Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

rbbhbyvfs

Nem igazán értem, mi az, hogy üt?
;Görbe? Ha görbe is, attól még a menetemelkedése nem változik. A motortartónak ehhez mi köze van? Ha emiatt szorul az már már kérdés.
;Esetleg rozsdamentes anyagból készítsd az egy fokkal talán jobb. Én az anyát is beragasztottam, mert lötyögött.

rbbhbyvfs

És azóta sem olvasta/ragált a válaszokra... szerintem ugorjunk.

u3xrz0cut

Bocsi, nem állt szándékomban ide szemetelni, de....
;

eivmhrm04

Nem szivesen szemetelek itten,de mi a problémád mondjuk az én debreceni öltözékemmel????Gyere a semlegesbe és ottan megbeszéljük

ec5rztj6f

Görbe a menetes szár, ezáltal forgás közben le-fel mozgatja a motort, billegteti a helyén. Ha lefelé billenti a motort, akkor felfelé állásnál az pont ellentétesen húzza vissza a mozgási iránnyal. Felfelé billenéskor pedig rádolgozik, többet megy.
;Bevált módszert nem tudok még rá. Talán pla-ból kellene motor tartót nyomtatni, az nem vetemedik annyit mint az abs. (ezen a gépen) Mert nekem az abs vetemedett nyomtatás során, nem erre a gépre való anyag az.
;Az anya fölé én hézagoló alátétet tettem, oldalirányba hagy mozogjon, csak fel-le ne.
;

KBalázs

Vegyél egy snassz menetes-szárat. Ami a gépben van az egy közönséges M8 menetes-szár, pár száz forint barkácsáruházakban, még olcsóbb kis csavarboltban. Belenézel megvétel előtt, ha görbe akkor nézed a következőt. Az enyémben nem üt egyáltalán, nem is gondoltam hogy ezzel gond lehetne. Ezt múltkor kibeszéltük, pont a fel-le mozgásban kéne hogy ereszt picit, azaz felül rögzíted csak, mintha húzni akarnád szét-felé (mert az egy önzáró anya) érzéssel, nehogy törjön valami. Persze az anya (ami viszi a Z-t) kenését se sajnáld. Még az jutott eszembe, nem-e az az idétlen, kuplungnak csúfolt valami nem elég mélyen fogja a szárat, vagy a motoron van ferdén?

vjanos

Wow, de jó kis kompakt cucc.
;Engem is érdeklne, hogy ezen felül kell-e még valami elektronika?

KBalázs

Ehhez már csak a motorok és a végállás kapcsolók kellenek. Meg egy táp.

rbbhbyvfs

Meg egy termisztor az ágyhoz + egy rakás vezeték.
;Egyébként komplett a cucc. Esetleg javasolt egy LCD kijelző + adapter kombó, jól jön az élesztésnél, illetve később PC nélkül tudsz nyomtatni.

3vv2btrhv

https://www.kickstarter.com/projects/3dprintertest/3d-printer-test-kit&" TARGET=_fnew>;teszt NYOMTATÁS , megtaláltam ;
;https://s3.amazonaws.com/ksr/assets/000/597/042/6d45c59d35065f521955cf03ec991004_large.jpg?1368741350&" border=0>;

3vv2btrhv

0bn8uxmw

Fogták az egész lenti végálláskapcsololókat és kidobták a későbbiekben az én kitemhez is volt be is kötöttem majd olvastam, hogy már nem kellenek....  az ok amiért nincsen értelmük, hogy a lenti nulla pont nem biztos, hogy a fejnek is nulla lesz az asztalhoz képest és egyszerübb a fejet meglazitva pillanatok allatt ránullázni az asztalra mint három csavart állítgatva szenvedni vele.

0bn8uxmw

Elég persze vagy akár nem de kérdés mire is akarod használni? Egyébként ha veszel ilyet akkor a drv8825-ös vezérlőket érdemes venni A4988 helyett mert már 32 mikrolépést tudnak és 2.5A-t.
;Én az új printeremhez ezt rendletem (persz 1 hónap allatt még nem ért ide): http://www.ebay.com/itm/RAMPS-1-4-with-Arduino-Mega-2560-DRV8825-LCD-SD-Ramps-Cooler-fan-etc/331172635463?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222006%26algo%3DSIC.FITP%26ao%3D1%26asc%3D21395%26meid%3D6204010748288417052%26pid%3D100011%26prg%3D9409%26rk%3D1%26rkt%3D10%26sd%3D231176582088&" TARGET=_fnew>;Ramps kit;
;Extruder és nyomtaófej kell még és termisztor az asztalhoz és akkor már csak a vas meg a motor kellenek

Virbo

Sziasztok!
;
;Régóta olvasgatok itt, és egyre jobban kezd érdekelni ez a 3d nyomtatósdi.
;Természetesen nem értek hozzá. ;)
;
;Kérdés, hogy ha ezt a komplett kitet megveszem pl, akkor ez mindkét fajta printerhez jó (delta, meg a másik)? Illetve gyakorlatilag olyan mechanikát csinál neki az ember, amilyet akar, mert szoftveresen mindent be lehet állítani?
;Ehhez még kell az extruder, a termisztor, meg a mechanika?
;
;Vagy van esetleg komplett kit valamerre, ami nem piszkafából készül?
;
;Illetve magyar nyelvű leírásokat hol lehetne találni?