Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ec5rztj6f

Szép a felület.
;Meg lehet kérdezni a paramétereket? Hőfok, anyag, sebesség, rétegvastagság?

NickE

230°C, 55mm/s, 0,3mm
;
;Egyébként általában 0,2 rétegvastagságot választok, az még szebb eredményt ad.

NickE

Ja, anyag Herz féle ABS

ec5rztj6f

Köszönöm!
;Örülnék ha én is elérnék ilyen minőséget! :)

0bn8uxmw

Mi fogja hajtani majd a drágát? Léptecs és szíj?

Virbo

Köszi.
;
;Egyébként milyen pontosságot lehet elérni egy nem űrtechnikás géppel? Mennyire erősek a nyomatok, illetve mennyire vetemednek &"száradás&" :D közben?
;
;Ez a kütyü gondolom szoftveresen paraméterezhető az adott mechanikához. Ez soronként jó kis gépi kódban, vagy valami emberbarát módon?

NickE

Ezt nekem szántad? Én már kb. 1 éve nyomtatok..., már a 3-ik gép készül lassan.

wa76ftbim

Most utánaszámoltam megint a dolognak. A firmware-ben jól van megadva (M5-ös menetes száron megy a Z tengelyem. 360fok egy kör->1.8 fokot fordul a moci egy lépésre->200 lépés kell. 32 mikrolépésre van állítva a moci mert a vezérlő már tudja ezt ez összesen 6400-at ad ki eredményül 200x32. M5-ös menetes szár 0.8mm emelkedik 1 körülfordulásra. Tehát ha nekem 1 mm kell emelkedni akkor ahhoz 8000-et kell beírni a firmwareben.) Ez kb-ra stimmel is mert ha 10mm emelek szoftveresen a programból akkor annyit is emelkedik a valóságba. Viszont ha megnézed a #2743-as hozzászólásomba a képeket (ezek se profi minőségűek) de jól látszik hogy ott nem volt gond a rétegek összetapadásával. De nem tudom mi változott azóta. A hőmérséklet tesztre még nem volt időm, de holnap szerintem megpróbálkozok vele. Ha van még valami más ötletetek akkor azt szívesen veszem.
;
;Köszi

0bn8uxmw

Félre nyomtam [#wink] bjam28-nak ment volna a kérdés!

0bn8uxmw

Szia,
;
;Pontosságban azt mondom 0.1-0.2 mm gond nélkül megy(nagymértékben függ a nyomtatófej fuvókaméretétöl), de mehet lejebb is ha veszed a fáradságot és beálítod rendesen de ott már bejön a képbe a hüléskor végbemenő zsugorodás. Masszívság kérdésében nincs nagyon probléma az ABS-nél, rajtad múlik mennyi anyagot raksz bele(kitöltés), de ha erősebb kell van mostmár nylon is anyagban az elpusztíthatatlan kb.
;
;Beállítani/paraméterezni a gépet vagy egy szöveges fájlban kell (de minden meg van kommentelve így nem annyira nehéz Angol tudás azért kell) és utánna csak feltöltöd az agyába az arduino programjával vagy van olyan, hogy a egy honlapon kell beírkálnod az adatokat(http://www.repetier.com/firmware/v091/&" TARGET=_fnew>;Repetier; fimware) és utánna beletöltöd a kész firmware-t az agyába.

3vv2btrhv

Ha jól látom mágneses a rúd rögzítése ?

KBalázs

Szerintem gravírozó gépnek, pláne ekkorának mágneses rúd-rögzítés hatalmas mellényúlás lenne.

Devecz Miklós

Nézd meg jobban, gömbcsukló.

Virbo

Köszi.
;
;Egyébként ahogy olvastam a korábbi &"vitákat&" a pontosság nagyrészt a mechanikától függ nem?
;
;Sajnos még nem érzek elég elszántságot, hogy mechanikát építsek, jobb lenne valami komplett kit, amit esetleg lehet fejlesztgetni.

bjam28

Szia!
;
;Léptetőmotoros a hajtás, MXL szíjakkal.
;
;A múltkor rossz adatot írtam, a rudak átmérője helyesen 16mm.
;
;