Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

PSoft

...

szf

Ó én mindennel csalok! [#eplus2]
A végeredmény fontos, hogy kiváló legyen.

PSoft

Cserébe meg, ez a "dög"...
Csal a munkaidővel.
Nem lehet rá számítani.[#nyes]
De én...nem sietek 'sehová.[#nevetes1]

PSoft

...

vadember

Ezt a lófejet valakinek az ágyába szánod? Csak nem te vagy a Keresztapa?

szf

Én is ráérössen nyomtatok.
Ez a lófej érdekelne.
Honnan van?

PSoft

PSoft

Ágyba???[#nemtudom]

Oda inkább...ez való![#nyes]
Habár, ez is csak egy mezei...kalaptartó.:)

94yw8tv6c

A fúvókával hogya szoktál csalni? Illetve azzal milyen hibát lehet kiküszöbölni?
Nekem a legnagyobb bajom most, hogy sokat utazik levegőben a fej és mire a kezdőpontra ér addigra kicsöppen belőle a műanyag. Játszok a hőfokkal és a visszahúzási mértékkel, de minimális kicsöppenés még mindig van. 230 fokról indultam, mert a készítők ezt javasolták, de most 202 fokkal meg és 6 mm-es visszhúzással, anyag PLA. Persze a kicsöppenéssel nem szemol a gép, így azon a részen hiányos volt a darab aminek falvastagsága csak kicsvel vastagabb mint a fúvóka.
Közel 5 óra nyomtatás végterméke, a rengeteg megkezdett próbanyomaton felül persze. Itt-ott ugyan van némi "szőr" de ez semmi a kezdeti átláthatatlan pókhálóhalmazhoz képest

vadember

Azt hittem ,hogy ez köztudott. A maffia jelzi így ,ha valakit el fog tenni láb alól.

PSoft

Most, hogy mondod...[#heureka]

pa0n9mw

Üdv
Én is tapasztaltam ezt a gyorsjárat alatti kicsöppenés és  a kezdésnél emmiatt fellépő anyaghiányt.
Slicerben pl, meg lehet adni a visszahúzás utáni  plussz pici többletelőtolást, vagy próbálj a visszahúzás sebességével is játszani.
A gyorsabb visszahúzás enyhe vákumot is csinál ami gátolja a kicsöppenést.
Ha nem bowdenes akkor túl sok a 6 mm, nálam 2 mm vált be 20 mm/s visszahúzás és 30 mm/s visszatolással.

94yw8tv6c

Bowdenes száladagolós a nyomtatóm, illetve Cura 3.4.1-et használok lés valahol olvastam, hogy ennél a megoldásnál meg kell a több milliméteres visszahúzás. Egész délelőtt ezzel játszottam [#csodalk]. Most viszonylag szépen nyomtat, így , hogy lejjebb vettem a hőfokot, de még vannak hiányosságok, és elhagyott cseppek a rétegkezdőponton.
Viszont ezt felett az opció felett valahogy elsiklottam, hogy lehet kis extra anyagot odanyomni hosszú gyorsjárat után. Alapban nem volt is előhozva ez a beállítás. Holnap majd letesztelem, mert most még van 2 órát nyomtat, na meg aludni is kellene[#vigyor]
A kisérletezéseim előtt ilyeneket csinált:

6fabbzvm

Szia!
Nekem is megtetszett, most nyomtatja...
Én innen szereztem be.
Sok sikert![#eljen]

6fabbzvm

Ja nem![#vigyor]
Ezt nyomtatom...