Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Igen mert én Curával csinálom, beraktam most slic3r-be 15 perce!!! menti a gcode-ot....... eddig sem használtam nagyon ezután meg biztosan nem fogom. Ma próbáltam vele éppen gcode-ot csinálni egy teszt nyomtatáshoz és Cura-val készült kódhoz képest hihetetlen mennyire összevissza mozgatja a fejet totál idiótán. Van öt tárgy amit nyomni kellett neki egyszerre sorban mint a libák végig az asztalon na a slic3r-es kódnál elkezdte az elsőt megcsinálta a körvonalát elment a fej a 4.-ik tárgyhoz megcsinálta a körvonalát kitöltötte félig majd faképnél hagyta és kitöltötte az első tárgyat majd neki kezdett az utolsónak még néztem 2 réteg erejéig, hogyan járatja a fejet fölöslegesen aztán kilőttem a nyomtatást. Ha Cura-val vagy Kiss-el csinálom ott ilyen nincs szépen sorban fölösleges utazások nélkül megy minden. Azt sem lehet mondani, hogy elállítottam mert újra lett rakva gyári beálításokkal. A szeletelés pedig olyan förtelmes lassú, hogy ha még rendes kódot csinálna se lenne türelmem kivárni...

0bn8uxmw

C:Users&"valami user&"AppDataLocalRepetierHost ezt a mappát is töröld ki mielőtt telepíted

rbbhbyvfs

Help !
;
;Beüzemelném a nyomtatót most már élesben is.
;Átraktam ez egyik asztalról a másikra, átkötöttem PC tápra és behülyült teljesen. Összekeveri a tengelyeket, ha X-et mozgatom, akkor extrudálni akar, extruderre meg nem csinál semmit, Y mozog, de homeot nem talál Z is mozog, de az sem talál haza.
;Nem nyúltam a fw-hez eddig, ment minden ahogy kell, szépen beállítottam a RAMPS verziót, LCD panelt, ment is minden. Mindössze a fűtés kipróbálása miatt kapott egy PC tápot, mert az asztali csak 2A-es. Ötlet?
;Újra lefordítottam a Mendlt, de a hiba maradt...
;Csak az LCD kezelőről próbálom mozgatni.

rbbhbyvfs

wa76ftbim

Ugyan sablon szöveg de &"Próbálta már ki kapcsolni és aztán újra be? &" :)  
;Ha ennyire elveszik a dolog, akkor érdemes mindent előröl kezdeni. Mindent lehúz, és egyesével visszadug. Először csak az X-et rá ha az megy akkor jöhet az Y. Ha az is jó akkor így sorba a többi. Nekem olyan volt, hogy félredugtam az egyik végállás kapcsolót, egy tüskével odébb és amikor hazaküldtem és zárta a kapcsolót a mechanika akkor leválasztotta a gépről az USB-t. Az istenért se jöttem rá miért nem csatlakozik újra. Minden le átmozgat és utána jó volt, mikor megláttam mi a hiba kihullott a hajam tőle...
;
;Ha más nem addig próbáld meg ezt hátha segít. Aztán majd a nagyok lehet tudnak rá majd valami tuti megoldást.

0bn8uxmw

Lehet az LCD hüle kicsit, első körben dugj rá egy gépet kérdezed le a végállás kapcsolókat (M119) és nézd meg az rendesen mennek-e. Ha az rendben akkor jöhet az amit Kenikol is írt, egyessével mindent dugj rá és teszt.
;

rbbhbyvfs

Kábelezés jó, x az x-re megy, stb, kapcsolók is jók, ha kézzel megnyomom leáll mintha a végére érne. LCD nem hüle, ugyan olyan sorrendben vannak a menük mint voltak. Ma este visszacsinálom az egészet, meglátjuk mit lép rá :)
;

0bn8uxmw

Megtennéd, hogy elküldöd nekem az egész firmware-ed tömörítve? Átnézném hátha találok valamit benne.

rbbhbyvfs

Az most otthon van, csak este tudok matatni rajta, de alap Marlin, 33-as board kiválasztva, (RAMPS 1.4-em van), G3 valami az LCD, 1db extruder, heatbed nincs konfigolva. Mást nem is állítottam rajta. De este még 1x megnézem, hátha valami banális hiba az oka.
;Az extruder fűtés megy szépen, felfűti és hőn tartja, azzal nincs gond.
;
;

rbbhbyvfs

Még azon agyaltam, hogy esetleg az Arduino 1.0.5 verzió van fent, hátha valamit rosszul fordít.
;Amikor működött, akkor még annyit hekkeltem rajta, hogy az enkóder lábait megcseréltem, mert nekem úgy volt kényelmes, ha jobbra fordítom, akkor lefelé menjen a menüben, de ezt is vette akadály nélkül...
;Furcsa az összecserélődés, mert nem csak 1-1 pin cserélődik fel, hanem a komplett tengelyhez tartozó pin csoportok. Néztem a pin.h-ban ott vannak definiálva ezek, hogy melyik panelen melyik pin mit csinál. De ezek alap állapotban vannak, nem nyúltam hozzá. Hmmm, na majd este...

Devecz Miklós

Szia,
;Véletlenül nem hosszú a végállás kapcsoló vezetéke. Esetleg közel van a motorok vezetékéhez?
;Nekem ez bolondította meg egyszer a rendszert.
;Le kellett árnyékolnom a végállás kapcsolók vezetékét, akkor megjavult.
;

rbbhbyvfs

Összefogtam az extruder léptetőjének és a fejnek a vezetékeit egy ilyen műanyag csőhálóba, végálláskapcsoló ott nincs, esetleg az egyik Z motor és a Z végálláskapcsoló van még összefogva, de a Z pont működik jól.

3vv2btrhv

http://forum.david-3d.com/download/file.php?id=7739&t=1&" border=0>;
;http://forum.david-3d.com/download/file.php?id=7740&t=1&" border=0>;
;Egy alkalmazási példa .
;Képkeret készítésénél mindig probléma az ismétlődő motívumok  megfelelő hosszúságú legyártása . Most ezt is megtudom majd csinálni , ha lesz nyomtatóm .

000000000

Persze, persze, álmodozz csak! Mint ahogyan az egyik videódon a napos csibe billenytűket csipegetve 3D nyomtatót programoz magának.:)
;Szálljál már le a földre jó ember, és valami értelmeset írjál, linkeljél ide!
;

ks46twg3x

Sziasztok!
;
;Ez igaz, hogy csak 4988-at tartalmaz, de szerintem meglehetősen olcsó:
;http://www.dx.com/p/funduino-3d-ramps-1-4-3d-control-board-set-red-304187#.U1FDDvl_s1J