Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

A forgó platform az érdekelne , nincs fotód ??

000000000

Nincs sajnos fotóm, de nem is sok látszott belőle.
;Egy beburkolt doboz volt, egy kivágott körrel a közepén, ami forgott.
;És a PC-hez volt csatlakoztatva és szerintem az MS által kiadott Kinectes szkennelő progi vezérelte a platformot.
;A srác kézzel tartotta a levegőben állítva a Kinectet, tehát állványt nem is használtak.
;Kis kézi utómunkával kerekítették le a modellt, aztán már nyomták is.
;Elég jó (mihez képest) lett a modell és a nyomat egyébként.

keri

Hogy lehet kinecttel scannelni?
;Nekem van ilyenem szóval komolyan érdekelne.
;Gondolom nem az Xbox applikáció boltjából lehet letölteni :D
;

ebbwvjnt3

Néztél,de nem kérdeztél,ezért nem is láttál..
;Az scannerést,a továbbfejlesztett szoftverjükkel,a más &"lencséjü&" fejjel csinálták.A Hozzátett munkájuk:az a programm,amivel a 4kezű embert,az izmos hasat,a fejcserét csinálták!
;Az általad &"indiai gépnek mondott&"nyomtatót,az a 17éves szemüveges srác épitette..

ebbwvjnt3

&"szerintem az MS által kiadott Kinectes szkennelő progi vezérelte a platformot&"
;Azt szintén az egyik diák épitette,valamilyen pc alkatrészekből.Mi kértük,ezért megmutatták a belsejét.

000000000

Ők mondták, hogy indiai kit.

000000000

Gondolom vannak rajta custom made alkatrészek, vagy átalakítások is. De bele van az akril vázba gravirozva hogy RapidBot.
;Nem kell védeni őket, elhiszem hogy sok meló van benne, hogy így összehozzák a teljes folyamatot a szkenneléstől a nyomtatásig.

keri

http://www.instructables.com/id/EASY-Kinect-3D-Scanner/&" TARGET=_fnew>;Kinectes 3D scanner;
;
;Van hozzá minden, k.vajó. Muszály lesz kipróbálni.

ebbwvjnt3

Indiábol rendelték az alkatrészeket:)

ebbwvjnt3

Nem védem Őket:)Beszélgettünk velük,az egyetem 3D scanner szakos hallgatói.Ott elöttem varázsolt a srác,egy beszkenelt 120kg-os férfiból,kb 10 perc alatt,egy kigyúrt,kockáshasú,4kezű férfit.Nagyon tudnak

3vv2btrhv

Köszönöm az infókat, erre én mit mondjak ??  
;Akkor amit én csinálok az hol van ??  

3vv2btrhv

Hozzátett munkájuk:az a programm,amivel a 4kezű embert,az izmos hasat,a fejcserét csinálták!  
;Ők írták a programot ??

smalla

A Humansoft is fejlesztett 3d scannert, csak kicsit nagyobb léptékűt, láttam a visegrádi vár 3d modelljét. Azt mondták, hogy kb 2hét volt mig összelapátolták a részleteket.

rbbhbyvfs

Gyakorlatilag körbefotózzák 360 fokban az adott tárgyat és ebből állítják elő a 3D-s alakzatot.
;Aztán hogy a gyorsulásmérők jeleiből számolják a pozíciót vagy magát a tárgyat forgatják a kamera elött már szinte részlet kérdés. A lényeg, hogy ismerjék a kamera pozícióját minden egyes fénykép elkészültekor.
;Érdekes lenne

rbbhbyvfs