Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Prusa i3 átalakítva.
;http://www.imgserv.com/images/2014/11/13/LhDsBtSO.jpg&" border=0>;

s7manbs8

Hűtöm ventivel, de most meg szétváltak a rétegek, mert gondolom nagyon lehűti, az se jó, be kell azt lőni, mennyire kell hűteni , azt se árt szabályozni valahogy ...

s7manbs8

Több sikertelen kísérlet után most elsőnek végig ment a nagy fogaskerék, elsőre plexilapra próbáltam, arra nem tapadt rá, meg se olvasztotta, majd aztán találtam egy szürke műanyagot amire úgy nézett ki, hogy tapad, de nem túl erősen, elkezdett felkunkorodni a széle, így menet közben megállítottam többször odaforrasztottam a műanyag laphoz, utána már ment normálisan, csak az alja fel van kunkorodva, de ez már csak emiatt van. Ezt még meg kell oldanom, hogy ez a tapadás valamire menjen, fűtött asztal lapom nincs egyelőre.
;
;http://kepfeltoltes.hu/141114/PICT2286_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg&" border=0>;

s7manbs8

Most vettem észre, hogy az X és Y tengely nem egyforma hosszú azonos szakasz, elég ovális lett a kerék is , majd holnap beállítom már nagyon pontosan, mert így csak díszt lehet vele nyomtatni, gépalkatrészt nem nagyon. :)

keri

Oda se neki. Kínaiak fröcsöntéssel is csinálnak lazán olyan ovális fogaskereket, hogy egyik helyen megszorul a másik helyen meg szétakadnak a fogak :D
;
;Mekkora modult lehet nyomtatni? Nekem 0,4-es kéne.

keri

Milyen csatlakozók kellenek a Ramps1.4-re?
;http://www.hestore.hu/prod_10024074.html&" TARGET=_fnew>;Úgy nézem ilyen kell hozzá, de miből mennyi?;
;Mert a rajz elég kaotikus.
;Vagy ha van jobb féle csati ne tartsátok magatokban.

0bn8uxmw

Igen ez kell hozzá, van tápcsatlakozó is ami 2.54-es de az nem fér oda pl. a z-nél 2db tehát jobb ez. 2-es és 4-es kell neked meg a belevaló érintkező abból 30%-al többet vegyél mert van, hogy nem sikerül összenyomni rendesen és újra kell gyártani. Vegyél hozzá még tüskesort 2.54mm-es osztásút is ami mindkét oldalán egyenlő hosszú 6/6mm és akkor tudod toldani is a csatikat.

ezsolt74

Ez jó.
;4db 4-es a léptetőmotorokhoz.
;3db 2-es  a végálláskapcsolókhoz.
;2db 2-es a thermisztorokhoz.
;1db 2-es a ventillátorhoz.
;De ha optikai vagy Hall végálláskapcsolód van akkor 3db 3-as ra is szűkséged lehet.
;
;Ha valamit rosszúl írtam javítsatok ki.

0bn8uxmw

Én a 4esből szoktam 3-ast alkotni sniccerrel [#vigyor2]

Harangozó Márió

Én is ilyet vettem ugyanitt.
;Én nem matekoztam csak vettem 20 db körülit mindegyikből. Kicsit többet vegyél mint amennyi kell mert ha elsőre nem biztos h sikeröl faszán összerakni.
;
;De azt tudod hogy ez csak a ház és az a fém bizbaz is kell bele. Abból többet vegyél mert nekem nem volt hozzá spéci fogóm és nem mindig sikerült elsőre rányomni faszán.

Harangozó Márió

Gratula a géphez, te csináltad az asztal köré a merevítést? Így javítottad a Z tengely billegését?
;

keri

Igen tudom :)
;Elektroműszerész lennék, vagy ilyesmi :)
;Van nekem is krimpelő fogóm.  
;

keri

Kösz mindenkinek [#worship]
;Megjött a fűtött asztal, az optikai végállás érzékelők, termisztorok, meg a fogasszíj, fogaskerekek, gyűlik a gép, de amilyen mázlim van a csapágyak utoljára jönnek, pedig az kéne hogy tudja építeni.

ezsolt74

Igen, én csináltam rá a merevítést.
;8mm-es rétegelt lemezből van az egész kivágva, az aljára a menetes száraknál fogva le van csavarozva, az oldalak toldóanyával vannak a menetes szárakhoz rögzítve.
;Sokkal merevebb lett mint eredetileg.
;