Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Sajnos az esp ilyen van pár bugja a könyvtár alapon is...
Nincs olyan stabil mind arduino!

pa0n9mw

Üdv
Az áramszünet miatt van bekötve nálam egy használt eredetileg 30 Ah akkumulátor.
Nyomtató tápját 13.8-14V ra állítva menet közben töltve tartja az akkut ha meg rövidke áramszünet van az akku átveszi a tápellátást.
Hogy időben ez menyit birna nem tudom, de pár perces áraszüneteket eddig jól áthidalt.

s7manbs8

No és a bugra már rájöttél, hogy lehet megjavítani ?

PSoft

Köszönöm az ötletet.

PSoft

Én ugye, összeépítettem az Mk-8 tolóját, egy e3d v6 fejjel.

Így az mk8 eredeti pwm-es hűtése okafogyottá vált, nincs rá szükség, de ha kellene, mehetne direkt DC12V-ról.
Az "új felállásban" az e3d v6 állandó(direkt DC12V)hűtéssel megy.(1db. 40x40-es nagyobb léghozamú venti)
A felszabaduló Mk-8 hűtés pwm-es kimenetén pedig a kétoldali tárgyhűtés két, 40x40-es ventilátora van.
Így, szabadon állíthatóak a tárgyhűtés paraméterei.

szf

Állítódik is a tárgyhűtés ventilátora?
Szoktad módosítani?

PSoft

Igen, állítódik szoftveresen is, 0-100% kötött.(nálam, 25% az, ahol fizikailag el is indulnak a lapátok)
De szoftveresen mondom meg neki pl. hogy milyen rétegmagasságnál kezdje a hűtést.
A Repetier-ben menet közben, manuálisan is állítható a fordulata.(csúszka)
De akár, ki is kapcsolható.

000000000

A támogatót könyvtárakba van nagyrészt a búgnak!
Sajnos a legstabilabb felállásban megbízható csak AT firmware /parancsok......

000000000

Nekem is e3d v6 az D9  menének ramps 1.4 kivitelben..
Tárgyhütés volt a kérdéses megyire kell ezt kiépíteni kis helyen jó megoldással....

PSoft

Kis helyen jó megoldás, nem biztos hogy van.
Nálam két oldalról fújnak a 40-es ventik, de...
Tapasztalatom szerint sokszor jobb volna a "körkörös" légáramlás kialakítás, egy, nagyobb léghozamú ventivel.
Nagyobb felületeknél, "gyors" nyomtatásnál, lehetne több a hűtés nálam is.

000000000

Most lemértem kíváncsiságból hálózati fogyasztást fej/asztal_mk2_200x200/mozgás megy 200W nyí....
Úgyis a pillanatnyi árameszűnek a legveszélyesebb.[#szomoru1]

000000000

Minden képen körköröst hütés gondoltam én is gyűrűs  légterelésel  ilyen 2db pl 1db is izmosnak látszik hozamra...

000000000

3 napja vetem ki vákum csomagból akkor még rugalmasabb volt nem is tört el ilyenektől  ...
Vagy ilyen valóba a PLA vagy ez az igazi foss minőségű?

s7manbs8

Úgy érted, hogy azt a verziót kel hazsnálni, ami eg soros kapcsolatot valósít meg gyárilag a szoftverével AT panaccsal hazsnálva ?

RJancsi

Kipróbáltam az én szálamon. Nem tudom milyen fajtát vettél, én Genbird-et használok. 180°-ban visszahajtva sem törik el. Ha sokat hajlítgatod (mint egy drótot) akkor sem törik, hanem a hajlítástól megmelegedve megolvad és el lehet tépni. A szakadás helyén megnyúlik.