Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Egyszer van a fúvókaméret és van nyomtatófejben a szál méret. Javaslatom, hogyha szép nyomatot akarsz akkor 1.75-ös filamenthez való nyomtatófejet veszel aminek cserélhető a fuvókája és veszel hozzá csere fuvókákat. (0.5,0.4,0.35,0.3)
;Kezdésnek a nagyobb ajánlott kitanulni a gépet és amikor beállítottad rendesen berakod a kisebb fuvókákat és azzal próbálod.
;Szerintem vegyél egy 0.4-est majd ha azzal minden rendben próbáld ki a 0.3-ast. 0.2 szerintem már túl kicsi nagyon érzékeny lesz a nyomtatott szál(extrudálásnál nehez kapsz folyamatos egyenletes szálat) Azt is vedd azért számításba, hogy a fuvókaméret csökennésével a szál extrudálásához szükséges erő is növekszik tehát nem árt egy áttétel a motorra 0.3 környékén már.

Sys_m

Szia Tamás, köszi az infókat...
;

3vv2btrhv

Ki tudna elmenni ?? Sajnos nekem nem nem jön össze ,pedig nekem igazán ott kéne lennem .

3vv2btrhv

http://www.imgserv.com/images/2014/03/21/vMADqK0.jpg&" border=0>;
;A nyomtatott egyiptomi szobort újból bedigitalizáltam és összehasonlítottam , az eredmény a 2631en látható , ez meg a RHINO render.

3vv2btrhv

Az én értelmezésemben a finom részletek elvesztése a 0.3 érték .
;Aki járatosabb az összehasonlítás értelmezésében az írjon hogyan kell ezt csinálni és értékelni .

3vv2btrhv

http://www.imgserv.com/images/2014/03/21/xymfQq.jpg&" border=0>;
;Eredeti , VERNYUL nyomtatás , és a 3dnyomtatosope

3vv2btrhv

http://forum.david-3d.com/download/file.php?id=7629&t=1&" border=0>;
;Az igazi kihívás ennek a nyomtatása lesz .Átmerő 80 mm  

0bn8uxmw

Elmegyek, megtekintem ma, mit nézzek mit kérdezzek?[#dumcsi]

0bn8uxmw

Érdekes látni az eredit és a nyomatot, ránézésre a finom  részletek, mélységek lesznek oda. Gondolom a szkennelés is ront rajta és a nyomtatás is elvesz belőlle. De amit felraktál összehasonlítást elég megyöző a scannelthez képest. Mivel 0.5-ös fuvókával lett nyomva ezért ezen a részletességen lehetne még javítani egy 0.3-as fuvókával mondjuk.

3vv2btrhv

Fotózzál elsősorban , ha tudsz .Mivel szkennelnek arcot ? Mivel nyomtatnak .

NickE

ABS-ből 20cm széles és kb. 10cm magas tárgyat kellene nyomtatnom. Próbálgattam, de a széle felhajlik. Ekkora méretet lehet ABS-ből hajlás mentesen nyomtatni, vagy felejtsem el?

smalla

Igen macerás. A modellbe feszültség elnyelő részeket kell tervezni, megszakításokat és kerekítéseket, hogy a kinyomott szál ne teljes hosszában vegye fel a zsugorodást, és megfelelő módon kell darabolni: a hosszú egyenes kitöltés nem szerencsés. És jól odaragasztani az asztalhoz ;).

000000000

Erről mikor lehet részleteket megtudni?