Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

https://images.indiegogo.com/file_attachments/440751/files/20140317154434-3plus_iPhone.gif?1395096274&" border=0>;

000000000

Szia, a retikül-gépekbe régen is raktak ólomlapokat -mennyi lehet ennek a tömege? forog benne valami?

Devecz Miklós

Egy kicsit tovább fejlesztett Prusa i3 váz.
;A régebben bemutatott vázhoz képest az alsó rész is aluból lett kialakítva.
;A másik nekem nem jött be, nem volt stabil a menetes szárból készített váz.
;Most annyira stabil, hogy akár gravirozásra is használható lenne. Ennél már megcéloztam a két extruderes megoldást, ez lehet akár 1,75 és 3 mm-es is kombinálva. a jövő héten már indulhatnak a tesztek.
;
;http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/3D%20nyomtat%f3/Prusa%20i3/DSCF9231s.JPG&" border=0>;

B.Zoltán

Hát, ez nagyon komoly! Gratulálok hozzá!
;
;Megkérdezhetem, hogy a függőleges és a vízszintes vezetők milyen átmérőjűek, és a menetes szár milyen méretű?
;Maradt a 8-as átmérő, mint az eredetinél?

Devecz Miklós

Ezen nem változtattam. a nyolcas menetes szár és a nyolcas lineáris vezető bevált a többi Reprap 3D nyomtatónál is.
;Csak a mezei menetes szár helyett rozsdamentest használok.

B.Zoltán

Köszönöm megnyugtattál, mert már én is megvettem a 8-as csapágyakat.

000000000

Nagy kár, hogy nem változtattál. Gyenguska merevségű szerekezet ez így nagyon.
;
;Ugyanis egy 8 mm-es átmérőjű két támaszú acél tartó rúd már 10 N (ami elég kis erő, ettől több fog rá hatni) hatására középen terhelve ~0.35 mm-t lehajlik. Magyarul egy sík felületet se tudsz kinyomtatni pár tizeden belül csak a saját deformációk miatt.

000000000

Ja a rúd hossza lemaradt, az 400 mm.

3vv2btrhv

Puding próbája a nyomtatás !

3vv2btrhv

http://i.web4.hu/apix_collect/primary/1401/3d-printed-book-cover140110_20140110_131608_l.jpg&" border=0>;

3vv2btrhv

keri

Igazából lehetne olyan gépet csinálni ami képes önmaga reprodukálására, hiszen valahol mindent csináltak.
;
;Az igazi áttörés ezen a téren akkor lesz, amikor ionsugaras nyomtatóval tudnak kialakítani bármit, és bármilyen anyagból, mert az ionágyú viszonylag egyszerű szerkezet ami képes lehet kialakítani önmagát.
;
;Minden más megmunkáló szerszámnál nehézségekbe ütközik, hogy önmagát kialakítsa.
;
;Egyetlen gond ezzel, hogy nem túl hatékony egyenlőre.