Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Ez szál elakadás, dugulás. Ha ventivel nyomod a fejhőmérséklet mehet majd 240-re, hogy jobban kössön. Amúgy azzal jársz a legjobban ha HIPS-et használsz ABS helyett az fele ennyi probléma.

000000000

Rendben, köszönöm a tanácsokat.
Gondolkodtam HIPS-en, aztán csak ABS-t vettem. Egy kicsit még kínlódok vele, aztán megnézem majd a HIPS-et is.

0bn8uxmw

A selejtes ABS nyomatodat próbáld meg szét tépni(elég lesz erősen megnyomni az egyik "lapját") majd a PLA nyomaton is próbáld ezt meg. Sajna az ABS ennyit tud ilyen vastagságban....

keri

5 másodperc után teljesen lekapcsolja magát. Orsó van, nem kell tartani.
A tartó áram amúgy kb. a fele szokott lenni a meghajtó áramnak, bár ennél a DRV bélyegnél nem tudom mit csinál.

rf63unrk7

"Filament szinezésével kapcsolatos kérdésem lenne.  
Valamikor régebben láttam pár képet (már nem emlékszem hogy itt a fórumon vagy máshol) amin egy tekercs filamentet valamilyen festékanyagba áztattak igy megszinezve azt. Akkor még nem voltam 'érintett' úgyhogy nem nagyon néztem meg, most viszont érdekelne.  
Valaki ismeri a módszert? (egyáltalán jól emlékszem hogy létezik ilyen?..."

Nejlont színeznek az alábbi linken:

http://richrap.com/?p=196

Itt még nem láttam nejlonnal nyomtatni senkit, de nekem is tervben van... (fűnyíródamil) csak idő kérdése.

KBalázs

Elég hihetetlen hogy nem használ hozzá asztalfûtést...persze látjuk, de mégis.

KBalázs

Amúgy azt az oldalt is jól magára hagyták, vagy két éve nem jelent meg rajta cikk.

000000000

ez érdekes nekem pont a pla-nak kellett volna a hűtés, ugyanazt nyomtattam ABS-ből és semmi baja, minden ott van ahol lennie kell, ahol a pla már kunkorodott össze vissza. nekem a tapadási mizériától meg a szagától eltekintve jobban bejön az ABS.

ercd2gjn

Köszi, ez lesz az!
Bár én nem ezen a site-on láttam, de ugyanilyen volt az eredmény.
Akkor még annyira nem érdekelt, valszeg ezért nem figyeltem fel rá hogy nylon-ra vonatkozik.

rf63unrk7

Azt nem tudom, hogy működni fog-e, ha kipróbálod, beszámolhatnál róla...

000000000

Hogy én lennék a Herz konkurenciája.......
Ez vicces volt.  
Sokat olvastam róla rendeltem is a hét elején pla turkálóst meg piros abs-t.
Mig vártam a csomagot itt rákerestem a herz szóra és ezeket emelte ki. Panaszkodás a minőségre, 260 is beragad stb stb
Az utolsó 3-4 lapon ha keresel ezeket adja ki. Egyszerű vásárlóként még nincs a Herz el tapasztalatom de nem tudtam eldönteni hogy jó vagy nem. Volt aki szidta, volt aki dicsérte.

Turkálós PLA ból egy ilyen clear szinűt kaptam. Egy etető tálat nyomtattam vele nem volt semmi gondja. A fekete és sárga pla nem ért ide még sajnos pedig szerda reggel rendeltem.  

ercd2gjn

Igazság szerint én PLA-t szeretnék szinezni.
Ez a módszer arra nem jó, de közben találtam pár leírást PLA-ra is.
Ha bármelyiket kipróbálom beszámolok róla!

s7manbs8

Én filctollal színesítettem egyszer kipróbáltam fasza volt.

keri

Na látod, így mindjárt jobban érzem magam, ha van reakció nem csak mindig ugyan az a kérdés.  
[#integet2]

Régebben volt velük olyan gond hogy nem egyenletes volt a vastagság és elakadt, de azt már javították. Felraktak egy lézeres vastagság mérőt így nagyon egyenletes jó minőségű a száluk.
Az összetétellel is kísérleteztek, és javítanak rajta.

Összességében jó minőségű és az egyik legolcsóbb alapanyag, főleg mert itt gyártják Üllőn.

A felmerülő problémák amit itt említünk nem is problémák csak észrevételek az anyag viselkedésével kapcsolatban. Illetve pár kezdő szerencsétlenkedés.  

000000000

keri: Merre laksz, szívesen adok az anyagból kipróbálásra.