Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Még én soha nem hallottam arról hogy léptető motort védeni kellene... [#vigyor2] mert nagyon sokat bírnak, még a NEMA17 motorok is. De jó üzlet, csak sok embert kell ijesztgetni hogy vegyék... [#nyes]

000000000

"ezeknek a paneloknak is kell valami tartó"

Nem kell, mert egy vastagabb hőzsugorcsőbe kell rakni és azzal meg van oldva egyszerűen.

Thowra

Üdv!
Így van beállítva.
Csak akkor csinálja rendesen meg ha vastag fallal rajzolom a kockát.
Más modeleknél ahol nem tudok vastag falat tervezni, simán végighúz pár párhuzamos sávot a falnál (Layer fülön lévő outline/perimeter shells számának megfelelőt).
Képek alapján úgy tűnt, hogy ha pl 3mm falvastagságot állítok (erre csak a Layer fülön lévő outline/perimeter shells opciót találtam) akkor a köztes részt kitölti valamilyen minta szerint. Lehet, hogy én értettem rosszul a dolgot?

sastas

A falvastagság a nyomtatott tárgynál úg legyen megválasztva, hogy a fúvókaátmérő(pontosabban az extrusion width) adja meg az egy vonal szélességét, amit a megadott outline/shell rétegek darabszámával megrajzolja, majd a maradék rész lesz kitöltve, az infill fülön megadott értékkel, és mintával. Namármost ha van egy 1mm-es falad, és az extrusion width 0,4, akkor lesz két párhuzamos vonalad, és közte 0,2mm hézag.

h3hbzktn

Nem a lépetetőmotort, hanem a léptetőmotor meghajtót védik attól, ha kikapcsolt állapotban mozgatnak egy tengelyt nagyobb sebbességgel. Ekkor nem a léptetőmotor meghajtón fog folyni a generálódott áram, hanem a diódákon.
A soros diódás smoother meg megint más, mint ahogy már írták, hardver bug tüneti kezelése.

Thowra

Így már működik ha a modelt üregesre rajzolom, pl 1mm fallal.
Ha letöltök egy modelt (pl béka teszt) akkor hiába állítom bárhova, csak a megadott számú párhuzamos réteggel építi fel a falat.

sastas

Nincs véletlenül levéve az infilled 0-ra?

Thowra

Próbáltam többféle beállítással de nem lett jobb.
Feltettem ide a fájlokat ha esetleg rá tudsz nézni.
Elvileg a beállításokat is beletette.
béka teszt

000000000

Amíg van áram figyelés addig nincs is baj ha amíg a vezérlő él!
 Pl valami oknál fogva a ref poti kontaktos lesz a vezérlő áram figyelés megszalad a motoron kialakult áram a belső fetek elfüstölnek amik ámenek teljes vezetővé a motorra teljes tápfesz kikerül így szépen megfől pár másodperc alatt a belső huzalozás!

gtibi

Szervusztok!
Tanácsot - véleményt szeretnék kérni. Meddig lehet - érdemes sebességben elmenni nyomtatásban? Épített már valaki innen a fórumról lineáris motorokkal nyomtatót - vannak esetleg tapasztalatok? Kérdezem mindezt azért, mert gondolkodom kombi gép építésén lézer - nyomtató, de olvasva a bejegyzéseket, általában több órás nyomtatási időkről ír mindenki, egy lineár motoros gép üzemeltetése pedig fogyasztásban nem tűnik ideálisnak, hacsak nem lehet jelentősen rövidíteni a nyomtatási időt - tehát a sebességet növelni. Minden véleményt szívesen vennék, mivel tapasztalatlan vagyok ezen (és sok más, gép építéssel kapcsolatos) téren.

Köszönettel:GT

Szalai György

Na, ez egy érdekes kérdés, hogy mitől függ és mennyire befolyásolható a műanyagszálból nyomtatás sebessége.
Én is várom a válaszokat.

pa0n9mw

Üdv
A max sebesség az exrtudertől is függ.
Csak megadott anyagmennyiséget tudnak megolvasztani adott idő alatt, ez álltalában meg is van adva az adott tipusra. Ha túl gyors a  nyomtatás nem képes megolvasztani annyi anyagot ami a nyomtatáshoz kellene.
Mondjuk ezt a szeleletől álltalában jelzik is ha eléri az ember az extruder korlátot.

pa0n9mw

Üdv
Na pont ez a kihagyás miatt váltottam a Prusa féle slic3r   re.
Nálam is ezt csinálta és nem találtam megoldást.

PSoft

Ha már a nyomtató mechanika egy mai modern beültető gép sebességű,és van/lenne hozzá egy korlátok nélküli, űberfasza extruder/fej párosítás is...

A következő korlát, maga a műanyag szál lesz, annak minden nyűgével, bajával.

000000000

Erre válaszoltam az edimax írta [#t9p19193#]:

"Amit linkeltem azt csinálja ha a vezérlő megdöglik akkor a léptető mocit megvédi a teljes tápfesztöl hogy ne kozmáljon oda!"

A léptetőmotort nem kell védeni, de a vezérlőt sem mert azokba be vannak diódák építve (legalább is úgy tudom mindegyikbe van). Annak ellenére, a motorokat nem szabad kézzel gyorsan csavargatni, azt gondolom mindenki tudja, de ha nem akkor ezek diódák sem segítenek ha nincs szerencséd...

Nem tudsz engem meggyőzni, szerintem ezek feleslegesek, értelmetlen pénzkidobás. Kárt nem okoz, de nem szükséges mert előnye sincs.