Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

guliver83

Lényegében akkor bármelyiket használhatom?

000000000

Igen de a vcc re ügyelj ami ott megkap az jön ki az output az optonnak  vagyis az mks max 5v lehet a bemenetekre!
Ha invertálni kel akkor az mks firmware lehet vagyis kell!
De közbe atál egy jó alkatrészt asztal tapintonak most hall sensor van az fos pontossági vissza állásra Z nél!

000000000

PSoft

Ilyen...laposak is jók lesznek?[#nyes]

guliver83

Ilyen jó lesz?
Tudok adni, ha kell!

guliver83

Ha az MKS adja neki az 5V akkor az úgy jó!

RJancsi

Tegnap és ma ezeket nyomtattam. Egybe "tekerhető" labirintusok. A külső piros tok kb. 10 cm magas.

PSoft

[#eljen]

Elérhetőek az .stl file-k?

RJancsi

Ha regisztráltál a Thingiverse-re akkor gond nélkül. Russian doll maze
Ha nem (vagy nem akarsz), elküldhetem mail-ben.

PSoft

Köszönöm![#worship]

Van regem a Thingiverse-n.

RJancsi

Egy videó a működéséről.

RJancsi

Az élet nem fenékig tejföl! Ezért nem szabad magára hagyni a nyomtatót. A zöld elem másodszorra sikerült csak. Tegnap délután kezdtem neki, és mivel nem szokott gond lenni, ezért tettem-vettem, rá se néztem. Aztán furcsa hangokra lettem figyelmes. Nem tudom miért, de kb. 3/4 magasságnál felvált a torony az asztalról, pedig folyamatosan 60°C volt. Ezután a fej nyomta ugyan a szálat, de nem a helyére, hanem ahogy épp sikerült, laza pórázon maga után rángatva az elszabadult darabot...

PSoft

Ha a szemed előtt történik, akkor...mit csinálsz?
Akkor, nem lesz "kuka" a nyomat?
Gondolom, valahogy próbálod menteni, no de...hogy?

RJancsi

Akkor egyből kikapcsolom, és nem megy kb 3/4 órát tök fölöslegesen. A szál is veszteség (mert nyilván a jó rész is kuka), de főleg az idő. Pedig mindent ugyanúgy csináltam, a "csoda"asztal lemosva, megszárítva, ragasztó stifttel vékonyan megkenve. A "baleset" után ma reggel semmit sem változtattam a beállításokon és az előkészítésen, és simán kinyomtattam a zölddel együtt 3 utolsó darabot. (Annyi különbség azért volt, hogy amikor már kb. 8-10 mm magas volt a nyomat oldalról finoman megkocogtattam, inkább akkor mozduljon meg mint a nyomtatás végén.)

PSoft

Nálam, az idő...nem veszteség.:)
A "nagyobb lélegzetűek" úgyis éjszaka mennek, amíg én alszom.[#nyes]
A filament igen.
Nem pont ezért, de most megint előtérbe került az sk. filament extruderem.
Csak baxxa a csőrömet...
(no, majd a hosszú téli....)[#vigyor]