebb modellt?
;Itt csak a fogak méretét akartam megmutatni

s7manbs8

Most látom itt a gépemen, hogy a 14.07-es CURA-ban már azt is klehet állítani a sebességet a külső héj, belső héjra is lehet állítani külön több a paramétere ...

80n6rakth

na ez jól néz ki, köszi. Holnapi feladatom kitalálni, hogy hogy legyen 3 kör egymás után kapcsolható :)

000000000

Az ok de ileszteni szeretném a csatija szerint...
;Nem 3d nyomtatohoz!

s7manbs8

Aha akkor érthető, csináljál valami értelmeset, amire gondolsz, egy ekkora valamit, 2 óra alatt nyom ki, olyasmi, mint a tegnapi próbám. 25mm/sec-cel nyomtatva pl. majd megnézem még gyorsabban is, lehet tud még jobban menni is, csak kérdés miylen lesz az eredmény, kikell tapasztalni, meg ugye nem mindegy mire való a nyomtatvány. Ha pontos alkatrésznek való,. akkor mehet egész finom felbontásban egy napig is ha nagyon nem mindegy, amúőgy meg dísznek vagy egyéb skicc célból, lehet egy vázlatos is.

keri

Olyat tud, hogy a külső falat, mondjuk 0,1mm vastag rétegekből 5-öz lepakol, aztán jön egy  menetben 0,5mm vastag réteg a belső részeken? Csak mert így sokkal gyorsabb lehetne a nyomtatás és belül nem kell vékony rétegezés.

keri

Ja, hogy a 3D nyomtató kijelző paneljét szeretnéd használni máshoz a nyomtató paneljével....mert amúgy ha a csatlakozókhoz nem ragaszkodsz akkor le lehet venni az LCD-t külön és akkor a linkelt adatlap szerint működik.
;
;De http://reprap.org/wiki/RepRapDiscount_Smart_Controller&" TARGET=_fnew>;itt megtalálsz mindent erről a panelről.;

s7manbs8

Azt nem tudom, de ennek lenne értelme, vagy esetleg valamelyik másik szeletelő, ezt vernyul lehet tudná, biztos több programot próbált már ki, én még csak a a CURA-val próbálgattam, még elég szűz vagyok e téren. :)

s7manbs8

Most még ezt a szalagot rátettem a plexi lapra, és a kód generálóval 8 mm/sec- sebességre állatottam az első réteget, hogy jó lassan menjen, akkor lehet jobban bele ragadna, mert melegíti, ahogy lassan megy felette a fej, de lehet még akár lassabbra is lehetne állítani, majd kiderül, msot el akarom indítani hamarosan, csak előbb zabálok egyet igencsak. A tegnapi fogaskerekemet.

000000000

jaja!
;
;köszi...

vjanos

&"Smart display&" néven keresgélj
;
;http://reprap.org/wiki/RepRapDiscount_Smart_Controller#Schematics&" TARGET=_fnew>;Talán ez az...;

vjanos

keri

Persze ha nem értesz az elektronikához a kapcsolási rajz kicsit zavaró lehet.
;
;Elmondom mit látsz rajta.
;Van ugye az LCD, ami a penelon megfelelően be van kötve a szalagkábel csatlakozóba. Van egy 3,3V-os stabilizátor, egy csipogó, és egy enkóder, meg az SD kártya foglalatra pár pár meghajtó, de lényegében csak vezeték az egész, meg helyi szűrések....ja meg egy potméter az LCD háttérvilágításához.

keri

Meg olyat is csinálhatna, hogy amikor egy zárt alakzatból kilép, először befelé mozdul a fej, hogy lehúzza a taknyot. Belül megint csak nem zavar senkit az a pár szál, vagy kitüremkedés ami ilyenkor előfordul.

s7manbs8

Van pár ilyen jelenség, amin lehetne javítani, azt én is észrevettem, de elég meló egy iylen programot megírni azért én nem kezdenék bele.